Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka w dużym mieście

Działeczka w dużym mieście

lilarose 14:58, 12 wrz 2022

nadrabiam dziś forum, bo niespodziewanie zostałam uziemiona- po pierwsze przeziębieniem, po drugie wnusią Moja córka poszła do szkoły a mi zostawiła dzieciaka pod opieką. Ma się ze mną zaprzyjaźniać

no siedzę i patrzę sobie a to na psiaka a to na astry King Size Apricot w wazonie, cudne są
będę siała co roku
lilarose 15:17, 12 wrz 2022

jeszcze fota przedostatnich pomidorków, ostatnie już naprędce zbierane przed nadejściem ostatniego, zimnego weekendu

antracyt 18:32, 12 wrz 2022

Jestem fanką jamników, tej rasy był mój pierwszy pies, najkochańszy na świecie Super słodziak z tego Waszego
Astry w takim kolorze jak miały być moje, ale im nie wyszło Piękne są. W tym roku po dłuższej przerwie zaprosiłam je do ogrodu i też już zostaną.
Zbiory bardzo apetyczne
Mgduska 18:53, 12 wrz 2022

Śliczna psiunia, malutki jamnik jest bardzo malutki

Z astrami próbowałam raz, ale nie bardzo mi się udało, jakieś dydowate były. Robiłaś rozsadę?

Pomidorów nie komentuję, pożeram wzrokiem
Magara 23:35, 12 wrz 2022

Pomidory piękne, ale nie zazdroszczę U siebie mam armagedon, nie wiem co z nimi robić A tak się martwiłam, że moje wysiewy w zimnicy będą na nic
Jamnik... Entuzjazmu Zuzy nie podzielam. Też miałam kiedyś jamnika. Kochany był. Płakałam jak odszedł. Ale charakter miał paskudny i uparty był jak nie wiem co. Jak się obraził to trzy dni leżał na fotelu i nawet na sikanie się nie dawał wyprowadzić (lał na podłogę ).
To jest rasa, która od małego musi wiedzieć, że jest KTOŚ, kto jest ważniejszy od niego
Mgduska 08:06, 13 wrz 2022

Daga, susz! Własne suszone pomidory są genialne!
antracyt 09:09, 13 wrz 2022

Daga, jamniki są "specyficzne", to fakt. Głuche kiedy coś im nie pasuje i rzeczywiście potrafią być uparte. Trzeba na nie sposób znaleźć Po jamniku, już w dorosłym życiu, miałam bulteriery - te to dopiero są wymagające w początkowej fazie, ale gdyby nie były tak chorowite, a hodowle lepiej prowadzone, to pewnie innego psa już bym nie chciała. Odpowiednio prowadzone są super. Za to teraz mój rudzielec to bezproblamowy całkowicie się trafił, no i oczywiście jest równie kochany
lilarose 13:41, 13 wrz 2022

no cóż Dziewczęta- trzeba będzie stawić czoła wyzwaniu i psa wychować, na rasach znam się słabo- miałam przez 18 lat kundelkę znajdę, super mądrutka była
Jamniorka na razie strachliwa jest bardzo i jeszcze bardziej żarta
no i jak to szczeniak, śmieszna po prostu
lilarose 23:27, 13 wrz 2022

nakupowałam w tym roku tulipanów- ja to mam takie sinusoidy w tym temacie
po zeszłej, mocno tulipanowej wiośnie znów mam zwyżkę i postanowiłam zainwestować
Kupiłam:
2x 10, 1x5 - Black Parrot- od 3 różnych sprzedawców (jakby któreś były pomyłką, to może drugie, trzecie ...)
10 x Blue Diamond
10 x Queein of Night
10 x Purple Peony
5 x Gorilla
10 x Super Parrot
5 X fioletowy duży wieloletni
10 x Pink Star
10 x Apricot Pride
5 x Charming Beauty
5 x Ivory Floradale
5 x Pink Pride

do pełni szczęścia brakuje mi La Belle Epoque, ale nie można mieć w życiu wszystkiego

Magara 23:28, 13 wrz 2022

Kaśka, dasz radę Ze szczeniakiem - sama frajda w sumie (nawet jak to jamnik ), a że to "wnusia" to prawo babci rozpieszczać a nie wychowywać

Zuza - tak z perspektywy to mi się wydaje, że ze wszystkich psów jamnik najbardziej kota charakterem przypomina Mając jamnika nie miałam o kotach pojęcia, ale teraz tak mi się nasuwa to porównanie

Magda - suszę pomidory, suszę Właśnie skończyłam łyżeczkowanie ponad dwóch kilogramów koktajlowych, siedzą w suszarce Wolałabym tam grzyby widzieć