Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Magara 23:13, 21 lip 2024

Judith napisał(a)
Wychynęłam z domu na spacer po ogrodzie. Przy liliach uświadomiłam sobie, że węch mi się przytępił mocno, bo mogłam przy nich wytrzymać i to długo .

Trzymam kciuki za Twój węch, oby wrócił Ja po covidzie, nie pamiętam, w którym roku, ale dobre 2-3 lata, do dziś mam mega problem z węchem

Ogród cieszy, co nie? Jak się jeszcze pomyśli, że to wszystko "tymi ręcami" zrobione i "tym łbem" przemyślane to już duma podwójna - no ja tak przynajmniej mam
ajka 00:02, 22 lip 2024

April napisał(a)
Judith, fantastycznie się twój ogród rozwinął i zagęścił. Bardzo przyjemnie się ogląda.
Ja pysznogłówki wycięłam do zera w tym tygodniu. Bardzo łapią u mnie mączniaka. To podobno oznaka suszy.

Ciekawe, u mnie w wilgotnym czasie też łapały mączniaka, ja nie umiałam sobie z nimi poradzić i wywaliłam, bo nawet pryskane chorowały.
Judith 18:56, 22 lip 2024

April napisał(a)
Judith, fantastycznie się twój ogród rozwinął i zagęścił. Bardzo przyjemnie się ogląda.
Ja pysznogłówki wycięłam do zera w tym tygodniu. Bardzo łapią u mnie mączniaka. To podobno oznaka suszy.

April, dziękuje za dobre słowo
Co do pysznoglowek - stawiałam na wpływ wody ze zraszacza. Ale skoro taka ich uroda - ściełam. I już widzę, ze nowe pędy wyłażą
Judith 19:01, 22 lip 2024

Magara napisał(a)

Trzymam kciuki za Twój węch, oby wrócił Ja po covidzie, nie pamiętam, w którym roku, ale dobre 2-3 lata, do dziś mam mega problem z węchem

Ogród cieszy, co nie? Jak się jeszcze pomyśli, że to wszystko "tymi ręcami" zrobione i "tym łbem" przemyślane to już duma podwójna - no ja tak przynajmniej mam

Po poprzednim covidzie miałam mocno przytępiony węch, ale wrócił po miesiącu. Małżonkowi do dzisiaj nie wrócił w pełni, a teraz mu znów dowaliło (tak se zbiorowo covidowalismy) .
Tym razem u mnie węch jest tylko lekko przytłumiony. Zobaczymy, ile to potrwa.

Ogród cieszy, jak najbardziej i to właśnie z tych powodów, o których piszesz. Aczkolwiek teraz - gdy jest tak strasznie sucho (wiem, ze dla Ciebie nie brzmi to wiarygodnie ), to radość jest jak ten węch przytłumiona... Bo szaro zaczyna się robić, pył się unosi znad rabat...
TAR 19:06, 22 lip 2024

U mnie tez maja maczniaka a wody jednak nie brakuje. Ale jest jeszcze duzo kwiatow i owadow korzystajacych. Poczekam jeszcze tydzien ze scieciem. Scielam juz ozanki i przetaczniki,bo tez lapaly plesn.
Judith 19:13, 22 lip 2024

TAR napisał(a)
U mnie tez maja maczniaka a wody jednak nie brakuje. Ale jest jeszcze duzo kwiatow i owadow korzystajacych. Poczekam jeszcze tydzien ze scieciem. Scielam juz ozanki i przetaczniki,bo tez lapaly plesn.

U mnie kwiaty były już brzydkie, zatem przycięłam bez żalu .
Judith 19:16, 22 lip 2024

Nie mam szczęścia do magnolki wśród barwinków…
Co jest mojemu Żorżykowi? Macie jakąś koncepcję?

Zaczyna się tak (czy widać te ciemne plamy?)

A teraz co ja pacze? Tak:
mrokasia 19:37, 22 lip 2024

Grzyb?
Magnolie w młodym wieku lubią łapać grzyba.
Judith 19:44, 22 lip 2024

mrokasia napisał(a)
Grzyb?
Magnolie w młodym wieku lubią łapać grzyba.

Co radzisz zaaplikować - antygrzybowe wiadomo, ale co konkretnego?
TAR 19:59, 22 lip 2024

Wyglada na grzyba. Podlewalas zimna woda?