Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

beta 10:23, 30 lip 2020

popcorn napisał(a)
Hejka

nie wiem czy mam jakieś zdjęcia... przez to że mamy straszną glinę tutaj, dookoła domu weszło chyba 6 wywrotek tłucznia. Został on ubity gęszczarką. Na tym zostały ustawione krewężniki i położona kostka. A wokół wysypane dwie wywrotki ziemi. I miejscami wzdłuż domu i przy tarasie tej ziemi jest z 10-15 cm i wszystko przesycha bardzo szybko. Zamierzam mieć tu tylko lawendę, bo mi się nie chce podlewać w kółko... jak nie daj boże bym gdzieś wyjechała to po powrocie siano samo by zostało...

polecam tez perowskie, selerię heulerianę, sasanke i baptysję...taki skład mam u siebie na piasku...tzn. babtysji jeszcze nie mam ale będzie...do tego mogą być sosny, u mnie rosną za płotem więc wiem ze się sprawdza...
wogóle tego ie podlewam ani nie zasilam niczym...czasem trochę dolomitu dam lib skorupek po jakach sasanka to wogóle wysiewa się jak głupia...i ma takie cudne koronkowe liście przez cały sezon...świetnie trzymają się w bukietach
Bog 10:59, 30 lip 2020

Karola rynien masz jeszcze wolnych możesz wkopać następne szambo no ale pewnie juz za póżno wokół domu wykończone tak to jest okazuje się że nie wszystko jest jak powinno być i zaczynają się poprawki my właśnie wymieniamy dach na drewutni poprzedni zrobiliśmy z nieodpowiedniego materiału rozlatywał się M trochę zły wolał by nic nie robić no ale robi cieszę się bo przy okazji ma zrobić półkę na ogrodnicze graty.
Miłego
mikdan_2608 11:16, 30 lip 2020

popcorn napisał(a)
Hejka

nie wiem czy mam jakieś zdjęcia... przez to że mamy straszną glinę tutaj, dookoła domu weszło chyba 6 wywrotek tłucznia. Został on ubity gęszczarką. Na tym zostały ustawione krewężniki i położona kostka. A wokół wysypane dwie wywrotki ziemi. I miejscami wzdłuż domu i przy tarasie tej ziemi jest z 10-15 cm i wszystko przesycha bardzo szybko. Zamierzam mieć tu tylko lawendę, bo mi się nie chce podlewać w kółko... jak nie daj boże bym gdzieś wyjechała to po powrocie siano samo by zostało...

A rozważałaś (z czasem, rzecz jasna) zrobić w tych hm… problematycznych miejscach zrobić wyniesione rabaty, ciut chociaż? taka luźna myśl mnie naszła...

pozdrówka dla ogródka (i przyległości, czyli Gospodyni, Juniorki, Suni i Kurzej Bandy). dm
deszczowymaj 11:24, 30 lip 2020

Hej Baby kochane

Ponieważ to ja wywołałam temat narzekania
..powracam do niego ..

nie należę do osób użalających się nad sobą , wiecznie nie zadowolonych , szukających dziury w całym ...raczej do tych wiecznie zadowolonych ,nie wiedzieć czemu cieszą mnie nawet małe rzeczy

a właściwie to wiem czemu ..bo doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak życie okrutnie potrafi Nas doświadczać ...i dlatego potrafię cieszyć się każdą chwilą ,każdym dniem i w każdym minusie doszukuję się plusów

..ale myślę ,że czasami każdy z Nas ma gorszy dzień ..tydzień.. i ma taką potrzebę wyrzucenia z siebie tego co go gryzie a że wypadło akurat na wątek Karoli Karolcia wybacz ale pisząc Tu swoje narzekania wiedziałam że znajdę bratnie dusze i poparcie a przecież i tego czasami Nam potrzeba .

Buziam i już nie narzekam
beta 11:27, 30 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Hej Baby kochane

Ponieważ to ja wywołałam temat narzekania
..powracam do niego ..

nie należę do osób użalających się nad sobą , wiecznie nie zadowolonych , szukających dziury w całym ...raczej do tych wiecznie zadowolonych ,nie wiedzieć czemu cieszą mnie nawet małe rzeczy

a właściwie to wiem czemu ..bo doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak życie okrutnie potrafi Nas doświadczać ...i dlatego potrafię cieszyć się każdą chwilą ,każdym dniem i w każdym minusie doszukuję się plusów

..ale myślę ,że czasami każdy z Nas ma gorszy dzień ..tydzień.. i ma taką potrzebę wyrzucenia z siebie tego co go gryzie a że wypadło akurat na wątek Karoli Karolcia wybacz ale pisząc Tu swoje narzekania wiedziałam że znajdę bratnie dusze i poparcie a przecież i tego czasami Nam potrzeba .

Buziam i już nie narzekam

hehehe...ja też narzekałam...ale wiem, że tutaj można...
Roocika 11:30, 30 lip 2020

beta napisał(a)

polecam tez perowskie, selerię heulerianę, sasanke i baptysję...taki skład mam u siebie na piasku...tzn. babtysji jeszcze nie mam ale będzie...do tego mogą być sosny, u mnie rosną za płotem więc wiem ze się sprawdza...
wogóle tego ie podlewam ani nie zasilam niczym...czasem trochę dolomitu dam lib skorupek po jakach sasanka to wogóle wysiewa się jak głupia...i ma takie cudne koronkowe liście przez cały sezon...świetnie trzymają się w bukietach

O skorzystam i sobie skopiuję
popcorn 11:34, 30 lip 2020

Beta, pervoskię będę miała, ale to taka wyższa lawenda. Baptysję może gdzieś zdybię Za sasankami nie przepadam szczerze mówiąc

Bog wszystkie rynny są połączone i wchodzą do tego zbiornika. Musiałabym wkopać drugi. Ale nie mam ochoty na kolejne koszta i demolkę...

Mik dzięki! Rabaty wyniesione to trochę ziemi więcej... i przesychają tak samo. Może ciut jednak poprawiłoby to sytuację? Zobaczymy...

Asia, luz! Spokojnie Buziolki!!!

Beta jakby co, to jak najbardziej tu mozna wszystko!!!
beta 11:44, 30 lip 2020

popcorn napisał(a)

Beta jakby co, to jak najbardziej tu mozna wszystko!!!

popcorn 12:14, 30 lip 2020

Właśnie zagadałam do koparkowego dwie działki dalej, może podjedzie i wykopie pod fundament na szklarnię jak skończey tam pracę. Więc zdybię go może jak bedzie kończył

tulucy 12:47, 30 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Hej Baby kochane

..ale myślę ,że czasami każdy z Nas ma gorszy dzień ..tydzień.. i ma taką potrzebę wyrzucenia z siebie tego co go gryzie

Babo

Dokładnie o to chodzi.. wyrzucić coś z siebie, a potem pośmiać się z jakości problemu

Wieczny optymizm i samozadowolenie nie są normalne