Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 23:21, 05 paź 2024

Magara napisał(a)
Judith, strasznie szybko jesień poczułaś. Szydełkowanie mnie kusi. Kiedyś miałam szydełko w ręku, coś nawet kleciłam, ale to było strasznie dawno. Chętnie bym wróciła do tematu, ale myślę, że to by jednak wymagało nakładania na nos okularów - a tego staram się unikać jak ognia

Z płytami to masz robotę, oj masz... Cały czas mam z tyłu głowy pomysł na płytową ścieżkę do szołerka i kompostownika, ale patrząc na Twoje foty chyba wiem czemu pomysł nie doczekał jeszcze realizacji - podświadomość

Magaro, to nie ja, to moja podświadomość . Ja wciąż jestem zdziwiona, że w środku lata tak zimno się zrobiło

W kwestii płyt moich to bardzo możliwe, że przyczyną tak intensywnego zarastania jest zbyt niskie osadzenie płyt względem ziemi…

EDIT Dlaczego unikasz jak ognia używania okularów? Ja używam od kilku lat. Teraz jestem już na etapie brania ich na zakupy, bo bez okularów nie sprawdzę daty ważności . No, chyba że sobie pyknę zdjęcie i je powiększę .
Judith 23:35, 05 paź 2024

TAR napisał(a)

Jest pyszna, polecam zrobic, nie ma wielkiej filozofii i szybko sie robi. Ja robie na gesto cos ala leczo.

Nie tyle o skomplikowanie ewentualne chodzi, co o brak z mojej strony zaangażowania mentalnego . Zdarza mi się coś gotować, ale to ma miejsce dosłownie kilka razy w roku .
Temat ogarnia małżonek, a ja się spełniam jako podkuchenna .
Wafel 23:52, 05 paź 2024

Oj, a taki ładny fiolecik zobaczyłam Wełna droga, wiadomo, ale kupić w sklepie czapkę nie z akrylu czy poliestru to już nie lada sztuka...
Wiaan 00:32, 06 paź 2024

Ładne robótki, intrygująca wstawka w czapce ciekawy pomysł. Kiedyś babcia mnie uczyła na szydełku i mnie wciągnęło, ale później jakoś tak poszło w zapomnienie, ale faktycznie pamiętam, że dobre na wyciszenie
Mam pomysły na swetry, których nie mogę kupić, może zamówię?
Czy na drutach też dziergasz?
Kordina 00:53, 06 paź 2024

Judith napisał(a)
... Ja wciąż jestem zdziwiona, że w środku lata tak zimno się zrobiło ...

Ha, ha, ha, to tak jak ja, a tu już październik qrza mordeczka
Judith 11:53, 06 paź 2024

Wafel napisał(a)
Oj, a taki ładny fiolecik zobaczyłam Wełna droga, wiadomo, ale kupić w sklepie czapkę nie z akrylu czy poliestru to już nie lada sztuka...

To prawda. Podobnie ze swetrami. A produkt z dobrego materiału kosztuje majątek.
Mój dzieć stał się specjalistą od second handów i potrafi tam znaleźć prawdziwe perełki. Taki styl u młodziaków, ze ma być oryginalnie, marka nieznana „zwykłym” ludziom i do tego rzeczy dobrej jakości. Taki, proszę ja Cebie, stajl
Judith 11:58, 06 paź 2024

Wiaan napisał(a)
Ładne robótki, intrygująca wstawka w czapce ciekawy pomysł. Kiedyś babcia mnie uczyła na szydełku i mnie wciągnęło, ale później jakoś tak poszło w zapomnienie, ale faktycznie pamiętam, że dobre na wyciszenie
Mam pomysły na swetry, których nie mogę kupić, może zamówię?
Czy na drutach też dziergasz?

Dziękuję Wiaan .
Na drutach umiem robić, ale nie lubię. A jeśli nie lubię - robię coś długo i tu występuje zjawisko, o jakim pisała Asia Wafel czyli zniecierpliwienie i związany z tym brak radosci z wykonywanej pracy. Zatem na drutach nie robię . No, chyba, ze czasem coś małego, np. czapka. Ale czapka ze zdjęcia zrobiona jest na szydełku .
Judith 11:58, 06 paź 2024

Kordina napisał(a)

Ha, ha, ha, to tak jak ja, a tu już październik qrza mordeczka

Jeszcze pół roku i znów wiosna!
ajka 13:01, 06 paź 2024

Poprawione kanciki przy płytach chodnikowych wyglądają świetnie. Warto się pomęczyć. Ja też bym chętnie coś porobiła jeszcze w ogrodzie, ale jest tak mokro, że to nie ma najmniejszego sensu. Cała jestem ubłocona albo przemoczona po jakiejkolwiek pracy. Nawet nie che mi się liści pograbić, a już by wypadało.

Czapka i narzutka bomba. Podziwiam, zazdroszczę zdolności.
mrokasia 13:07, 06 paź 2024

Oooo, zabrałaś się za płyty! Jestem pod wrażeniem . Ja przez kilka ostatnich dni siedziałam w domu z jakimś przeziębieniem a poza tym padało.
No, dobra, nie mam weny i nawet najzdrowsza bym się chyba za to nie wzięła .

Fajne te dzierganki, czapka mię urzekła!