Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 22:16, 18 maj 2020

To nie wszystkie brunnerki strzygłaś?
U mnie róże dopiero się odbudowują po tym przemarznięciu kwietniowym.
Nie mogę się doczekać na ten panelowy płotek. Cudnie będzie. I te leżaczki. Marzenie!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 22:16, 18 maj 2020

galgAsia 22:42, 18 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To nie wszystkie brunnerki strzygłaś?
U mnie róże dopiero się odbudowują po tym przemarznięciu kwietniowym.
Nie mogę się doczekać na ten panelowy płotek. Cudnie będzie. I te leżaczki. Marzenie!
No te dwie pozostałe jeszcze takie najgorsze nie są, to je jeszcze oszczędziłam
Takie właśnie plany mam - żeby było cudnie Na razie musimy dokończyć demolkę i wydłubać murek z ziemi... Jest jeszcze trochę do zrobienia...
galgAsia 22:48, 18 maj 2020

Magara 23:12, 18 maj 2020

No dzieję się u Ciebie, dzieje, aż miło popatrzeć i pozazdrościć
Moje hosty w kłach dopiero, a Ty róże pokazujesz

A w temacie młodzieży - też stawiam na kierunek "to nie ich wojna", chyba że ktoś im zabierze FB i internet - wtedy 25 procent się powiesi, 25 procent potnie a pozostałe 50 zapadnie na głęboką depresję Nikt nie wpadnie na to, że kiedyś się bez tych wszystkich dobrodziejstw dało żyć Kiedyś mi się wydawało, że dobór lektur szkolnych jest absurdalny bo na co komu wiedzieć o tym Janku Muzykancie czy tej Rozalce na trzy doby do pieca wsadzonej - teraz widzę, że to jednak miało sens - trzeba wiedzieć jak to kiedyś bywało i mieć to z tyłu głowy
anabuko1 06:52, 19 maj 2020

Och kielichowiec zaczyna..Cudny widok.
Miałam go kiedyś.
Ale po którejś zimie mi przepadł.
Hosty masz śliczne
inka74 08:13, 19 maj 2020

Płotki kupione czyli mocno po drugiej stronie działacie. Fajnie, trzymam kciuki za powodzenie akcji pozbycia się murku.

Duży pąk ma już twój kielichowiec. Uwielbiam ich kwiaty. Do bruner jakoś nie mogłam się przekonać. Ale chyba coraz bardziej mi się podobają. Myślę gdzie je wcisnąć
TAR 08:37, 19 maj 2020

Magara napisał(a)

A w temacie młodzieży - też stawiam na kierunek "to nie ich wojna", chyba że ktoś im zabierze FB i internet - wtedy 25 procent się powiesi, 25 procent potnie a pozostałe 50 zapadnie na głęboką depresję Nikt nie wpadnie na to, że kiedyś się bez tych wszystkich dobrodziejstw dało żyć Kiedyś mi się wydawało, że dobór lektur szkolnych jest absurdalny bo na co komu wiedzieć o tym Janku Muzykancie czy tej Rozalce na trzy doby do pieca wsadzonej - teraz widzę, że to jednak miało sens - trzeba wiedzieć jak to kiedyś bywało i mieć to z tyłu głowy

pesymisci, nie bedzie tak zle. to ze czesc malolatow to maślaki lub maśluny, komputer telefon i świat dla nich nie istnieje, to jest bardzo duza grupa mlodziezy, ktora rokuje. moze po prostu nie macie z takimi fajnymi ludzmi do czynienia. dzieci moich sasiadow (tych za miedza) to maśluny masluniaste do potęgi entej ale kawalek dalej u trzech kolejnych jest mlodziez cudna, inteligentna, wrazliwa, elokwentna, grzeczna i z werwa a nie jakies mamałygi. wiele zalezy od tego jak wychowamy te mlodziez. jesli rodzic kladzie lache to jak ma inaczej postepowac jego potomstwo. i nie mozna wszystkiego zrzucac na szkole. jak to mówia jaka mać taka nać. wiecej wiary.
galgAsia 11:18, 19 maj 2020

Magara napisał(a)

Ale za to u Ciebie deszcz jest...

Edenka w tym roku przechodzi samą siebie z kwitnieniem, zarówno w sensie terminu, jak i ilości pąków Warto było skorzystać z rad Andy i nie przycinać po zimie . Jak wreszcie uda mi się kupić kratki na ścianę - bo, oczywiście, też "wyszły" - to będę musiała zrobić tam małą rozpierduchę, zaczyna być ciasno...

Syn eMa wczoraj w żartobliwych przekomarzaniach pytał ojca, czy pamięta, jak nosił pampersy . I ciężko było zrozumieć 26-letniemu facetowi, że były czasy, gdy pampersów nie było... byli popersi , ale to stosunkowo niedawno A facet niegłupi jest

A Rozalka to na trzy zdrowaśki , nie trzy doby...
Zana 11:20, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)

A Rozalka to na trzy zdrowaśki , nie trzy doby...

A i to było za dużo