Haniu, świetne wieści, kwiatki szałwii lekarskiej urocze, jak potwierdza Google.

Ja też zachwycam się jej kolorem i kształtem liści, miłe są także doznania haptyczne, lubię głaskać (dziwactwo, wiem). Będzie jej więcej, bo piękna.
Joann, Twoje trawy mocno świadczą o tym, że absolutnie nie błądzisz w temacie
Róże w obwódce wyglądają zacnie, ja jednak chciałam jej uniknąć, wydawała mi się zbyt formalna do mojego ogrodu. Kostki wprowadzą trochę awangardy, mam nadzieję

jeśli plan się nie powiedzie, coś zmieni miejscówkę, cisy bądź róże
Irenko, zdecydowanie nie każda zaplanowana kompozycja od razu się uda, szczególnie gdy doświadczenia brak

Dylematów trawiastych dużo, jakie trawy i czy lepiej posadzić na jednej rabacie wiele różnych traw, czy jedną powtórzona razy x. Szukam chyba kompozycji idealnych, przymierzam każdą trawę, zamiast sięgnąć po sprawdzone rozwiązania, a przecież nie bez powodu mówi się, że "lepsze jest wrogiem dobrego". Sama jestem ciekawa, na czym stanie. I na jak długo.
Alicjo, dziękuję

klon to Shirasawy aureum, zaskoczył mnie kolorami jesiennymi. Czerwona miedź. Plony dyniowe i buraczane świetne, marchew gorzej, znów za gęsto posiałam... Miłej niedzieli!
Agatorek, mam nadzieję, że sadzonki Raureif będą dorodne

skorzystam z Twojego doświadczenia, jeśli się sprawdzą. U Ciebie akcja za akcją
Alicjo, czasem tempo w ogrodzie potrafi być zawrotne, innym razem cisza i spokój, to wszystko się z czasem "ustabilizuje", ja także

Klony mnie zaskakują równo, każdy w innym czasie pokazuje nowe kolory. Radość z obserwacji tych przebarwień jest ogromna. To w moim ogrodzie pierwsza jesień z drzewami liściastymi. Na wiosenną nagrodę czekam

Mam nadzieję, że będę Was mogła ugościć w niej
Aga, Roald Dahl też piękna, acz nie widziałam jej na żywo. L. of Shalott idzie w pomarańcz, ale po rozwinięciu wydaje mi się brzoskwiniowa. RD wygląda na bardziej stonowaną. LoS to nie jest zły wybór
Ewo, prawda, że to są rozterki?

czytam, że trzcinnik Overdamm jest niższy od KF, chyba Overdamm może być nawet lepszym wyborem

O seslerii myślałam właśnie do rabaty z LEH, LoS i JdO, jednak taki mocny akcent jak Twoje Sedum AB może być świetny, by rabata nie była mdła. Edit: Sporolobus heterolepsis posadziłam na wiosnę przed moimi pierwszymi różami, uroczy, choć z daleka niewidoczny, ale skoro jeszcze coś ma pokazać... to cieszę się