Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 20:36, 18 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Boćku, a cóż to się porobiło? Moim zdaniem to przez te ulewy. No nikt nie lubi jak mu bez przerwy za kołnierz leci, chyba że ryby. Moje sadzonki żurawkowe zdechły wszystkie oprócz jednej, właśnie przez te deszcze. Gabik pisała, że jej clematis też zdechł przez deszcze. Może jak wreszcie coś poświeci to przynajmniej część się uratuje.

Agata, nie sadze, w zeszlym roku i 2 lata temu mocniej padalo i wszystko bylo OK
bociek 20:40, 18 lip 2012

anula_wn napisał(a)
Boćku, wiesz, z żurawkami to chyba tak już jest....widzę u siebie - czasem lepiej nie ruszać !

Wiem Anulka, one sa kaprysne
Jak padna, to posadze inne, mam nawet takie na oku - ginger peach albo melting fire, albo cytrynowe Lime Marmelade albo Lime Ricky
monteverde 20:45, 18 lip 2012

aha powojniki możesz sobie w marcu podlać jednorazowo miksturą z nadmanganianu potasu i czosnku . przepis ; na wiadro (8l. ) wody rozpuść 7 -8 tabletek nadmanganianu potasu ( takiego do kapania dzieci ) i pałę czosnku. zmieszaj dobrze i podlej . to na uwiąd powojników dobre
czosnek przecisnąć przez praskę tabletki rozpuścić, podlewać wieczorem , nie na słońcu

przepis na uwiąd powojników stosowany na wiosnę , to jest przepis Alinak na powojniki Boćku, spróbuj teraz nie ma gorąca może się uda uratować i powojnikom osłaniaj "nóżki" pozdrawiam
malgocha1960 21:22, 18 lip 2012

Mój jałowiec płożący już wykopany.Pan w szkółce powiedział,że to efekt zimy,który dopiero teraz wyszedł.
coli 22:08, 18 lip 2012

Moim zdaniem mają za mokro. U mnie w zeszłym roku wyglądało to tak samo i nie chcę Cię martwić, ale wszystko padło (świerk serbski, tuje wsch. aurea nana, berberysy). Psikaj na grzyba może jeszcze uratujesz.
kaisog1 22:20, 18 lip 2012

bociek napisał(a)

ło matko, faktycznie jakaś zaraz Clematisa to uwiąd zjadł jak nic.... odkaź ziemię, chyba, że masz zamiaru sadzić tam następnego..

Nie no Gosia, musze tam dac kolejnego bo dziura jest. A czym odkazic???

Nie pamiętam dokładnie ale chyba Topsina trza wlać....

Wygooglałam...

http://www.e-ogrody.com/a-779-choroby-powojnikow.html

Nie wiem gdzie ja kiedys wyczytałam, że przed sadzeniem trza ziemię odkazic... ale cos mi się tak o uszy obiło. A tu pisza, że nie atakuje korzeni... Może cos pokręciłam
magnolia 23:02, 18 lip 2012

bociek napisał(a)

Zycze wszystkim milego wieczoru

jakie to śliczne wyszło!

Magnolia, dzieki, masz w tej rabacie swoj udzial Pamietasz?

Pamiętam. Tym lepiej bo ładna bardzo.
dziewczyny dobrze radzą -psikaj na grzybowe. I wycinaj te 'suche' z jałowców i pal, niech się nie osi zaraza. Acha- tylko potem narzędzia czymś warto odkazić, np. mydłem potasowym umyć,czy sparzyć wrzątkiem
Gardenarium 23:51, 18 lip 2012

Ładne te biele pod płotem

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 00:10, 19 lip 2012

Wszystkie te choroby przerabiałam.... i przerabiam.... i ja ksłyszę, że można ekologicznie... to bzdura. Przynajmnije nie u mnie. Pilnujmy tylko pszczółek.. jak są, to niech rośłina padnie... ale jak nie ma.. to nie miałabym juz wogle ogrodu..... po deszczach choroby grzybowe zacieraja ręce z uciechy...
Urszulla 05:00, 19 lip 2012

Szkoda tego świerka. Coś mu nie spasowało, może ziemia bo nie lubi kwaśnej. A te lime jak się rozrosną będą cudowne. Pozdrawiam