Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:49, 12 lut 2024

Marcin89 napisał(a)
U mnie w sobotę ledwo listki krokusów było widać, a dziś po południu z domu zauważyliśmy kilka wystrzelonych w górę. W pąku póki co

Ciepło jest to speedu dostały .
Judith 19:53, 12 lut 2024

Anda napisał(a)
Moje krokusiki w cieniu i na razie tylko listki widać

U nas słońca właściwie nie ma od dawna - serio, nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam słońce . Ale ciepło jest bardzo. A krokusy ze zdjęcia kołderke miały z liści i trawiastych źdźbeł, może to miało wpływ...?
Judith 19:56, 12 lut 2024

Kordina napisał(a)
O! Narodziny krokusika

A jak! Do tego tulipany wystają już kilkanaście centymetrów nad powierzchnię. Natomiast irysów nie widzę, ale posadziłam je późno, zatem dopuszczam myśl, ze w tym roku nie zakwitną .
Wiolka5_7 20:22, 12 lut 2024

Judith napisał(a)

A jak! Do tego tulipany wystają już kilkanaście centymetrów nad powierzchnię. Natomiast irysów nie widzę, ale posadziłam je późno, zatem dopuszczam myśl, ze w tym roku nie zakwitną .

Wow! Moje dopiero wystawiają noski
Anda 20:25, 12 lut 2024

Judith napisał(a)

U nas słońca właściwie nie ma od dawna - serio, nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam słońce . Ale ciepło jest bardzo. A krokusy ze zdjęcia kołderke miały z liści i trawiastych źdźbeł, może to miało wpływ...?

Moja gliniasta ziemia się wolniej nagrzewa, to pewnie to.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magara 23:42, 12 lut 2024

Chyba Twoje krokusy dostrzegły Twoje zaangażowanie w prace ogrodowe pomimo pogody niesprzyjającej
Łby wystawiły żeby zobaczyć kto działa
Wiaan 00:36, 13 lut 2024

Judith napisał(a)

Nadrabiam zaległości u mnie to samo brak słońca ale cebule pchają się w wielu miejscach.
Odkryłam kołderjkę z liści tak jak piszesz, a tam mnóstwo kiełków. Ja juz zrobiłam zakaz chodzenia po rabatach

Czytałam, że ustawiłaś powiadomienie na supertunie, szalona Masz czysto po zimie, u mnie trawy zrobiły bałagan. Plany mam na sukcesywne porządki, bez pośpiechu
Judith 10:56, 13 lut 2024

Magara napisał(a)
Chyba Twoje krokusy dostrzegły Twoje zaangażowanie w prace ogrodowe pomimo pogody niesprzyjającej
Łby wystawiły żeby zobaczyć kto działa

Hehe, najwyraźniej . Muszę się wziąć za rabatę z irysami, może tez będą ciekawe .
Judith 11:05, 13 lut 2024

Wiaan napisał(a)

Nadrabiam zaległości u mnie to samo brak słońca ale cebule pchają się w wielu miejscach.
Odkryłam kołderjkę z liści tak jak piszesz, a tam mnóstwo kiełków. Ja juz zrobiłam zakaz chodzenia po rabatach

Czytałam, że ustawiłaś powiadomienie na supertunie, szalona Masz czysto po zimie, u mnie trawy zrobiły bałagan. Plany mam na sukcesywne porządki, bez pośpiechu

Taa, supertunie musza być, a ja muszę sobie zagwarantować ich przybycie .
Czysto to złudzenie... Wczoraj udało mi się oczyścić jedna rabatę o wymiarach 2x3: zebrałam z niej ponad 1 wiadro żołędzi... Wiadro typowej wielkości... Tak, ze masakra jest, bo zbieranie żołędzi polega na wybieraniu ich pojedynczo na kolanach z rabaty... Do tego inne typowe prace na rabacie typu przycięcie traw i bylin, zbieranie latających źdźbeł, usunięcie jakiegoś chwasta, wyrównanie ziemi, dosypanie kory. Rabat z żołędziami jeszcze kilka zostało . Ale małymi krokami do przodu, a przy każdym kroku satysfakcja gwarantowana . Patrzę przez okno i klepię się po ramieniu .
DariaB 11:09, 13 lut 2024

Jaki piękny ten krokus! Fajnie, w końcu można ogłaszać, że zima się musi skończyć