Nie padało u Was w nocy? U nas była burza jak nie wiem co pioruny poziome, niebo nie gasło, lunęło solidnie, ale krótko, powiało też solidnie na balkonie miałam armagedon rano
Zbiornik na deszczówkę jest mały. Podlewam tylko rośliny przy tarasie które mają 10 cm ziemi, reszta to gruz. I borówki. I przechowalnik ze świeżo posadzonymi nabytkami na nową rabatę. I raz podlałam rośliny w rowie. Hortki mają żółte liście od spodu, za sucho... I tyle, wody nie ma.
Burze chodzą bokami, czekam na deszcz!
Fajnie że już czwartek, młoda wraca w sobotę w przyszłym tygodniu stadnina.
U siebie podlewam tez punktow do czasu jak widze, ze to punktowe podlewanie nie starcza na dluzej niz dwa dni. Wtedy podlewam tez rabaty wokol to na dwa tygodnie starcza.
Mloda tez jezdzi konno? Moi chlopcy rowniez
Ja wkopałam szambo i zbieram deszczówkę, ale to najmniejsze szmbo z możliwych. Bardzo żałuję że nie wkopalam 10m3 bo koszt niewiele niższy heh... ale nie wydawalo mi się że to będzie aż tyle wody z tego dachu???
Młoda jeździ. Mogłabym lać parę godzin, dwie godziny i tylko punktowo podlane... głównie trawy i to czego nie chcę stracić przez suszę
nie padało u nas porządnie uż długo.
Za pomidorami mam gracilimusy, cieszę się że ładnie rosną, wczoraj też je podlewałam odkrywszy jak sucho mają... pomidory im wyciągały całą wodę a nic z nich nie było...
Cześć
jestem na bieżąco
ciągle nie mogę się nadziwić, ze ten Twój ogród był niedawno zakładany
pięknie ci wszystko rośnie...
kury wymiatają...są przeurocze...i do tego jajka dają
buziaki Karola
Jak podlewam to wąż podlewa a ja w rękawicach wyrywam chwasty. Strasznie dużo pokrzyw wszędzie kiełkuje, poparzone mam ręce i nogi cały czas. Wypadałoby się porządniej ubierać, no ale gorąco jest...
Do skończenia mam pielenie w warzywniku pod dereniami z boku i w sumie tyle, jupi!
Popcorn zainteresowały mnie te rośliny na gruzie, mam taki nasyp z gruzu betonowego i zastanawiam się jak go "urządzić?
Odeślesz mnie na stronę ze zdjęciami w Twoim wątku ?
Kury są super. Może kiedyś też będziemy mieć
nie wiem czy mam jakieś zdjęcia... przez to że mamy straszną glinę tutaj, dookoła domu weszło chyba 6 wywrotek tłucznia. Został on ubity gęszczarką. Na tym zostały ustawione krewężniki i położona kostka. A wokół wysypane dwie wywrotki ziemi. I miejscami wzdłuż domu i przy tarasie tej ziemi jest z 10-15 cm i wszystko przesycha bardzo szybko. Zamierzam mieć tu tylko lawendę, bo mi się nie chce podlewać w kółko... jak nie daj boże bym gdzieś wyjechała to po powrocie siano samo by zostało...