Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 18:43, 13 lut 2024

Kordina napisał(a)
Judith dobrze, że nie macie dzików na swoim terenie ze względu na żołędzie

Kordino, dzików jest sporo w okolicy . Na każdym spacerze spotykamy zrytą ziemię, jesienią kilka razy nawet tuż za furtką . Kilku sąsiadom „włamały” się do ogrodów rujnując rabaty i trawniki. Do nas maja utrudniony dostęp, bo siatka jest na podmurówce. Poza tym dziki żołędzie maja w okolicznych lasach, do ogrodow przychodzą po smakołyki - cebule tulipanów . Rok temu zeżarły sąsiadce 200 cebul, które pracowicie posadziła - tulipany nie miały szansy nawet na pierwsze kwitnienie .
Basieksp 20:44, 13 lut 2024

Oj z dzikami to faktycznie byłby problem. Moja córka pomieszkuje w Sopocie, tam dziki codziennie buszują po ulicach. Ona wynajmuje pokój w takim domu, z trochę zapuszczonym ogrodem. W zeszłym roku maciorka zrobiła sobie gniazdo pod starą tują, miała 5 młodych. Na szczęście mieszkańców nie atakowała, oni też ją omijali, po jakimś czasie rodzinka się wyprowadziła, za płot, po sąsiedzku, do lasu
Magara 23:10, 13 lut 2024

Judith, Ty chyba pierwsze miejsce na podium zajmiesz, jeżeli chodzi o bycie forumową pionierką wiosennych porządków 2024
Judith 23:20, 13 lut 2024

Magara napisał(a)
Judith, Ty chyba pierwsze miejsce na podium zajmiesz, jeżeli chodzi o bycie forumową pionierką wiosennych porządków 2024

Nosi mnie więc korzystam z pogody . I dodatkowo jest masa roboty, masa… Więc drobnymi krokami się posuwam do przodu folgując jednocześnie zachciankom .
Kordina 23:51, 13 lut 2024

A Krynica Morska latem - przechadzają się całą bandą po głównej ulicy, wbiegają na plażę pomiędzy ludźi, wchodzą na posesję i elegancko ryją
Magara 00:07, 14 lut 2024

Judith napisał(a)

Nosi mnie więc korzystam z pogody . I dodatkowo jest masa roboty, masa… Więc drobnymi krokami się posuwam do przodu folgując jednocześnie zachciankom .

Hehe, a kogo nie nosi?
Wiolka5_7 18:04, 15 lut 2024

Judith pytałaś się o cięcie cisów, to jakby co szefowa Danusia dziś cięła w Przypkach
Gruszka_na_w... 18:59, 15 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Judith pytałaś się o cięcie cisów, to jakby co szefowa Danusia dziś cięła w Przypkach

To chyba jest dobra opcja. W prognozach do końca lutego same plusowe temperatury. W dzień w okolicach 10 stopni. Wegetacja pewnie ruszy z kopyta.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 19:31, 15 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To chyba jest dobra opcja. W prognozach do końca lutego same plusowe temperatury. W dzień w okolicach 10 stopni. Wegetacja pewnie ruszy z kopyta.

Też myślę, że dobra
No właśnie ciepłe noce mają być więc myślę ,że można ciąć.
Judith 15:24, 16 lut 2024

Wiola, Hania, dziękuję

Wiosenka dla Was:

Berberys wystartował