Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 13:13, 10 kwi 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie w mieście bzy już w pełni rozkwitu. Na obrzeżach, gdzie mieszkam są w blokach startowych. Wisienka prezentuje się znakomicie!
Fajnie wygląda ta rabata z rumieniącymi się tulipkami. Sesleria (co to chyba ona) tworzy z nimi świetny duet.

No właśnie rodzicielka przysłała mi zdjęcia bzów z wrocławskich rabat . Czad.
Tak, to sesleria. Ta rabata udała mi się, muszę przyznać . Seledyn seslerii i niemal nieprzerwana czerwień - najpierw tulipanów, potem kuklikow, a na końcu jezowek .
TAR 13:55, 10 kwi 2024

U nas sie zapowiada ze lilaki beda o czasie
Niemniej widoczki piekne, tiarelki mam na podobnym poziomie o dziwo u nas dzis z lekka ponuro i ochlodzenie do 13 stopni ale w sumie jest fajnie. Na sobote przewidziane 17, bedzie sie dobrze pracowac w ogrodku. Wczoraj padlam od upalu, nawet reka nie kiwnelam do pracy.
Yenna 14:57, 10 kwi 2024

Judith napisał(a)
Czy u Was bzy też startuja lub wręcz kwitną? Chyba matura w tym roku będzie na początku kwietnia

Oj tak.
Wszystko kwitnie na raz i ciut za szybko
mrokasia 15:29, 10 kwi 2024

U mnie bzy też już zaawansowane, jeszcze nie kwitną, ale tuż, tuż.
Mojego migdałka na pniu tnę po kwitnieniu bardzo krótko. Chwilę straszy ale szybko odrasta. Lubię go .
Judith 21:00, 10 kwi 2024

TAR napisał(a)
U nas sie zapowiada ze lilaki beda o czasie
Niemniej widoczki piekne, tiarelki mam na podobnym poziomie o dziwo u nas dzis z lekka ponuro i ochlodzenie do 13 stopni ale w sumie jest fajnie. Na sobote przewidziane 17, bedzie sie dobrze pracowac w ogrodku. Wczoraj padlam od upalu, nawet reka nie kiwnelam do pracy.

Dziękuję w imieniu widoków
U nas do 16.00 prawie 20 stopni, a o 17.00 zjazd do 15 i zimny wiatr. Na rowerze jechałam i przewiało mnie na wylot, brrr.
Judith 21:01, 10 kwi 2024

Yenna napisał(a)

Oj tak.
Wszystko kwitnie na raz i ciut za szybko

Niom. Nie ma kiedy podziwiać, zbyt szybkie zmiany…
Judith 21:02, 10 kwi 2024

mrokasia napisał(a)
U mnie bzy też już zaawansowane, jeszcze nie kwitną, ale tuż, tuż.
Mojego migdałka na pniu tnę po kwitnieniu bardzo krótko. Chwilę straszy ale szybko odrasta. Lubię go .

Znaczy się w całości tniesz? Ja wyłącznie suche gałązki.
Gruszka_na_w... 21:54, 10 kwi 2024

W centrum miasta rosną od wielu, wielu lat bardzo okazałe migdałki. Zawsze po kwitnieniu je ogławiają. Migdałki kwitną na jednorocznych gałązkach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:56, 10 kwi 2024

Judith napisał(a)

Znaczy się w całości tniesz? Ja wyłącznie suche gałązki.

W całości, wszystkie gałązki.
nicol21 00:05, 11 kwi 2024

Uwielbiam ten etap wiosny i to nagle rozwijanie się wszystkiego! A jak jeszcze jest ta pierwsza burza, ten ozon... magia!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies