Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Dorii 19:45, 10 wrz 2019

Mogło by być tak jak wkleiłaś ale trzeba by odwrócić kabinę prysznicową. Czyli dać dłuższy bok na ścianie z umywalką oczywiście jak się zmieści.

Co do wanny to tak sobie uczulam bo teściowie mają taką no może bardziej w kształcie migdała i jest mega niewygodna nawet dla mnie a ja za szeroka w barach nie jestem. Ładna ale o relaksie w wannie można zapominać.
popcorn 20:34, 10 wrz 2019

Dziękuję

Myślę że zrezygnuję z bidetu jednak. Nie mam go i nie używam. Byłoby miło mieć ale razem ze stelażem, armaturą to jakieś 2 tysiące...

Mogłabym zmniejszyć kabinę ale nie chcę. Rozmieszczenie zobaczymy, muszę obejrzeć przyłącza kanalizacji które już tam są. Niedługo będą ścianki działowe będzie wiadomo jak duże te pomieszczenia wyjdą. Tak dumam sobie na razie. Szukam przyzwoitego producenta armatury podtynkowej żeby kupić te elementy z jednej serii.

Póki co zamówiłam koparkę na przyszłą środę. Powinno być zrobione i odebrane przyłącze wody. I trzeba wykop zasypać. I resztę czasu by gość równał działkę z tyłu i rozwoził nadmiar ziemi.

Mam problem kolejny. Drzwi wejściowe są 230cm wysokości a powinny być 205. W sumie wiem jak to się stało. Takie były w projekcie, żeby ładnie wyglądały na jednym poziomie z oknem balkonowym. Ale to okno zamieniłam na poziome. I drzwi mogłyby być rozmiaru standardowego. Tańsze. Hmmmm. Najwyżej dodatkowe nadproże się tam da jeszcze...
sylwia_slomc... 20:37, 10 wrz 2019

popcorn napisał(a)
Jakie baterie polecacie, jakiej firmy? Chciałabym może powoli coś kupować. Zestawy prysznicowy, wannowy, do 2 umywalek, do bidetu? Help? Chętnie jedna firma jedna seria, podtynkowe?

Łazienka. Uwagi? Deszczownica będzie na krótkiej ścianie nie umiem tego zrobić w tym programie niestety. reszta chyba tak? Wejście do łazienki na wprost umywalki. W oryginalnym projekcie WC i umywalka są zamienione miejscami.

A pralka i szafki gdzie???
sylwia_slomc... 20:38, 10 wrz 2019

popcorn napisał(a)
Kurde.

Ale spaślaki niezłe, musisz sypnąć coś na nie bo inaczej na odległość nie opanujesz, a z roku na rok więcej będzie
BKosimkArt 21:00, 10 wrz 2019

popcorn napisał(a)
Dziękuję

Myślę że zrezygnuję z bidetu jednak. Nie mam go i nie używam. Byłoby miło mieć ale razem ze stelażem, armaturą to jakieś 2 tysiące...

Mogłabym zmniejszyć kabinę ale nie chcę. Rozmieszczenie zobaczymy, muszę obejrzeć przyłącza kanalizacji które już tam są. Niedługo będą ścianki działowe będzie wiadomo jak duże te pomieszczenia wyjdą. Tak dumam sobie na razie. Szukam przyzwoitego producenta armatury podtynkowej żeby kupić te elementy z jednej serii.

Póki co zamówiłam koparkę na przyszłą środę. Powinno być zrobione i odebrane przyłącze wody. I trzeba wykop zasypać. I resztę czasu by gość równał działkę z tyłu i rozwoził nadmiar ziemi.

Mam problem kolejny. Drzwi wejściowe są 230cm wysokości a powinny być 205. W sumie wiem jak to się stało. Takie były w projekcie, żeby ładnie wyglądały na jednym poziomie z oknem balkonowym. Ale to okno zamieniłam na poziome. I drzwi mogłyby być rozmiaru standardowego. Tańsze. Hmmmm. Najwyżej dodatkowe nadproże się tam da jeszcze...

Rozwiązanie bez bidetu to dodatkowe wyjście na wodę przy kibelku z wężem i mini słuchawką jak od prysznica... gdzieś coś takiego widziałam... zastosowanie to samo jak z bidetem
Dorii 21:17, 10 wrz 2019

Właśnie miałam zaproponować, nazywa się to bidetta. Mam i chwalę sobie to rozwiązanie choć w tej chwili woda zakręcona bo mam w domu dwulatka a na podłodze w łazience deskę bambusową.
Dorii 21:20, 10 wrz 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale spaślaki niezłe, musisz sypnąć coś na nie bo inaczej na odległość nie opanujesz, a z roku na rok więcej będzie

Nie syp, to co zabija ślimole zabija też jeże, ptaki, ropuchy i wszystko inne co zjada ślimole. Podobno giną w mękach strasznych.

Oczywiście zrobisz jak uważasz
AnnaCh 21:21, 10 wrz 2019

U mnie w projekcie też były drzwi 230. Robią tak bez pomysłu, żeby na obrazku drzwi były na równi z oknami, tylko później problem jest. U nas w porę murarz zareagował (aż dziwne, że mu się to zdarzyło) i zrobił niższe, ale u teściów w domku na wsi były duże. Rozwiązaniem było wstawienie od góry takiej belki ze styropianu. Drzwi są zakotwione na bokach.
tulucy 21:50, 10 wrz 2019

ja mam bidetkę - to jest właśnie taka słuchawka mini-prysznicowa przy zwykłej baterii umywalkowej - ale z tym to WC musi być przy umywalce.

Nam odpowiada, nawet dzieciaki używają, ale wiem, że dla niektórych to mało higieniczne jet rozwiązanie...
Dorii 21:55, 10 wrz 2019

No właśnie nie musi być przy umywalce jak masz dodatkowe wyjście z ciepłą i zimną wodą przy toalecie. U mnie nie jest podłączone do umywalki.

U mnie akurat montowana do szafki ale to zwykła bidetta podtynkowa.