Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Dorii 10:32, 26 lip 2021

Postaraj się wybrać nadmiar podsypki z rabat. Cement w ziemi to raczej nie jest korzystna sprawa.
BASIA8 11:36, 26 lip 2021

Bardzo ładnie pomalowany płot wygląda- dużo, dużo korzystniej. Kurcze sporo się podniosło - roślinki bardzo nisko są - ach te prace gminne - masakra z Nimi.
Joann 12:07, 26 lip 2021

Dorii napisał(a)
Postaraj się wybrać nadmiar podsypki z rabat. Cement w ziemi to raczej nie jest korzystna sprawa.

Dziś mają jeszcze zrobić jakąś opaskę betonową, żeby kostka się nie rozlaziła i zapowiedzieli, że usuną pozostały cement. Zaraz po nich ruszam z łopatka i wiaderkiem, będę skrupulatnie usuwać wszystko, co jeszcze zostanie.
Martka 12:10, 26 lip 2021

Joann, gratuluję efektów malowania, bardzo dobre tło dla grabów, jestem pod wrażeniem. I żal tych roślinek, które rosną niżej, ale przesadzenie jest raczej nieuniknione. Gabionowe ogrodzenie w tle - też robi wrażenie, będzie pięknie. Wytrzymaj te zmiany i nie zniechęcaj się...
Joann 12:17, 26 lip 2021

BASIA8 napisał(a)
Bardzo ładnie pomalowany płot wygląda- dużo, dużo korzystniej. Kurcze sporo się podniosło - roślinki bardzo nisko są - ach te prace gminne - masakra z Nimi.

Jest lepiej i czarny wcale nie straszny Polecam malowanie wszystkim wahającym się nad takim rozwiązaniem
No nisko Basiu. Jeszcze raz będę musiała przejść przez to "przekopywanie". Jakoś to zniosę, ale czy rośliny też to zniosą?
BASIA8 12:20, 26 lip 2021

Joann napisał(a)

Jest lepiej i czarny wcale nie straszny Polecam malowanie wszystkim wahającym się nad takim rozwiązaniem
No nisko Basiu. Jeszcze raz będę musiała przejść przez to "przekopywanie". Jakoś to zniosę, ale czy rośliny też to zniosą?

Roślinki dadzą radę tylko musisz im odpowiedni moment wybrać - czy jeszcze w tym roku? czy wiosną?
U Was widzę inną technikę kładzenia kostki, U Nas najpierw krawężniki a później kostka.
Anda 12:45, 26 lip 2021

Asiu, świetnie wygląda płot teraz. Rośliny o wiele lepiej widać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 12:54, 26 lip 2021

Zajrzałam i natknęłam się na pomalowany płot. Świetnie wyszedł!!!! A graby aż świecą na tym ciemnym tle. Szkoda, że u siebie nie mam nic do pomalowania .
Dorii 13:28, 26 lip 2021

BASIA8 napisał(a)

Roślinki dadzą radę tylko musisz im odpowiedni moment wybrać - czy jeszcze w tym roku? czy wiosną?
U Was widzę inną technikę kładzenia kostki, U Nas najpierw krawężniki a później kostka.

Ja nie chciałam krawężników i mam tak samo położone. Zamiast krawężnika cienka warstwa betonu. Z resztą u mnie przy łukach krawężniki odpadają.
LIDKA 14:06, 26 lip 2021

Tu zdjęcie po malowaniu.
Przed

Po

Jak te rośliny bujną na tym tle będzie super extra miodzio. A już jest Pięknie.