Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 11:04, 20 gru 2023

Magara napisał(a)

Zapewne Ale myślę, że zdarzają się też Jednostki Wybitne, Ponadnormatywne - tu swojego Mommona zaliczam

Kontonaogrod 14:20, 20 gru 2023

Judith napisał(a)

No nie. Moja mama zupełnie tak nie ma .
Jednak bliżej jej do Sanepidu i uwag w stylu "no jak pięknie choinka ubrana i ten nowy obrus pięknie dobrałaś, ale kurz na kratce wentylacyjnej to mogłabyś czasem usunąć, bo wiesz, to jest bardzo niezdrowo tak mieć kratkę obklejoną kurzem, bo nie działa wtedy wentylacja jak trzeba, wilgoć sobie zrobicie w domu, a przecież wy w ogóle nie wietrzycie, no ja nie wiem, jak można tak mieć kratkę obklejoną, u tego chłopaka w pokoju też zaduch, do tego bajzel taki ma, no mógłby przecież chociaż przed świętami sprzątnąć pokój, no nie mówiliście mu, że ma sprzątnąć?, ja nie wiem, jak można tak dzieciaka zmarnować, a w ogóle to dlaczego on w adidasach chodzi, zima jest, jak można chodzić w zimie w adidasach, a do tego czapki nie nosi, nic mu ten kaptur od bluzy nie da, zawieje go jak nic i chory będzie".
I tak może to trwać bez końca .

ała
Anda 14:59, 20 gru 2023

Monolog mamusi jak z filmu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mary 20:42, 20 gru 2023

Skoro większość naszych matek tak ma, istnieje duże prawdopodobieństwo, że i my takie będziemy.
An_na 21:47, 20 gru 2023

Oczywiście, że będziemy genów nie wydrapiesz
Już widzę u siebie pewne zachowania, które mnie irytowały u mojej Mamy
Judith 22:33, 20 gru 2023

Kontonaogrod napisał(a)

ała

Hehe . No co robić .
Judith 22:33, 20 gru 2023

Anda napisał(a)
Monolog mamusi jak z filmu

A to samo życie
Judith 22:35, 20 gru 2023

Mary napisał(a)
Skoro większość naszych matek tak ma, istnieje duże prawdopodobieństwo, że i my takie będziemy.

Niestety… . Podobnie jak Ania - u siebie też czasem podobne historie obserwuję i wkurza mnie to niemożebnie .
Magara 23:11, 20 gru 2023

Mary napisał(a)

Ja nie będę
Mój Małżonek twierdzi, że patrząc na mnie i moje podejście do życia i ludzi oraz na naszego Mommona i Jej podejście - ja muszę być podmieniona w szpitalu
TAR 09:38, 21 gru 2023

Hmm to moja mama jest zupelnie inna teraz, kiedys perfekcjonistka jesli chodzi o przadki przy naszej trojce balaganiarzy plus tata wymiekla. I nigdy mnie nie pouczala co do prowadzenia domu czy gotowania wody albo kurzu na meblach Zreszta my od malego bylismy uczeni umiec zrobic sobie obiad i zajac sie soba.
Za to moja mama musi, po prostu musi miec stol uginajacy sie od żarcia. Ale zawsze mowi, ze tym razem zrobi tylko troche to i tak na stole nie ma miejsca na talerze. A potem jojczy, ze ja plecy bola i wmusza nam wszystko na wynos