Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 08:49, 30 mar 2021

hehe
hankaandrus_44 09:48, 30 mar 2021

Jak ma się duże ogrody, to jest to zabawka, ale w moim by się sprawdził. Taką wielką kolubrynę jak u Ani, to trzeba tez mieć gdzieś schować. Takie coś by mi się nadało w moim ogrodzie, raz, dwa razy do roku. Oprócz traw, pocięłoby rownież n trochę dalii, no i ewentualne zdjęcie jednego noża, nie byłoby to głupie.

Siekanie pokrzyw na gnojówkę tez by ulatwilo, a bardzo duże to nie jest zmieści się na taborecie. Muszę szukać bliże siebie, może ktoś sprowadza.

Dziękuję, dziewczynki.
popcorn 09:52, 30 mar 2021

Haniu mogę tam do nich napisać, spytać jak z siecią dystrybucji i czy wysyłają na przykład? Masz rację, dużego areału nie masz, może by się to sprawdziło? Daj znać jakby co
Buziaki!
sylwia_slomc... 10:07, 30 mar 2021

Ja do liści miscantowych( samych liści)bo tyczki odzyskuję by siekać do kurnika na ściółkę nabyłam gilotynę do papieru i nią posiekałam, do pokrzyw też się sprawdzi. Cięłam jeszcze liście paproci. Ale może do tyczek sprawdziła by się gilotyna do paneli podłogowych i ściennych, działa na tej samej zasadzie tylko noże o wiele mocniejsze...
popcorn 10:08, 30 mar 2021

Super pomysł Sylwia!!!
LIDKA 10:11, 30 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja do liści miscantowych( samych liści)bo tyczki odzyskuję by siekać do kurnika na ściółkę nabyłam gilotynę do papieru i nią posiekałam, do pokrzyw też się sprawdzi. Cięłam jeszcze liście paproci. Ale może do tyczek sprawdziła by się gilotyna do paneli podłogowych i ściennych, działa na tej samej zasadzie tylko noże o wiele mocniejsze...

Sylwia fajne masz pomysły na wykorzystanie urządzeń w ogrodzie. zapamiętam.
Martka 10:34, 30 mar 2021

Dziewczyny, serce i mnie boli, że niby worki wyjeżdżają na kompost, jak zapewnia gmina, ale ile folii przy tym trzeba zużyć. W tym roku 6 worów, a co będzie jak dosadzę?... Czy na rabaty takie zrębki z miskantów by się nadały jako ściółka? Na to warstwa kory? Czy nie bardzo?
popcorn 10:35, 30 mar 2021

No pewnie że sie nadadzą Tak robię też. Pozdrawiam
beta 10:53, 30 mar 2021

Gardenarium napisał(a)

Zobacz u Małej Mi, kupiła sieczkarnię elektryczną Ja też mam młyn - tnie na sieczkę.

Ok. Dzięki
Zaraz do niej wpadnę
Kokesz 10:53, 30 mar 2021

popcorn napisał(a)
No pewnie że sie nadadzą Tak robię też. Pozdrawiam

Ja też

U mnie brak miejsca na przechowywanie narzędzi ogrodniczych i brak prądu na ogródku. Więc miskanty cięłam ręcznie nożycami do żywopłotów i ściółkowałam nimi rabaty. Ale ja mam tylko ok 10 miskantów.