A wiesz, że u mnie tak samo? W zeszłym sezonie nawet przesadziłam trzy sztuki Bohema Pink w inne miejsce bo mi właśnie bardzo zmarniały. Ciekawe czy w tym sezonie jakoś odżyją? A inne odmiana rośnie jak wściekła.
Bell Banki sa zarabiste, u mnie tez cale zalane. Kępy sie powiekszyly, bede odsadzac. Licze na kilka suchych dni i że wchlona sie kaluże na rabatach, chcialabym jedna ruszyc i odchwascic no i kore sypnac. A druga bede przekopywac ze zwirem, moze cos da. no i troche ciecia smieci zrobie, za duzo nie mam. Wszystko zgniło. A w racacie przed tarasem kret sobie wykopki zrobil wiec wyglada jak na ksiezycu.
Chyba ropuchy sie budza, bo dzis sie natknelam na ich qpy. A rano śpiewaly kosy i darły japy żurawie. Wiosna jednak idzie powoli. W karmnikach ptakow mniej, widac ze szykuja gniazda. Zieby zawsze mega liczne zima teraz praktycznie znikneły, zostaly kowaliki, sikorki, pełzacze, kosy. Słychac jastrzebie i krogulce.
Nic nowego nie napiszę, ale brama w zimowej scenerii wygląda bajkowo Ciemiernik śliczny i naprawdę w dobrej cenie - chyba nie odważyłabym się go podzielić. W donicy wygląda super
Jola, muszę w takim razie nabyć tego kukliki, którego polecacie. Ale jeszcze dam szansę tym moim. Może coś wyjdzie
Kasia, ja nawet już nie pamiętam, jaka odmiana mi zmarniała, muszę poszukać. Mam chyba tam dwie różne. I obie nie rokują.
Tarciu, u nas od niedzieli ma być bezdeszczowo i ciepło. Też czekam na osuszenie niektórych rabat. W niektórych miejscach czuję się tak, jakbym chodziła po gąbce
Dzięki Aga . Tak właśnie myślę, żeby kupić jakąś dużą donicę i tam wsadzić ciemiernika. Albo wezmę którąś z tarasu.
Wygooglałam tego kuklika Bell Bank, śliczny jest. Ja mam u siebie polecanego Mai Tai i jeszcze jakiegoś Peach coś tam, nie pamiętam całej nazwy. Na pewno będę dzielić Mai Tai bo chcę go więcej Ciemiernik obłędny!
Ja mam kuklika bezodmianiwego kupionego jako kuklik szkarłatny. Kupiłam dwie kepy i od razu podzieliłam każdą na pół. Jak napisała Mrokasia o swoim - rośnie jak wściekły . Ale kolor ma niepopularny na O. czyli czerwony .