Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 17:22, 11 lis 2024

mrokasia napisał(a)
Wpadłam na chwilę i co ja paczę? Wykopki, przesadzanki jak w środku sezonu . Ja tam w sen zimowy już zapadam a Ty działasz na całego.

Parocję posiadam. Rośnie ładnie, nie grymasi, sucha, piaszczysta ziemia jej nie przeszkadza.

U mnie lato całkowicie bez działań zatem teraz sobie odbijam .
Temat parocji muszę w takim razie zgłębić dokładnie .
Gruszka_na_w... 20:44, 11 lis 2024

Zdjęcia sugerują, że dzisiejszy front robót to nie była bułka z masłem. Całkiem solidne wykopy!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:43, 11 lis 2024

Judith, Wasze wykopki mnie powaliły/położyły na łopatki/wywołały uśmiech wielki
Taki tunel to tylko w piaseczku można wykonać, gdybyś miała glinę, Małżonka byś wykończyła na amen
I chyba faktycznie macie nadmiary energii skumulowanej z sezonu
Kciuki trzymam za listopadową aktywność ogrodową
Judith 17:57, 12 lis 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zdjęcia sugerują, że dzisiejszy front robót to nie była bułka z masłem. Całkiem solidne wykopy!

No masz! Się wie
Mam zdjęcie małżonka stojącego na dnie dołu - wyglada dziwnie . Za dużo kryminałów oglądam .
Wafel 18:03, 12 lis 2024

Dobre
Judith 18:04, 12 lis 2024

Magara napisał(a)
Judith, Wasze wykopki mnie powaliły/położyły na łopatki/wywołały uśmiech wielki
Taki tunel to tylko w piaseczku można wykonać, gdybyś miała glinę, Małżonka byś wykończyła na amen
I chyba faktycznie macie nadmiary energii skumulowanej z sezonu
Kciuki trzymam za listopadową aktywność ogrodową

Małżonek kondycję ma świetną - 10 km przebiegnie bez specjalnej zadyszki . Dałby radę, choć - z drugiej strony - ani ja, ani on nie wiemy, jak się kopie w glinie .
Energia jest, fakt . Możliwe, ze ćwiczenia fizyczne mają na to wpływ . Nie bez kozery przysłowie mówi, ze w zdrowym ciele zdrowy duch .
Dziękuje za kciukasy, jeszcze dokończyć przesadzanie świerka, może dosadzić tulipanów (jeśli uda mi się załapać na jakąś wyprzedaż) i zostanie tylko grabienie i zbieranie liści z rabat . No, chyba, ze jeszcze w tym sezonie kupię drzewko na nowa półkolistą .
Judith 18:15, 12 lis 2024

Wafel napisał(a)
Dobre

Basieksp 18:28, 12 lis 2024

Czytam, i jestem ciekawa jakie drzewko docelowo wybierzesz? Wszystkie propozycje fajne, mi gdzieś po głowie chodziła jeszcze niedawno parocja
Mary 20:21, 12 lis 2024

Jaka sprytna koncepcja z tym rowkiem na przesunięcia świerka.
Zana 21:16, 12 lis 2024

Judith napisał(a)

No ALE. Ale przesadzanie wisienki odpadło, a ja byłam wszak nastawiona na jesienne przesadzanie drzewa, cnie? Zatem klamka zapadła - przesadzamy świerk.
No i zaczęliśmy dzisiaj przygotowania (ja w roli managera projektu, małżonek - pracownika fizycznego ).

No jakbyś sobie jakiegoś drzewa nie przesadziła to do przyszłej jesieni by to za Tobą chodziło. Poczucie niespełnienia, żal nieukojony, nadzieje na lżejszy żywot dla kaliny pogrzebane i wyrzuty sumienia z tym związane, generalnie żywot zatruty
Brawa dla eMa

Na żółty piaseczek od razu zwróciłam uwagę, baardzo znajomy widok

Jedno pytanie mnie nurtuje, pewnie znowu mam luki. Dlaczego kalina zostaje za świerkiem, który ją za ileś lat zdecydowanie przewyższy? Chyba, że będziesz świerka cięła.