Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 10:26, 28 wrz 2024

mrokasia napisał(a)
No właśnie wieje a takie miałam plany na ogrodowanie… Może po południu jak się trochę ociepli…
Popadało u Ciebie? Bo u mnie w nocy trochę.

Mnie ten wiatr nie odstraszy!
Popadało i nawet wiem dokładnie ile, bo zostawiłam na dworze miseczkę po chipsach- kilka milimetrów… Szkoda gadać…
Rojodziejowa 11:10, 28 wrz 2024

Tu jest walka rozumu z sercem w tym podejściu do rabat Judith w reklamie mogłaby grać rozum. Ja z kolei działam zupełnie bezrozumnie Bo rabat jeszcze nie ma dobrze w zamyśle, a rośliny już są I podejścia Judith zazdroszczę.
Judith 17:14, 28 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Tu jest walka rozumu z sercem w tym podejściu do rabat Judith w reklamie mogłaby grać rozum. Ja z kolei działam zupełnie bezrozumnie Bo rabat jeszcze nie ma dobrze w zamyśle, a rośliny już są I podejścia Judith zazdroszczę.

Chyba nie do końca w tym rzecz - przynajmniej w kontekście tej rabaty . Pojawiła się, bo musiałam gdzieś przesadzić wiśnię. Zatem mus było stworzyć odpowiednie miejsce i zrobić to tak, by wpisywało się w ogólny plan tej części ogrodu. A zatem powstała rabata, która nie była planowana i nie była chciana . Więc poczeka, nie spieszy nam się: ani rabacie, ani mnie .
Magara 22:49, 28 wrz 2024

Ja się z Asią Rojo zgadzam w dużej mierze Sama działam tak jak Asia
Judith - faktycznie by mogła być Rozumem w reklamie i w bajce Jest racjonalna i uporządkowana
Chociaż to przesadzanie wisienki trochę jest rysą na szkle Ale potrzebę rozumiem i trzymam kciuki za sukces
Marcin89 23:03, 28 wrz 2024

Ja z kolei ostatnim kupiłem hortensję i kolejnego miskanta. I tak teraz myślę, gdzie dać pojedynczą hortensję... Wszędzie będą w grupach. Z kolei miskanty mam inne i nie był aż tak potrzebny. Tak samo nie wiadomo gdzie trafi. To wprowadza u mnie jeszcze większe zakłopotanie w planowaniu... Rozum przegrał
Margo2 00:46, 29 wrz 2024

Mam przed domem 2 rabatki, które nie sa w ogóle podlewane.
Rośnie tam kocimiętka, kosodrzewina, i chryzantemy. Jestem w szoku, że te ostatnie nie potrzebują w ogóle wody.
Tak się zastanawiam, czy nie mogłabyś powtórzyć róż na części tej rabaty?
Judith 16:30, 30 wrz 2024

Margo, róż raczej nie będę powtarzać

Marcin, uleganie pokusom ogrodowym jest fajne
Judith 16:37, 30 wrz 2024

Jedna z weekendowych robótek

Było:

W trakcie:

I po:

Robota była straszliwa: nie przypominam sobie, bym w tym miejscu kiedykolwiek poprawiała kancik! Kamienie zarosły trawą (musiałam je wygrzebywać spomiędzy korzeni), również szmata umieszczona pod kamieniami była przerośnięta. Jako że chciałam tę szmatę zostawić, musiałam stoczyć walkę, by doprowadzić ją do stanu używalności.
To samo jeszcze jest do zrobienia po drugiej stronie balkonu .
Ale satysfakcja - bezcenna .
Gruszka_na_w... 16:53, 30 wrz 2024

Gratuluję!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 17:01, 30 wrz 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gratuluję!