Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

sylwik69 16:40, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)
No widzę, że leje... Do mnie miała ta chmura iść, do mnie...!

Ta hostusia to Lakeside Little Tuft, taka nie za wysoka, do 25cm, ale kolorki ma

Chmurzaście cały dzień,ale u mnie tylko kilka kropli spadło
galgAsia 16:40, 19 maj 2020

tulucy napisał(a)
U mnie pada co jakiś czas. Momentami też musimy światło włączać. Z roboty ogrodowej nici, pomidory muszą poczekać jeszcze na parapecie.
Ja planuję polecieć po pracy i dosadzić pomidory, bo parę jednak mi wypadło. Wiesz, tak kiepskiego początku sezonu to jeszcze nie miałam. Ale te, które przetrwały, już są dzielne, stoją prosto i mają nowe, ciemnozielone przyrosty.
galgAsia 16:52, 19 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Chmurzaście cały dzień,ale u mnie tylko kilka kropli spadło
Te chmury to strasznie wkurzające są... Człowiek się łudzi, ma nadzieję - a tu nic...

deszczowymaj 17:09, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)
No to już czuję się śledzona Postaram się sprostać Twoim oczekiwaniom

Uuuuuu Asik jaka falowata piękność
TAR 20:19, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)
to pozostają jeszcze rytualne tańce przywołujące deszcz. Tańczy się do skutku...

ale pamietaj tanczy sie na golasa, wysmarowana popiołem z ogniska i po zapaleniu jakiegos dobrego zioła

prostszy sposob, wlacz podlewanie ogrodu, deszcz sam przyjdzie.

u nas po calym dniu lania, kilu oberwaniach chmury wreszcie wyszlo slonce.

ale patrze na prognoze pogody i wszystkie dostaniemy deszczu w sobote, ty Asia ok. 12 plus troche opadow ma byc w nocy z soboty na niedziele ale tu juz wybrancy z zach-pom, okolice poznania, poludniowa czesc pomorskiego

te chmury beda troche wisiec nad nami ale deszczu z nich nie bedzie. najwczesniej sobota.
Magara 22:20, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)
No widzę, że leje... Do mnie miała ta chmura iść, do mnie...!
Ta hostusia to Lakeside Little Tuft, taka nie za wysoka, do 25cm, ale kolorki ma

Hosta zapisana, u nas przestało padać, trzymam kciuki, żeby poleciało w Twoją stronę

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moje pacholę w IV klasie dostało zadanie domowe: "Opisz śmierć Rozalki".
Cośmy się umęczyli z tym opisem, to nasze. Nabrałam złego mniemania o rozumie polonistki.

Się uśmiałam i zaczęłam sama zastanawiać co by tu napisać Bez medyka sądowego nie da rady Miała pani polonistka fantazję albo "fantazję"
lilarose 22:21, 19 maj 2020

TAR napisał(a)

pesymisci, nie bedzie tak zle. to ze czesc malolatow to maślaki lub maśluny, komputer telefon i świat dla nich nie istnieje, to jest bardzo duza grupa mlodziezy, ktora rokuje. moze po prostu nie macie z takimi fajnymi ludzmi do czynienia. dzieci moich sasiadow (tych za miedza) to maśluny masluniaste do potęgi entej ale kawalek dalej u trzech kolejnych jest mlodziez cudna, inteligentna, wrazliwa, elokwentna, grzeczna i z werwa a nie jakies mamałygi. wiele zalezy od tego jak wychowamy te mlodziez. jesli rodzic kladzie lache to jak ma inaczej postepowac jego potomstwo. i nie mozna wszystkiego zrzucac na szkole. jak to mówia jaka mać taka nać. wiecej wiary.

dziewczyny, jak świat światem więcej w populacji jest ludzi głupich niż mądrych- dlaczego wśród młodzieży miałoby być inaczej?
lilarose 23:05, 19 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ja się doliczyłam chyba do 13 odmian host To sobie parę przerzucę na drugą cienistą, podzielę, coby były plamy...
I hosty, i paprocie kupowałam przez neta w ub. roku. W zasadzie tylko wietlica samicza Frizelliae była do wymiany. Wszystko inne przyjęło się i pięknie rośnie.
Pamiętam, że zamówienia robiłam w styczniu / lutym w ramach przedsprzedaży, więc też trochę poczekałam, ale to co innego niż czekanie w sezonie.

Ja w ten weekend zakupy paprociowo- hostowe poczyniłam- oczywiście nabyłam przykukaną u Ciebie Devon's Green. Paprocie wg zamówień mojego 9 letniego syna- nie jest łatwo, powiem Ci, gdy nie ma się czasem wpływu, na to co się posadzi w swoim ogrodzie Chociaz i tam powinnam się cieszyć, że (póki co) uniknęłam nabycia do mojego ogrodu mamutowca.
anabuko1 08:26, 20 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Kielichowiec zdumiał mnie tym pąkiem niezmiernie. Zimę spędził w donicy, przez chwilę miałam nawet wątpliwości, czy przeżył... Posadziłam na wiosnę - a ten mi tu pąka kwiatowego wypuścił Na pewno za wielki ten kwiat nie będzie, ale tym razem sztuka się liczy
Generalnie to mam pół ogrodu nowości, posadzonych dopiero co, za każdym razem lecę sprawdzić, co nowego się wydarzyło

Host też jestem bardzo ciekawa, bo dopiero w tym sezonie mają szansę rozwinąć skrzydła. Podejrzewam, że gdybym miała więcej miejsca, to zrobiłabym kilka hostowisk - tak trudno było się zdecydować na konkretne odmiany

Oj to prawda, jak człowiek polubi hosty, to chce się ich mieć więcej.
A różnorodność ogromna
mrokasia 08:29, 20 maj 2020

Asia, powiem Ci że z tymi panelami zamiast tego murku to strzał w dziesiątkę! Brawa dla Was!