Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 16:47, 20 lis 2023

DariaB napisał(a)
Judith ale zdolniacha z Ciebie! Ja do takich robótek mam dwie lewe ręce

Szydełkowanie jest twórczym zajęciem, a podstawą sukcesu - w moim przypadku - jest osiągnięcie stanu, w którym cel jest mniej ważny niż samo tworzenie . Wtedy - paradoksalnie - cel osiągany jest szybciej . O ile został wyznaczony, co wcale nie jest konieczne .
Polecam bardzo, bo łatwo się nauczyć, a potrafi to dać odczucia porównywalne z głaskaniem psa .
Judith 16:49, 20 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zostawiam podziw zarówno dla rękodzieła jak i cudownej kompozycji kolorystycznej. To musztardowe tło jest równie boskie.

Dziękuję, Haniu .
Judith 16:50, 20 lis 2023

olciamanolcia napisał(a)
Podziwiam umiejętności druciarskie
Ja do takich rzeczy mam dwie lewe
A torebka z Teletubisiami mi się skojarzyła ❤️
Super

Faktycznie torebunia nieco teletubisiowa .
Dziękuję za dobre słowo
ajka 18:16, 20 lis 2023

Piękny róż supertuni w śniegu. U nas na szczęście nieszczęście wciąż bez śniegu, za to wciąż leje, co też nie jest fajne.
DariaB 11:36, 22 lis 2023

Judith napisał(a)

Szydełkowanie jest twórczym zajęciem, a podstawą sukcesu - w moim przypadku - jest osiągnięcie stanu, w którym cel jest mniej ważny niż samo tworzenie . Wtedy - paradoksalnie - cel osiągany jest szybciej . O ile został wyznaczony, co wcale nie jest konieczne .
Polecam bardzo, bo łatwo się nauczyć, a potrafi to dać odczucia porównywalne z głaskaniem psa .

Dawniej zdarzało mi się szydełkować, na drutach nie nauczyłam się nigdy. Ja mam serio dwie lewe ręce do takich robótek i chyba bym nie zniosła poziomu frustracji jaka wiązałaby się z nauczeniem się dziergania
Mary 22:04, 22 lis 2023

Przypomniały mi się licealne czasy, robótek na drutach połączonych ze słuchaniem Listy Przebojów Programu Trzeciego.
To były czasy... rozmarzyłam się...
Magara 23:48, 22 lis 2023

Mary napisał(a)
Przypomniały mi się licealne czasy, robótek na drutach połączonych ze słuchaniem Listy Przebojów Programu Trzeciego.
To były czasy... rozmarzyłam się...

Mary, dziwne masz wspomnienia Tylko słuchałaś???
Ja listę nagrywałam Radio Lena po prawej stronie muszli klozetowej i magnetofon Grundig po lewej Zakaz wstępu do łazienki dla wszystkich przez kilka godzin Kabelek łączący radio z magnetofonem był wtedy marzeniem ściętej głowy
Miejsca i czasu na robótki ręczne nijak nie było, trzeba było pilnować nagrywania

Jak sobie przypominam tamte czasy to zaczynam rozumieć czemu nie zawsze rozumiem dzisiejszą Młodzież
Judith, wybacz
Judith 08:53, 23 lis 2023

DariaB napisał(a)

Dawniej zdarzało mi się szydełkować, na drutach nie nauczyłam się nigdy. Ja mam serio dwie lewe ręce do takich robótek i chyba bym nie zniosła poziomu frustracji jaka wiązałaby się z nauczeniem się dziergania

Na szczęście są inne przyjemne aktywności .
Judith 09:00, 23 lis 2023

Magarko, ale co mam wybaczać?
Mary, Magarko, ja tez słuchałam i nagrywałam, a miałam radio w tzw. wieży oraz magnetofon szpulowy - pamięta ktoś? Żeby zacząć nagrywanie trzeba było nacisnąć równocześnie dwa przyciski, jeden REC, a drugi nie pamiętam jaki .
Generalnie nagrywanie następowało na bieżąco, zatem w daną sobotę dużo roboty nie było .
Był ktoś w ogóle, kto nie słuchał Listy? To było takie wspólnotowe, plemienne wręcz doświadczenie .
Basieksp 12:57, 23 lis 2023

Ja miałam magnetofon klaudia to chyba trochę później, niż szpulowe, ale te też pamiętam, bo miałam 3 starsze siostry i od nich się uczyłam