Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 16:42, 05 paź 2024

Kocyk na zimowe wieczorki to może być. Świetna czapka.

Kancik przy kamykach rewelka.
Tez sobie taki wyciełam nożem przy obrzeżu rabatki rodkowej. Mam tam kostkę granitową prostą jak krzywe zęby efekt sie utrzymał całe lato i wygląda dobrze.
Gruszka_na_w... 17:24, 05 paź 2024

Narzutka jak narzutka, z pewnością znajdzie zastosowanie, ale zachwyciła mnie jakość wykonania czapki i ten pięknie wkomponowany czerwony wzór. Super robota!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 18:30, 05 paź 2024

Dziewczyny, dziękuję za uznanie . Uwielbiam szydełkować .

Ogrodowo tez nudy nie ma, nadrabiam prace porządkowe, które w lecie nie mogły być wykonane z uwagi na permanentny upał.
Na ten przykład wycinanie darni, która narosła na płyty chodnikowe

Było i jest (zrobionych jest na razie kilkanaście, zostało kilkadziesiąt ).

TAR 19:39, 05 paź 2024

Fajna czapusia

Ja dzis tez jesien poczulam i zamiast w ogrodzie wyżylam sie kuchennie. Zrobilam dwie zupy jesienne, ilosc jak na pulk wojska. Ale potem to dziele na porcje i mroze lub w sloiki zamykam. Zupa gulaszowa i gołąbkowa. Mieso do gołabkowej miele sama I dostalam kilka kilo burakow od mamy to zrobilam tarte na slodko-winno. Bardzo lubimy zima do obiadu. Zrobilam tez marmolade malinowo-rabarbarowa i racuchy z jablkami ze o 3 praniach nie wspomne

Ale jutro nie ma opcji zamierzam ogrodkowac od rana.
Wafel 19:44, 05 paź 2024

Czapki można zamawiać? Ten fiolet bym przechwyciła... Jest super! Ja nie mam zdolności manualnych ani cierpliwości do robótek, szkoda...
Wafel 19:46, 05 paź 2024

Te płyty nieźle zarosły, no to masz robótki, że ho, ho...
Judith 20:43, 05 paź 2024

TAR napisał(a)
Fajna czapusia

Ja dzis tez jesien poczulam i zamiast w ogrodzie wyżylam sie kuchennie. Zrobilam dwie zupy jesienne, ilosc jak na pulk wojska. Ale potem to dziele na porcje i mroze lub w sloiki zamykam. Zupa gulaszowa i gołąbkowa. Mieso do gołabkowej miele sama I dostalam kilka kilo burakow od mamy to zrobilam tarte na slodko-winno. Bardzo lubimy zima do obiadu. Zrobilam tez marmolade malinowo-rabarbarowa i racuchy z jablkami ze o 3 praniach nie wspomne

Ale jutro nie ma opcji zamierzam ogrodkowac od rana.

Mnie z gotowaniem nie po drodze .
Zupa gołąbkowa brzmi niezwykle!
Judith 20:49, 05 paź 2024

Wafel napisał(a)
Czapki można zamawiać? Ten fiolet bym przechwyciła... Jest super! Ja nie mam zdolności manualnych ani cierpliwości do robótek, szkoda...

Hehe, no dlaczego nie? Ale wiesz, sama wełna kosztowała prawie 70 zeta
Zdjęcie przekłamało kolor, czapka jest granatowa .
Szydełkowanie to dobry sposób na wyciszenie. A cierpliwość niepotrzebna, jeśli nie napinasz się, by zrobić coś konkretnego .

Wafel napisał(a)
Te płyty nieźle zarosły, no to masz robótki, że ho, ho...

No sakramencko zarosły .
TAR 21:02, 05 paź 2024

Judith napisał(a)

Mnie z gotowaniem nie po drodze .
Zupa gołąbkowa brzmi niezwykle!

Jest pyszna, polecam zrobic, nie ma wielkiej filozofii i szybko sie robi. Ja robie na gesto cos ala leczo.
Magara 22:47, 05 paź 2024

Judith, strasznie szybko jesień poczułaś. Szydełkowanie mnie kusi. Kiedyś miałam szydełko w ręku, coś nawet kleciłam, ale to było strasznie dawno. Chętnie bym wróciła do tematu, ale myślę, że to by jednak wymagało nakładania na nos okularów - a tego staram się unikać jak ognia

Z płytami to masz robotę, oj masz... Cały czas mam z tyłu głowy pomysł na płytową ścieżkę do szołerka i kompostownika, ale patrząc na Twoje foty chyba wiem czemu pomysł nie doczekał jeszcze realizacji - podświadomość