Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Basieksp 19:25, 23 kwi 2023

No ładny był weekend też popracowałam, chociaż wczoraj trochę polofrowałam ogrodowo u sąsiadek i nie zdążyłam zrobić wszystkiego co miałam zaplanowane ale to nic zdążę masz śliczne tulipanki, ja mam ich narazie mało, muszę poczekać
Judith 19:38, 23 kwi 2023

Basiu, lofry - znam to słowo! Przy czym ja je znam jako ląfry .
Ląfry/lofry u sąsiadów fajne są, fajnie gdy ma się sąsiadów, z którymi chce się polofrować .

Tulipany zaczynają dopiero, będzie się działo!
Wiaan 19:42, 23 kwi 2023

Uczta dla oczu, kolory hmmm...Moje po prostu
An_na 19:52, 23 kwi 2023

Znam lofry i mam sąsiadów odpowiednich do lofrowania

eMa i tulipany podziwiam
mrokasia 20:11, 23 kwi 2023

Judith napisał(a)
Za mną dwa dni ogrodowej tyrki - co za radosc ! Jak to dobrze, ze praca w ogrodzie nigdy się nie kończy, będzie powód do szczęścia po wsze czasy .

Za mną również dwa dni rycia . Ledwo żyję.

Ja mam plan by zrobić jak najwięcej w długi weekend majowy a później więcej czasu poświęcić na cieszenie się ogrodem i odwiedziny u innych bez wyrzutów sumienia że w moim ogrodzie robota na mnie czeka .

Martka 20:27, 23 kwi 2023

Ach! Tulipany weselą duszę jak nic, dobrze im u Ciebie. Zanurzone w zieleni otoczenia i obsypywane szczęśliwymi spojrzeniami.
Judith, dziękuję Ci za uświadomienie, że szczęścia nie zabraknie bardzo mi ta myśl dopełniła całości dzisiejszego myślenia o ogrodzie Ja poryłam wczoraj tylko pół dnia, potem spontanicznie zwołaliśmy się z przyjaciółmi i kontemplowaliśmy zbiorowo. Dziś kontemplacja w wąskim gronie, za to jaka niezmącona. Co za weekend!
Basieksp 21:45, 23 kwi 2023

No i takie spontany są najfajniejsze na luzie, bez wielkich przygotowań, miło można spędzić czas
Roocika 22:41, 23 kwi 2023

Judith napisał(a)
Może to zbyt wiele jak na jeden dzień, ale nie mogę się powstrzymać - tarasowy narożnik autorstwa małżonka jest gotowy, stoi na swoim miejscu i czeka na zamówienie poduch

Kolor jest inny niż reszta drewnianych elementów w ogrodzie z uwagi na obawy przed wizualnym ciężarem dużego i ciemnego mebla. W naturalnym kolorze mamy jeszcze fotele na ganku altanki.

Ale cudo! Mąż ma smykałkę

Tulipany też u Ciebie szaleją. Ja czekam na te swoje, nornice nie zapadły więc jest nadzieja
Kordina 23:48, 23 kwi 2023

Ja też pamiętam słowo ląfry, czyli idę na spotkanie, gadanie, koleżankowanie. Dawno go nie słyszałam, obecne młode pokolenie zdziwiłoby się zapewne
Agatorek 00:22, 24 kwi 2023

Judith napisał(a)
Coroczne tulipanowe portrety czas zacząć

Ale śliczne ❤️

Lofty/ląfry też znam . EM niekoniecznie, musiałam mu tłumaczyć