Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Sonka 11:50, 28 kwi 2021

No to moje ciemierniki ze szkółki Wrzos pięknie kwitną i nie były takie aż drogie.Nareszcie słońce i mamm chęc popracować w ogrodzie, bo naokoło tylko pogrzeby i covidy.Pozdrawiam .
popcorn 12:02, 28 kwi 2021

Sylwia, super! Ja też jak dzieliłam moje to było dawno temu i się nie cackałam z nimi wcale... ale one nie lubią jak je się przesadza czy majstruje im w korzeniach. Chciałabym żeby szybko rosły i się siały. Kolejnych zakupów nie przewiduję, choć nigdy nie mów nigdy haha

Krysia to super! U nas słonecznie ale nadal zimno. Weekend majowy ma być chłodny i mokry, ale lepsze parę dni wolne i mokre niż słonecznie a ja za biurkiem
Dobrze że są jeszcze dobre szkółki, takie które uczciwie traktują klientów. Oby takich jak najwięcej!!!

Dziś po pracy przebieram nóżkami, będę sadzić paprocie od Basi Miejsce przygotowane, mam nadzieję pójdzie sprawnie

Buziaki!
Sonka 12:11, 28 kwi 2021

Gdzie Ty to wszystko mieścisz? Dobrze,ze masz dobrą glebę, to wiele zmoże.
BASIA8 12:11, 28 kwi 2021

Karolka właśnie czytam że paprocie dotarły - suuuperZajrzyj do Mnie w wolnej chili
popcorn 12:24, 28 kwi 2021

Krysia mam dużą działkę, 22 ary? i długą, zróżnicowaną - i nie do końca ogarniętą, jeszcze. Na dole zbocza jest strumyk - na sąsiedniej dzałce. Ale dół mojej wobec tego jest okresowym grzęzawiskiem, prawie, po zimie i ostrych deszczach. W glinie dobrze te paprotki będą rosły. Mam nadzieję bez podlewania, bo to 100 metrów od domu

Basia, też się cieszę! Idę

Agania 14:54, 28 kwi 2021

O jakie tu było polowanie na ciemierniki
Pozdrawiam Karolka pozdrów ode mnie Agnieszkę
Monia81 16:16, 28 kwi 2021

Nie fajnie sprzedawcy zaczynają traktować klientów... ja ostatnio już nic nie zamawiam internetowo, teraz tylko na miejscu kupuję, mam fajny ogrodniczy i pani Ewa u której kupuję jak coś chcę to mi zamawia, oczywiście jeżeli jest w stanie to dostać bo z tym to też różnie może być... Karola ale stadko ci się troszku rozrosło, fajne kurki buziaki
popcorn 16:26, 28 kwi 2021

Aga, tak zrobię! Polowanie to prawie jak na czarownice

Monia, w międzyczasie nam dwie kurki padły, a te się starzeją. Nowych kurczaków jest 3 i zanim zaczną nosić to też może w lecie najwcześniej, jeszcze ze dwa miesiące potrzeba. No i najmłodszy z nich nie jest w najlepszej formie, mam nadzieję go nie stracimy.
Masz szczęście jak masz taką panią Ewę na miejscu

pozdrawiam serdecznie!
Agatorek 18:01, 28 kwi 2021

Masakra z tymi ciemiernikami
Oby Ci oddali połowę kasy...

Kurki super
popcorn 20:16, 28 kwi 2021

Małe kurki rosną w oczach. Prócz tej najmniejszej.
Kupiłam dziś największą strzykawkę w aptece, ubrania mam do prania bo jestem cała w kaszce kukurydzianej i kurzych odchodach. Ale myślę że mała ma szansę przeżyć noc. Uch
Trzymajcie kciuki.