Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

AnnaCh 09:46, 11 kwi 2022

Łączę się w sąsiadowym bólu Widziałaś moich sąsiadów?
Na szczęście mam ich od północy i już nasadziłam tam co tylko się dało, a nie zapowiada się, żeby szybo się wprowadzili.
DariaB 09:56, 11 kwi 2022

Ja się wczoraj nie odważyłam na prace w ogrodzie, wyrwałam kilka chwastów i wiałam do domu Ale za to razem z małżonkiem ogarnęliśmy garaż bo już błagał o sprzątanie i okazało się, że mam chyba z 200 pustych doniczek po roślinach. Komentarz mojego męża "patrz ile już tych chwastów nasadziłaś" Współczuję konstrukcji na przeciw okien w sypialni, ja mam sąsiada od północy oddzielonego działką, i on tam ma skład budowlany, na szczęście nie jest bardzo uciążliwy. Ale ta działka co nas oddziela też jest jego, kupił ją praktycznie zaraz po tym jak się wprowadziliśmy. I teraz planuje tam jakąś budowę. Zdrówka Judith!
Judith 10:43, 11 kwi 2022

AnnaCh napisał(a)
Łączę się w sąsiadowym bólu Widziałaś moich sąsiadów?
Na szczęście mam ich od północy i już nasadziłam tam co tylko się dało, a nie zapowiada się, żeby szybo się wprowadzili.

Widziałam… Kolos, pociechą jest to, ze ładny i niezamieszkały .
Judith 10:47, 11 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Ja się wczoraj nie odważyłam na prace w ogrodzie, wyrwałam kilka chwastów i wiałam do domu Ale za to razem z małżonkiem ogarnęliśmy garaż bo już błagał o sprzątanie i okazało się, że mam chyba z 200 pustych doniczek po roślinach. Komentarz mojego męża "patrz ile już tych chwastów nasadziłaś" Współczuję konstrukcji na przeciw okien w sypialni, ja mam sąsiada od północy oddzielonego działką, i on tam ma skład budowlany, na szczęście nie jest bardzo uciążliwy. Ale ta działka co nas oddziela też jest jego, kupił ją praktycznie zaraz po tym jak się wprowadziliśmy. I teraz planuje tam jakąś budowę. Zdrówka Judith!

Dziękuję, Daria, za wsparcie .
Puste doniczki to udręka, wszędzie się plączą .
Wczoraj dzień spędziłam pod kocykiem na kanapie. Przeczytałam pol książki, obejrzałam kolejny raz „Interstellar” i zrobiłam na szydełku pokrowiec na nowy telefon .
MartaCho 11:25, 11 kwi 2022

Jak jesteś zła z powodu sąsiedztwa, zaglądnij i do mnie- zaraz Ci się polepszy humor
Judith 11:29, 11 kwi 2022

MartaCho napisał(a)
Jak jesteś zła z powodu sąsiedztwa, zaglądnij i do mnie- zaraz Ci się polepszy humor

Marta, mnie nie robi się lepiej od tego, ze ktoś ma gorzej .
MartaCho 11:49, 11 kwi 2022

Masz rację. No to chociaż przybić piątkę i wspólnie pobiadolić możemy
mrokasia 12:01, 11 kwi 2022

Judith napisał(a)
Wczoraj postąpiłam wbrew swoim zasadom czyli pracowałam w ogrodzie przy zimnym wietrzysku. Dzisiaj są skutki: przeziębienie ze wszystkimi „atrakcjami”... Buu! Do tego sąsiad zaczął budować jakaś wysoką konstrukcję niemal vis a vis okien sypialni... Po wiosennym optymizmie nie ma śladu...

O rety, współczuję... i choróbska i sąsiada...
My wczoraj montowaliśmy ogrodzenie, wywiało nas strasznie ale na szczęście ogrodzenie postawione i nic nam się nie przyplątało. Herbata z imbirem, malinami i prądem chyba zrobiła robotę .
Zdrówka!
DariaB 13:46, 11 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

O rety, współczuję... i choróbska i sąsiada...
My wczoraj montowaliśmy ogrodzenie, wywiało nas strasznie ale na szczęście ogrodzenie postawione i nic nam się nie przyplątało. Herbata z imbirem, malinami i prądem chyba zrobiła robotę .
Zdrówka!

Na pewno w tej herbacie najlepszą robotę zrobił prąd
Judith 15:10, 11 kwi 2022

MartaCho napisał(a)
Masz rację. No to chociaż przybić piątkę i wspólnie pobiadolić możemy

Pobiadolić to zawsze chętnie