Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 20:24, 06 maj 2021

Wiśnia

Jabłonka

Wnętrze jedynego kwiatu magnolii

sylwia_slomc... 21:05, 06 maj 2021

Z tym powrotem do normalności to może być różnie, indyjskiego już kilkanascie przypadków, a brazylijskiego trzy Czyli oba najgorsze szczepy już u nas
Dorii 21:17, 06 maj 2021

popcorn napisał(a)
Czerwony???

Hehe, Bodziszek czerwony w kolorze fioletowo-niebieskim, nie dziw się że ktoś się pogubił
popcorn 21:20, 06 maj 2021

Sylwia, cholera wie tak naprawdę... Nie wiadomo kiedy to się skończy i czy w ogóle...

Dori no mi ręce opadły haha, mam nadzieję że to jest ten bodziszek którego chciałam

Miło czuć się lepiej, ale przed spaniem kolejna tabletka, bo nadal mam podwyższoną temperaturę.

Może jutro najpóźniej w sobotę posadzę roślinki które dostałam...

Miłego wieczoru! Jak dobrze że jutro piątek...
BASIA8 21:27, 06 maj 2021

Karola poczekaj z sadzeniem roślinek- im nic nie będzie a Ty Kochana zwazaj na siebie pogody teraz kiepskie A na dodatek po szczenieniu jesteś.
popcorn 07:12, 07 maj 2021

Dzięki, Basia! Dziś czuję się normalnie, nawet ramię nie boli, będzie dobrze!

dzięki Bogu już piątek!

Mała wycieczka do Liszek po jedzenie i witaminy dla kur, i parę innych sprawunków. Szkoda że kosiarka nie przyjdzie dzisiaj, trawa jest wielka i ciężka od deszczu teraz, będzie niełatwo ją skosić. Mam nadzieję że kosę spalinową naprawią szybko, a może nawet odeślą nową jeśli będę miała szczęście?
Do posadzenia parę doniczek od Florini i trochę ranników z gołym korzeniem, te bym chciała posadzić jak najszybciej żeby się nie zmarnowały.

Fajnie nie mieć zaplanowanych grubszych prac. Nadal czekam na wiórki drzewne, ale czy się doczekam, i kiedy? Pórcz tego jakieś pielenie w weekend może i w sumie tyle więc nie jest źle!

miłego
BASIA8 07:15, 07 maj 2021

Wzajemnie miłego. Cieszę się że piszesz i że ok u Ciebie jak tylko przyszłam na forum to biegiem do Ciebie . Czy są wieści po nocy. Buziaki zostawiam.
April 07:17, 07 maj 2021

popcorn napisał(a)
Najlepszy ciemiernik ice n' roses Bianco. Jak go gdzieś znajdę to zamówię więcej doniczka od zymona w rok przemieniła się w takiego potwora:

Śliczności
Chyba ostatnio bardziej lubię ciemierniki niż róże
edi75 07:21, 07 maj 2021

popcorn napisał(a)
Super!

Czosnek Krzysztofa

Rabarbar

Jagody kamczackie

Kurki dobranoc, tuż przed zamknięciem

Kalina pięknie pachnie

czosnek gigant..Rabarbar mam w podobnym stadium...Jagoda tez kwitnie..liczę na pierwsze owoce w tym roku..Tylko kurek mi brakuje
Jak zdrówko ? Mój m też wczoraj słabo sie czuł..temperatura podwyższona ,ogólne osłabienie.
popcorn 07:37, 07 maj 2021

Jeszcze wieczorem miałam wyższą temperaturę, wzięłam tabletkę i lulu, spałam normalnie, rano czułam się już prawie w 100% normalnie. więc nie było tak źle
Mężowi przejdzie, oby, podobno panie "w moim wieku" przechodzą efekty po AZ gorzej buahahaha. Nie spytałam co znaczy w moim wieku

Czosnki radzą sobie dobrze na tej glinie. Nigdy nie miałam lepszej cebuli. Sa rośliny które radzą sobie lepiej, są takie które radzą sobie gorzej. Ciemierniki dobrze rosną. Werbena prawie w całości wygniła, za to... nie była to najlepsza dla niej zima.

Kupiłam parę doniczek z gaurą, chciałabym żeby się udało ją przezimować i żeby się siała werbena będzie z nasion.
Kasztan jadalny ten za 180 zł ładnie przezimował, jupi cieszę się. Magnolie wszystkie też, większość ma przynajmniej 1 kwiatek.

Teraz tylko dać im czas żeby rosły