Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 21:17, 27 cze 2025

U mnie deszczowka odplywa na rabaty. A samego ogrodu praktycznie nie podlewam. Tyle dobrego. Wody co najwyzej w dolki mi potrzeba przy sadzeniu. Moze raz w sezonie suchelce podleje.
Na najwiekszej suchej luby robi mi nawodnienie. Material mam, czekam na robocizne
Alija 21:46, 27 cze 2025

Judith napisał(a)

Efekt jest tylko z butelkami...
No dobra, lecę sfocic „na sucho” . Dosłownie na sucho, wrrr!

EDIT:

Judith, wózek rewelacja, dlaczego ja takiego jeszcze nie mam ??? Pomysł z butelkami zgapiam, ja z beczek zlewam deszczówkę do wiaderek i konewek, żeby zrobić miejsce na kolejną wodę. Problemy wodne mamy podobne.
Judith 22:20, 27 cze 2025

Alicjo, zgapiaj do woli
Magara 22:53, 27 cze 2025

Judith, skrót DT nie jest opatentowany, używaj do woli Każdej ogrodniczce życzę przybocznego DT
Wózeczek fajowy Sama nie posiadam, ale i braku nie odczuwam, bo u nas nie jest płasko więc nic się nie sprawdzi lepiej niż taczka
Kratkownica zacna. Widzę jeden mankament - brak uchwytu na pifko
Basieksp 22:58, 27 cze 2025

Mi by sie przydał taki wózek, nie za duży, bym mogła się z mim zmieścić w węższych przejściach. Bo taczką to czasami trzeba dygać, jak ziemią załadowana.
Judith nie chcesz sobie drugiej beczki dostawić? My mamy dwie ze sobą połączone, jak pierwsza jest pełna to woda do drugiej się przelewa wężem.
tulucy 23:06, 27 cze 2025

Ja na razie mam tylko taczkę i taki mały wózek typu kosz. Pionowy taki. Wózek jest w planie.

Moja mama ma jak u Basi, tylko nie beczki, a kasty budowlane, po 3 przy rurach spustowych i połączone wężem. Gdzie jest mniej, tam się przelewa. Wąż leży pod sama ścianą, schowany pod cokołem.
TAR 23:13, 27 cze 2025

Magara napisał(a)
Judith, skrót DT nie jest opatentowany, używaj do woli Każdej ogrodniczce życzę przybocznego DT
Wózeczek fajowy Sama nie posiadam, ale i braku nie odczuwam, bo u nas nie jest płasko więc nic się nie sprawdzi lepiej niż taczka
Kratkownica zacna. Widzę jeden mankament - brak uchwytu na pifko

Hehe, kto nie ma ten niby nie odczuwa braku. Zobaczysz jak sie pojawi Na plaskim jest idealny, duzo mniej obciaza stawy, rece i kregosłup. Ja na pewno drugi dokupie, taczka sie nie umywa
Marcin89 23:33, 27 cze 2025

Z parę razy widziałem skrót DT i do tej pory nie rozszyfrowałem. Mam dwie propozycje, pośmiejmy się

DT - dział techniczny
DT - doradca techniczny

Jakby to podstawić do zdania: "Czekam, aż mój DT zrobi robotę, potem działam ja", to ma to jakiś sens. Ale czekam na prawdziwe rozwinięcie skrótu
Judith 23:39, 27 cze 2025

Magarko, jak pisze TAR, dopóki nie miałam wózka, nie wiedziałam, jaka to wspaniała rzecz. Zero wysiłku przy transporcie czegokolwiek .
Piwko rzuciłam 8 miesięcy temu, wiec uchwyt niepotrzebny .

Basia, polecam. Jak zaczniesz korzystać, to tak jak ja będziesz się dziwić, jak dawałaś rade bez niego . I przede wszystkim - po co się było tak wysilać z taczką .
O drugiej beczce myślałam w zeszłym sezonie, a jakże. Ale gdy ta pierwsza zawsze jest pusta, to potrzeba drugiej przestaje istnieć . W tym roku, gdy były deszcze ,nadmiar był kierowany rurą do kasty budowlanej, a gdy i kasta się zapełniła - na rabatę pod brzozami. Jak nie patrzeć - wydatek na kolejną beczkę wydaje się w moim przypadku zbędny.

Lucy, ten pionowy kosz na kółkach mam i ja. Jest dla mnie zupełnie bezużyteczny - ani go ciągnąć, ani pchać. Służy za pojemnik na doniczki produkcyjne .

TAR, pełna zgoda. U mnie się pojawił, gdy zaczęłam dbać o zdrowie, w tym właśnie o kręgosłup.

Marcin, DT to Dział Techniczny w sensie wykonawstwa .
mrokasia 08:40, 28 cze 2025

Kratownica super . A wózek też mam i kocham go. Zupełnie inna jakość wożenia niż taczką.

Muszę dziś pozlewać wodę z beczek bo mam pełne.