Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zaczynam po raz kolejny...

Zaczynam po raz kolejny...

MiluniaB 16:24, 22 wrz 2020

Prawda, prawda - widać, że zaczyna Ci się w głowie ogrodowo układać
Najczęściej się zdarza, że nowi forumowicze zakładający ogrody popełniają te same błędy, które w większości i my popełnialiśmy - szkoda tylko, że nie zawsze chcecie słuchać i dobrze temat przemyśleć. Każdy musi do tego dojść sam i zazwyczaj dochodzi jak już ma część rabat, albo wszystkie obsadzone

Aniu ja w Ciebie wierzę i widzę u Ciebie postępy. Nadal nie do końca wiem jaką drogą ogrodową chcesz iść, ale przyjmuję, że mieszaną (to tak po mojemu) tzn. trochę poukładane, trochę misz masz. Trzymam kciuki za pomyślność i życzę jak najmniej przesadzania

Oczywiście jestem u Ciebie na bieżąco
andzia458 17:46, 22 wrz 2020

No szpaler z wiśni chyba jednak nie ma racji bytu. Linie energetyczne to raz a dwa ten ch......y słup. Środkowe drzewko wypada metr od słupa więc nie ma tu dla niego miejsca.
I znów wiem, że nic nie wiem.
galgAsia 19:56, 22 wrz 2020

Aniu, nie smutaj Jak mam taką sytuację, że myślę, myślę, myślę... i nic z tego nie wychodzi , to zajmuję się czymś zupełnie innym. I często jest tak, że właśnie wtedy przychodzą do głowy najlepsze pomysły . Nie rób na siłę, odpuść sobie trochę... To nie wyścigi ani licytacja
Gruszka_na_w... 20:00, 22 wrz 2020

Na planie nie było słupa.
Odsuń szpaler od płotu. Przy płocie posadzisz hortki i wysokie trawy, a między szpalerem niższe trawy, punktowo cisy, cebulowe. Możesz wykorzystać też niskie byliny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
andzia458 20:10, 22 wrz 2020

galgAsia napisał(a)
Aniu, nie smutaj Jak mam taką sytuację, że myślę, myślę, myślę... i nic z tego nie wychodzi , to zajmuję się czymś zupełnie innym. I często jest tak, że właśnie wtedy przychodzą do głowy najlepsze pomysły . Nie rób na siłę, odpuść sobie trochę... To nie wyścigi ani licytacja

Tiaaa... Ale ja już i tak odpuściłam. Trawy i wszelkie wypełniacze dopiero wiosną przecież.
andzia458 20:14, 22 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na planie nie było słupa.
Odsuń szpaler od płotu. Przy płocie posadzisz hortki i wysokie trawy, a między szpalerem niższe trawy, punktowo cisy, cebulowe. Możesz wykorzystać też niskie byliny.

Haniu, bo to taka oczywistość ten słup dla mnie.
No i widzisz, a tak mi się dzisiaj piękny Memory przypomniał i zastanawiałam się, czy właśnie trawy nie byłyby ok w pierwszej linii...
Baaaardzo mi się wszelkie trawy podobają. Choć na pewno jako wypełniacze a nie w roli głównej na rabatach.
sylwia_slomc... 20:17, 22 wrz 2020

Aniu czy Ty w razie czego masz gdzie przezimować te roślinki co masz w doniczkach? Bo jeśli nie to jednak trzeba coś postanowić i posadzić żeby się przed zimą zdążyły zakorzenić....
Dorii 20:22, 22 wrz 2020

Rośliny można zadołować.
andzia458 20:33, 22 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu czy Ty w razie czego masz gdzie przezimować te roślinki co masz w doniczkach? Bo jeśli nie to jednak trzeba coś postanowić i posadzić żeby się przed zimą zdążyły zakorzenić....

Sylwia, paluchem Ci pogrożę i za karę będziesz czytać wątek od początku.
U mnie to już wszystko rośnie przecież na tej rabacie.
sylwia_slomc... 20:37, 22 wrz 2020

No wiem, że rośnie, ale myślałam, że będziesz w doniczki brać znowu i ustawiać do sadzenia, jak tak to problemu nie ma