Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 16:48, 07 lip 2021

Dobre
Co kupiłaś oprócz hakonek ?
Martka 16:51, 07 lip 2021

A w ogrodzie widzisz, że przekwitły róże Piano, które były zbyt czerwone i ich miejscówka. nie jest ani przesądzona ani zaklepana, o nie.

Masz już na szczęście w zanadrzu jeżówki, które dołączą do towarzystwa gaur i penstemonów.

Oglądasz ze wszystkich stron molinię 'Heidezwerg', piękną, żywą zieleń kępki i delikatne kwiatostany, które rozwinęły się - jakby specjalnie na moje powitanie? Mrokasia miała rację, molinie potrafią zaskoczyć!

Martka 16:57, 07 lip 2021

Przymykasz oko na chwasty, ale już grzebiesz w myślach w grafiku, kiedy tu się nimi zająć  Odkrywasz, że masz pomidory na kolację...

Zastanawiasz się, co z tą dynią, która rozrosła się na kilka metrów dosłownie, czy tak właśnie wygląda dynia-olbrzym?

Martka 17:01, 07 lip 2021

Nie możesz uwierzyć w hortensjowe szczęście, bo już kwitną!

Bobo - sezon nr 1

Limelight - także sezon nr 1

oraz Limelight która od dwóch sezonów zimuje w tej tu donicy - uwaga, przetrwała tegoroczne mrozy i ma się bardzo dobrze...

Edit: powroty do domu są wprost cudowne
Martka 17:10, 07 lip 2021

Wiola, przywiozłam jeszcze Bodziszek Espresso, Krwiściąg lekarski Shiro-fukurin oraz Gillenię trójlistkową, którą zachwyciłam się u Andy. Nieoczekiwanie wpadłam na nią w małej i niepozornej szkółce - to przeznaczenie!? Ma piękne listki i delikatne kwiatki.

Anda 17:18, 07 lip 2021

Martka napisał(a)
Co się dzieje, gdy po trzech dniach nieobecności wracasz do domu? ...
1) walczysz z myślami, czy najpierw nastawić pranie czy biec do ogrodu
2) biegniesz do ogrodu, wracasz jednak szybko... po sekator
3) myśli o praniu zupełnie zanikają, bo musisz pooglądać, pocykać foty, rozesłać bliskim
4) jak w ogniu wracasz do garażu, gdyż przypominasz sobie, że ... trzeba pilnie rozpakować bagaż!!!

Padłam Mam dokładnie tak samo
Ty książki powinnaś pisać

Fajnie, źe udało Ci się kupić Gillenię.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BASIA8 17:33, 07 lip 2021

Ale śliczne zakupyopis sytuacji rewelka
Wiaan 17:35, 07 lip 2021

Marta ewidentnie masz talent pisarski lubię Cię czytać ale także talent ogrodowy fajne zakupy...
Roocika 17:38, 07 lip 2021

Ale boskie zakupy
Opisy sytuacji też boskie, czytam z otwarta buzią
Ja dziś kupiłam 3 hakone green hills i się zastanawiam czy na słońce się nadają i jakie duże rosną, bo co strona to inne wymiary
Moje limki dopiero się zbierają
Judith 18:06, 07 lip 2021

Marta, gdzie znalazłaś hakone!?