Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

mrokasia 07:55, 11 lut 2025

U mnie też nic się nie dzieje. Nie wysiewam (bo mnie to nie rajcuje) i nie sprzątam (bo za zimno).
Czekam na cieplejsze dni.
Judith 10:44, 11 lut 2025

Magara napisał(a)
Jest zima i jest zimno Trzeba się ogrodowo nastawić na rychłą wiosnę - stąd porządki, wysiewy, zakupy
Judith - dajesz - masz wybór

Z wysiewami u mnie jak u Mrokasi - nie rajcują . Zakupy o tej porze roku również. Zostaje sprzątanie, ale - jak wyżej - zima .
Czas na ogród pojawi się u mnie w naturalny sposób .
Judith 10:44, 11 lut 2025

mrokasia napisał(a)
U mnie też nic się nie dzieje. Nie wysiewam (bo mnie to nie rajcuje) i nie sprzątam (bo za zimno).
Czekam na cieplejsze dni.

No jak siostry bliźniaczki normalnie! .
Gruszka_na_w... 12:46, 11 lut 2025

Judith napisał(a)
Czytam u Was, że porządki, zakupy i wysiewy ruszyły . U mnie nic póki co w tym temacie się nie dzieje. Zima jest .

Ty masz dwu-, a czasem i trzyosobową brygadę to prac porządkowych. Nie masz warzywnika. Można spokojnie czekać z porządkami do marca.
Oglądałaś drugi sezon Rozdzielenia? Trzyma poziom pierwszego?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:00, 11 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ty masz dwu-, a czasem i trzyosobową brygadę to prac porządkowych. Nie masz warzywnika. Można spokojnie czekać z porządkami do marca.
Oglądałaś drugi sezon Rozdzielenia? Trzyma poziom pierwszego?

Trzyosobowej ekipy nie mam, dzieć trzyma się z dala od ogrodu .
Oglądam drugi sezon i przy każdym odcinku zastanawiam się o co chodzi .
Dużo czasu upłynęło między pierwszym i drugim sezonem, może po prostu przed drugim trzeba odświeżyć sobie pierwszy?
Twórcy chyba mieli świadomość zbytniego surrealizmu, bo po każdym odcinku jest coś co nazywa się „za kulisami”, a w istocie jest tłumaczeniem treści bieżącego odcinka .
Jest nastrój i odczucie niepokoju. Ale nie czuję żadnych emocji w stosunku do bohaterów.
mrokasia 13:31, 11 lut 2025

Judith napisał(a)

No jak siostry bliźniaczki normalnie! .

No baaaa
DariaB 14:03, 11 lut 2025

Judith szkoda, że śnieg szybko stopniał bo podświetlony, ośnieżony ogród wyglądał magicznie. Ja mam reflektorek na baterię słoneczną, kupiłam chyba za kilka złotych w Jysku, nawet daje radę.
Z najstarszych sprzętów w domu mam ponad 20 letni odkurzacz kupiony jak się pierworodna urodziła i teraz zabrała go ze sobą na studia
Rozdzielonych też oglądam, mocno pokręcony serial, często muszę powtarzać odcinek bo oglądam przed snem i nieraz zasnę i pojęcia nie mam o co chodziło
Gruszka_na_w... 16:21, 11 lut 2025

Judith napisał(a)

Trzyosobowej ekipy nie mam, dzieć trzyma się z dala od ogrodu .
Oglądam drugi sezon i przy każdym odcinku zastanawiam się o co chodzi .
Dużo czasu upłynęło między pierwszym i drugim sezonem, może po prostu przed drugim trzeba odświeżyć sobie pierwszy?
Twórcy chyba mieli świadomość zbytniego surrealizmu, bo po każdym odcinku jest coś co nazywa się „za kulisami”, a w istocie jest tłumaczeniem treści bieżącego odcinka .
Jest nastrój i odczucie niepokoju. Ale nie czuję żadnych emocji w stosunku do bohaterów.

Wczoraj właśnie rozmawialiśmy z mężem, że trzeba będzie zrobić sobie przypominajkę pierwszego sezonu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 17:41, 14 lut 2025

Dzisiaj rano odsuwam zasłony, a tam biało! Szok i niedowierzanie .
I to tak kilka centymetrów spadło tego śniegu . Radość wielka, bo kocham śnieg, a zima jest przecież, a poza tym sakramencko sucho było. Tej zimy spadł raz śnieg i to cała wilgoć była…

Na dowód opadu dwa widoczki: jeden ogrodowy i jeden spacerowy .

Judith 18:00, 14 lut 2025

W kwestii spaceru przypomniało mi się jeszcze, że widziałam serca czerwone malowane chyba sprejem na śniegu . Tak umieszczone, jakby miały kogoś gdzieś prowadzić .
Romantyzmu nie ma we mnie za grosz, jednak ten widok jakoś mnie rozczulił .