Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:49, 19 maj 2020

antracyt napisał(a)
Twoje hostowisko z przyjemnością będę śledziła.
No to już czuję się śledzona Postaram się sprostać Twoim oczekiwaniom

galgAsia 12:54, 19 maj 2020

Magara napisał(a)
No to z tymi trzema dobami pojechałam
Chyba faktycznie pesymizm jest moją mocną stroną
Od rana się zbieram żeby wyjść coś porobić a przede wszystkim hakone podzielić (Mrokasia kazała ) a co się ubiorę to pada I zimno jak diabli do tego
Eee tam, zaraz pesymizm... po prostu są takie dni w tygodniu...

Hakonkę widziałam, spokojnie dziel Ja swoją wsadzę do jakiejś wypasionej donicy i będę hołubiła, żeby rosła, jak u Zany

A ja wyglądam tego deszczu i wyglądam... takie piękne chmurzyska nad Bałtykiem, a do mnie przyjść nie chcą...
galgAsia 12:59, 19 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Asiu, nie jestem w stanie u Ciebie nadrobić, bo Twój wątek pędzi jak szalony
Nadrobiłam tylko przepiękne pismo obrazkowe
Aniu, ja też muszę się przyznać, że nie jestem w stanie śledzić na bieżąco tych wątków, które bym chciała... Sezon ruszył i forum dostało turboprzyśpieszenia
Bardzo się cieszę, że fotki się Tobie podobają Tym większą radość sprawia ich robienie
galgAsia 13:57, 19 maj 2020

TAR napisał(a)
moze bym i porobowala z tym kielichowcem ale to i tak nie teraz, za to odkrylam w ub. roku Heptacodium, cudo nie moge sie na nie napatrzec takie wdzieczne rozswietlacze na rabatach, wczesnie ruszaja, dlugo liscie maja i przymrozek nic im nie zaszkodzil w przeciwienstwie do Styraka, ktory poza jedna galazka przemarzl na maksa.
Heptacodium też jakiś czas temu przyuważyłam, ale toto duże rośnie... Już na niego miejsca nie znajdę

TAR napisał(a)

no wlasnie leje i leje, zdrowy rozsadek mowi mi, ze to dobrze ale ile ciagle mozna byc zdroworozsadkowym

ostatnio ktos madry mowil, że zeby stan wody w rzekach, na polach i w srodowisku wrocil do normy to padac powinno non stop przez 3 miesiace. niezle.
No to jakby tak padało listopad - styczeń, to może coś by z tego było
greg66 14:39, 19 maj 2020

ja też liczę u siebie na hosty. Pare w zeszłym roku kupiłem wiec teraz oglądam. I jeszcze paprocie dokupić musze ale wszystko stacjonarnie bo przez neta za długo sie czeka.
Magara 14:43, 19 maj 2020

Asia, jaka to hosta na zdjęciu ostatnim?
Leje...
TAR 15:02, 19 maj 2020

za to w drzewach za oknem w pracy kosa albo drozda mam i śpiewa jak nawiedzony, uwielbiam te trele. W ogrodzie kos z drozdem dra dzioby i rywalizuja ktory mocniej, ladniej i glosniej zatreluje.
antracyt 15:13, 19 maj 2020

Magara napisał(a)
Asia, jaka to hosta na zdjęciu ostatnim?
Leje...

W ramach relaksu zabrałam się za mycie okna tarasowego, zaczęło kropić. 5 minut to trwało. Łudziłam się, że jak zacznę kolejne okno to znowu chociaż pokropi, nic z tego.
sylwia_slomc... 15:25, 19 maj 2020

Płot widzę będzie nowy, nowinek nasadziłaś i czekasz co zakwitnie, pierwiosnek różowy prześliczny, pogoda nie dogodzi wszystkim chętnym, każdy by co innego chciał. Fajne takie ogrodowanie jak nie trzeba się ze wszystkim spieszyć by zdążyć się odrobić, chyba nie znam takiego zazdraszczam po cichu
Gruszka_na_w... 15:40, 19 maj 2020

Zana napisał(a)

A i to było za dużo

Moje pacholę w IV klasie dostało zadanie domowe: "Opisz śmierć Rozalki".
Cośmy się umęczyli z tym opisem, to nasze. Nabrałam złego mniemania o rozumie polonistki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies