Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 08:32, 04 cze 2021

Buahaha

Kasia chyba parę karp dokupię, bo mało szparagów było. Z drugiej strony muszą się po prostu zadomowić, trzeba dać im czas żeby po prostu urosły.

Plastików nie odebrali przed weekendem,a że pieliłam przed domem to koszyk się jeszcze przydał ostatni raz

Wstałam rano, otwarłam kury, pogapiłam się na nie chwilę. Najmłodsza kurka sobie radzi, nawet kradnie jedzenie i ucieka w kąt zjeść spokojnie. Trzyma się z drugą szarą. Trzecia najstarsza szara zakumplowała się z dwoma ze stada podstawowego. Fajnie bo trawa jak urosła tak jest, nie zniszczyły jej wcale, a myślałam że miesiąc czy dwa i będzie błotniste klepisko znowu. Pewnie zasługa pogody i tego że ciągle pada. W lecie trawa może mieć mniej szans w starciu z kurami

Prysznic i zbieram się do miasta, załatwić badania krwi i lekarza. Raz na ruski rok trzeba a akurat dobrze się składa że mam wolne (choć szkoda tego dnia urlopu). Może o jakąś szkółkę zahaczę wracając buahaha choć nie powinnam

Wrócę, obiad, i pasek truskawek może ogarnę. Przesadziłam siewki werbeny do doniczek, jeszcze kilka mogłabym napełnić. Szkoda mi je przekopać, zwłaszcza że starsze rośliny w większości wymarzły... Będzie na wypełnienie dziur.

Miłego dnia!
vita 09:27, 04 cze 2021

Sporo można u Ciebie skorzystać na lekturze wątku Zachwyciłam się warzywnikiem, tyle różności. Na arcydzięgiel zawsze miałam ochotę, zwłaszcza na kandyzowane pędy. Ale trzeba lubić ten smak. Kiedyś siałam groszek o fioletowych strąkach, bo efektowny, w smaku mi jednak nie smakował.
Tak samo czosnek słoniowy. Efektowna rabata z lilakami i azaliami, wysmakowana Miłego dnia!
BASIA8 09:51, 04 cze 2021

Piękności Mała ogrodniczka podobną do Mamusi
Buziaki przesyłam.
popcorn 10:50, 04 cze 2021

Wiktorio dzięki ten groszek to właśnie ten z fioletowymi strąkami,dlatego kwiatki też fioletowe. Jak czosnek słoniowy będzie do bani to go sprzedam, było mi trudno go kupić więc pewnie sprzedać będzie łatwo

Basia buziaki!
popcorn 19:43, 04 cze 2021

Dwa jajka dziś i po garści truskawek, rzodkiewek i papryczek padrone. Szybkie są! Uwielbiam moje igloo

Lubię jak szybko to co zerwę w ogrodzie ląduje na talerzu

Kasya 20:05, 04 cze 2021

Jejku... ja się zastanawiam czy moje papryki w ogóle będą rosły a ty juz zbierasz...
popcorn 20:19, 04 cze 2021

Kasya napisał(a)
Jejku... ja się zastanawiam czy moje papryki w ogóle będą rosły a ty juz zbierasz...

Kasia to fajna odmiana, kupiłam je kiedyś w Kauflandzie i są super z grilla. Zdobyłam nasiona, to odmiana chilli, rośnie szybko i jest fajniejsza w uprawie niż zwykła czerwona słodka papryka. Mam Romano. I odkąd ją wysadziłam tylko marnieje. Była śliczna na parapecie, a na zewnątrz jest po prostu zimno, zwłaszcza w nocy. Chilli rosną, słodkie marnieją...
Kasya 20:31, 04 cze 2021

popcorn napisał(a)

Kasia to fajna odmiana, kupiłam je kiedyś w Kauflandzie i są super z grilla. Zdobyłam nasiona, to odmiana chilli, rośnie szybko i jest fajniejsza w uprawie niż zwykła czerwona słodka papryka. Mam Romano. I odkąd ją wysadziłam tylko marnieje. Była śliczna na parapecie, a na zewnątrz jest po prostu zimno, zwłaszcza w nocy. Chilli rosną, słodkie marnieją...

No dokladnie
popcorn 21:15, 04 cze 2021

Łubiny

Czosnki

popcorn 21:21, 04 cze 2021

Ziemniaki z astrami buahaha

Jeżyna. Podoba mi się