Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Katte 18:41, 03 kwi 2021

Uff! nadgoniłam nieco twojego wątku.
Super wysiewy, jestem pod wrażeniem, moje drugie podejście do sadzonek zakończone powodzeniem
Siałam w kupiony kompost z worków.
Okrę posiałam też, zobaczymy czy wykiełkuje.

Mąz przerobił mi jedną skrzynię na inspekt i już wyniosłam tam rzodkiewki,rukolę, kalafiory, i kapustę wczesną.

Te ciemierniki są przepiękne!

Buziaki, zdrowych spokojnych Świąt!

popcorn 19:42, 03 kwi 2021

Kasia, super! Wzajemnie
LIDKA 20:42, 03 kwi 2021

Zdrowia, radości i spełnienia marzeń małych i dużych życzę z okazji Świąt.
nicol21 21:14, 03 kwi 2021

Szalejesz!
rodzice zawsze sadzą krojone ziemniaki. Pamiętam że nie tylko na 2, ale nawet na 3 czesci, grunt żeby było oczko. Nie wiem jak wpływa posadzenie całego ziemniaka vs jego częśći na plenność. Chyba że sadzeniaki to takie malutkie ziemniaczki więc one za dużo oczek nie mają i takie sadziło się bez przecinania.... postałam sobie parę razy na sadzarce do ziemniaków to wiem .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 09:22, 04 kwi 2021

Wesołych Świąt

popcorn 12:08, 04 kwi 2021

Reszta miskantów i werbeny ścięta. Nie wiem jak to się stało że było tego tak dużo. Posadziłam ranniki, przydałoby się trzy razy tyle. Namoczony mam groszek więc pójdę go posadzić jak wypijemy herbatę. Automaty do okien w igloo założone,w słońcu jedno z okien delikatnie się otwarło a potem zamknęło jak słońce zaszło. Więc chyba działają.

Wczoraj szara kurka była chyba w lepszym stanie, zjadała robaki wykopane z kompostownika. A dziś pewnie padnie, siedzi w rogu z zamkniętymi oczami ledwo oddycha. Podejrzewam że padnie

Odchwaszczanie w planach na ten tydzień. Może małe roszady z roślinami, pierwiosnki, stipa...

Pozdrawiam serdecznie
sylwia_slomc... 12:20, 04 kwi 2021

Karola zrób ten wyciąg z czosnku i wlej jej do dzioba. Ja będę stosować ten czosnek raz w tygodniu profilaktyycznie, jak pssicę leczyłam to podpytałam weta i potwierdził, że można i nawet w ten sposób biegunkę u silki wyleczyłam w dwa dni. Jak kura w tym stanie nic nie ryzykujesz, chyba, że jest już w takim stanie, ze nie widzisz szans przeżycia to dobij i chociaż pies będzie miał mięso i rosół. Szkoda żeby na zmarnowanie poszła.
hankaandrus_44 12:36, 04 kwi 2021

Może być problem z wolem. Trzeba ją złapać i wymasować podgardle, Może to pomoże również. Czosnek po masażu.
Kasya 14:59, 04 kwi 2021

popcorn napisał(a)
Reszta miskantów i werbeny ścięta. Nie wiem jak to się stało że było tego tak dużo. Posadziłam ranniki, przydałoby się trzy razy tyle. Namoczony mam groszek więc pójdę go posadzić jak wypijemy herbatę. Automaty do okien w igloo założone,w słońcu jedno z okien delikatnie się otwarło a potem zamknęło jak słońce zaszło. Więc chyba działają.

Wczoraj szara kurka była chyba w lepszym stanie, zjadała robaki wykopane z kompostownika. A dziś pewnie padnie, siedzi w rogu z zamkniętymi oczami ledwo oddycha. Podejrzewam że padnie

Odchwaszczanie w planach na ten tydzień. Może małe roszady z roślinami, pierwiosnki, stipa...

Pozdrawiam serdecznie

Takie automaty to fajna rzecz, gdzie można obejrzeć i cos poczytać ?

A co z kurką się stało ?
popcorn 17:35, 04 kwi 2021

Zakopaliśmy kurkę nie mam pojęcia co jej było, dwa dni rozwolnienia a dziś w kącie stała z zamkniętymi oczami. Szybko bardzo i nie wiadomo dlaczego

Kasia też chciałam poczytać o automatach do okien ale tylko po angielsku znalazłam. Generalnie zasada jest taka że jest tam siłownik który się rozpręża pod wpływem temperatury czynnika który go wypełnia. Jak temperatura otoczenia wzrasta do odpowiedniego poziomu to otwiera okno. Jak robi się chłodniej, zamyka. Zamontowaliśmy wczoraj, zobaczymy jak będzie działać.

Wykopałam siewki stipy u posadziłam je na rabatę, przynajmniej na bukszpanowe obwódki nie włazi teraz. To samo mam do zrobienia z prymulkami, może jutro. Mogłoby zrobić się cieplej, dziś padał śnieg! Prawie co roku na święta tak jest, szkoda że na te a nie te grudniowe haha

Pozdrawiam!