Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

beta 12:50, 30 lip 2020

tulucy napisał(a)

Babo

Wieczny optymizm i samozadowolenie nie są normalne

hehehe...no tak
Bog 13:45, 30 lip 2020

beta napisał(a)

hehehe...no tak

No tak to prawda tez tak uważam.
deszczowymaj 14:41, 30 lip 2020

tulucy napisał(a)

Babo

Dokładnie o to chodzi.. wyrzucić coś z siebie, a potem pośmiać się z jakości problemu

Wieczny optymizm i samozadowolenie nie są normalne

Nie śmiem zaprzeczyć
popcorn 14:49, 30 lip 2020

Chciałabym być wiecznie optymistyczna i zadowolona z siebie! Nie wiem czy byłoby to nienormalne, ale na pewno by pomogło, czasem!
mikdan_2608 16:30, 30 lip 2020

popcorn napisał(a)
Bóg, komórka.

Ula, zrobiłam porcję lecza póki co. Rozdaję i mrożę, ale tylko po parę porcji w zamrażarce bo inaczej bym nie miała miejsca na nic więcej

Sanka przybywaj po glinę

Pewnie nie byłoby tak źle gdybym ziemię z wykopu pod dom kazała wywieźć. Ale to kolejne pieniądze były. zamiast tego wrzucaliśmy na stok ma końcu działki. A potem równali i ta glina znalazła się wszędzie. Nie sądziłam że nawet trawa będzie miała kłopot na tym rosnąć. Wykiełkowała, ok, ale teraz ją słońce spaliło do zera. I tam gdzie chodzimy są łyse ścieżki...

Co do ilości roślin, to rzeczywiście sporo, ale kupuję, mnożę i dzielę czwarty rok już, a trochę też przywiozłam z poprzedniej działki, trochę dostałam. Na szczęście mimo tej gliny większość chce rosnąć jupi!

JuZia uśmiałam się

Dobrego dnia!!!

Leczo zawekuj, gorące prosto do słoika, zakręcić, odstawić i gotowe. Odstawisz na półkę do schowka, od czasu do czasu sprawdzisz czy wieczko jest wklęśnięte. Zimą lub na przednówku masz pachnącą i smakującą latem potrawę do ziemniaczków, chabaninki albo do popchnięcia pieczywkiem. mmmniammmm
pozdrawiam dm
popcorn 16:31, 30 lip 2020

Zrobiony zapas, póki co wystarczy. Plus puste słoiki mi się skończyły buahahaha
mikdan_2608 16:41, 30 lip 2020

popcorn napisał(a)
Zrobiony zapas, póki co wystarczy. Plus puste słoiki mi się skończyły buahahaha

Ściągaj skąd się da, patrząc po Twoim areale będziesz ich potrzebowała. Dodam, że genialne słoiki z gumką i metalowym zaciskiem ze szwedzkiej sieciówki nie sprawdziły mi się. No ale ja jestem kiepska w kuchni więc nie dziwota. No organicznie wręcz nie cierpię gotowania, bida z nędzą, w lodówce wiatr hula, strach otworzyć bo halny wyleci.
Tak nawiasem mówiąc jestem też (bo parę jest na Ogrodowisku) Danuta .
Ślę ukłony dm
BASIA8 17:47, 30 lip 2020

Kurczę Karola szkoda że daleko mieszkamy bo bym Ci słoików dała. Mam różnych sporo
BKosimkArt 20:00, 30 lip 2020

Świetny pomysł z wekowaniem lecza, nie wiedziałam że można... ciekawe czy takie z kiełbaską też się da wekować? Nie psuje się?

Karola będziesz chciała siewki perovskii?? Mam i mogę oddać...
sylwia_slomc... 22:02, 30 lip 2020

Obejrzyj swoje buksy dogłębnie. Ja moje dziś ciachałam i ukazała się ćma, a jeszcze nie było widać, pryskałam od razu.