Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

mrokasia 21:03, 26 wrz 2025

Judith napisał(a)
Kasia, w sejmie jest reprezentacja społeczeństwa. Zatem także tych, którzy trzymają psy na łańcuchach. A jest ich sporo. Dostali niestety rok na odpięcie psa, zgroza.

To właśnie miałam na myśli.
Judith 21:12, 26 wrz 2025

mrokasia napisał(a)

To właśnie miałam na myśli.

Ja nie mam już złudzeń ani nadziei…
Magara 21:43, 26 wrz 2025

Też się początkowo ucieszyłam na wieść o ustawie o psich łańcuchach. Ale zaraz po tym ucieszeniu dotarło do mnie, że i tak na wioskach ani nikt nie będzie tego przestrzegał, ani nikt nie będzie egzekwował, bo i kto???
Kolejne martwe przepisy, niestety O ile oczywiście na podpis zasłużą.

Judith, kibicuję kwadratowi Bardzo jestem ciekawa "dzieła" Małżonka Myślę, że ono zdeterminuje kierunek nasadzeń
Wafel 22:05, 26 wrz 2025

To zdjęcie z dębami znacznie mi rozjaśniło w głowie Nadal utrzymuję przeniesienie środkowego drzewka, bardzo lubię powtórki po przekątnej Nadal widzę rabatę połączoną z dębami, kwadrat w rogu nijak mi nie leży, ale może zdjęcie zaburza proporcje, nie wiem jakie to są odległości od rabaty do drzew. Swoją drogą to piękny ten widok na drzewa tylko bym go uzupełniła czymś niższym wokół drzew.
Wafel 22:07, 26 wrz 2025

Co rośnie bordowego w drugim narożniku, po lewej?

Zamiast rzeźby, mogłyby być donice prostokątne ze stali corten.

Na priv wysłałam nazwę firmy która robi ozdoby ze stali corten, może coś ponegocjujesz
ElzbietaFranka 23:04, 26 wrz 2025

Judith napisał(a)
Kasia, w sejmie jest reprezentacja społeczeństwa. Zatem także tych, którzy trzymają psy na łańcuchach. A jest ich sporo. Dostali niestety rok na odpięcie psa, zgroza.

Bo to PSL oni mają interes w tym, aby się nie podłożyć swoim wyborcom. Najmniejszy kojec 10 m2.
Judith 00:23, 27 wrz 2025

Magaro, masz rację. Ale teraz będzie to można zgłosić i domagać się od policji reakcji. Za rok…
Dziękuję za kibicowanie, niestety na razie to kibicowanie miotaniu się chyba tylko .
Muszę omówić z małżonkiem temat pergoli, może coś wniesie konstruktywnego .

Asia Wafel, też lubię takie powtórki, stad pierwotna koncepcja posadzenia tam kolejnej Pissardi .
Bordowe po lewej to perukowiec. Pięknie się prezentuje podświetlony zachodzącym słońcem.
Hmm, donice… Zaczyna mi świtać kolejny pomysł (tysiąc pińcet sześćdziesiąty trzeci ) - drewniane skrzynie ułożone w kwadrat… Pomyślimy .

Elżbieta, no niestety…
Bee 12:27, 27 wrz 2025

Judith napisał(a)

A mnie się podoba tak jak jest teraz: majestatyczne dęby i przestrzeń. Nie zmieniałabym nic. Ale ja jestem słaba w projektowaniu
LIDKA 14:43, 27 wrz 2025

Judith napisał(a)
Asia Wafel, dęby są 3 i teren pod nimi traktuję jako odrębny obszar.
Rzeźba z kortenu to super pomysł (i taką też miałam koncepcję), ale te, które mi się podobają mają cenę z sześcioma cyframi .
A to 3 dęby

W kwestii przesadzenia Pissardi - dzisiaj zrobiłam wizję lokalną i odrzuciłam ten pomysł.

Tu nie trzeba kwadratu jeśli to widok i fota z tarasy. Dodaj coś mocnego na rabacie na wprost.
Pięknie jest.!
Judith 15:51, 27 wrz 2025

Bee, Lidka, no co robić, gdy mnie jednak nie gra ten narożnik . Mus knuć .