Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

edi75 08:00, 02 mar 2022

LIDKA napisał(a)
Marta fajne te Twoje rabaty.

Jak tak patrze to wstępuje we mnie nadzieja że i u mnie będzie ładnie. Kiedyś...

Cytując Lidkę ..mam takie same marzenia

Warsztaty kulinarne fajna sprawa.
aciaz1000 08:17, 02 mar 2022

Przepiękny żywopłot

Z chęcią bym zrobiła dookoła żywopłoty cisowe, ale niestety kosztowo nie dam rady i w porównaniu do tuj wolno rosną. Może chociaż na przodzie się uda wymarzony ekranik
Martka 17:37, 04 mar 2022

Wiolu, uważam, że dobrze mieć różnorodność, jeśli chodzi o żywopłoty. Moje cebulowe zamilkły jak zaklęte. Przy tych temperaturach zrozumiałe. Eksplozja nastąpi pewnie dopiero w drugiej połowie marca.

Agnieszko, ponoć na cisy narzeka się zawsze najpierw - że przyrastają tak wolno, później - że za szybko

Aga, żywopłot bardzo lubię. Uparłam się swego czasu i to było dobre "uparcie się" Sikorki powróciły i stołują się bardzo intensywnie, a tu widzę, że nawet -9 ma być w przyszłym tygodniu....

Edytko, wszystkie marzymy o pięknych rabatach i zdrowych nie obejrzymy się, a stanie się to naszym udziałem Dziewczyny, które już te rabaty mają, są jakby spokojniejsze, nie takie napalone taki stan marzy mi się właśnie

Aga-Aciaz, żywopłoty cisowe rosną chyba zbyt wolno, aby były wszędzie... Nie wiem, jak bym wytrzymała taki niski żywopłocik "w newralgicznych punktach ogrodu" przez lat 10 czasem trzeba żywopłotu z grubej rury Ćwicz się w cierpliwości, córko

Martka 18:07, 04 mar 2022

Stało się po 2 miesiącach udało się znaleźć wykonawcę do układania posadzki w oranżerii O dziwo, pan przyjechał terminowo, obejrzał, policzył i powiedział: "Super robota! Lubię takie wyzwania!" No więc skoro jest już etap ustaleń, to może doczekam również etapu wykonawstwa

Wiosna jeszcze nie nadeszła, kolorów na zdjęciach nie będzie. Bieganie wokół krokusa (na razie tylko jeden pokazał kolor) trwa każego dnia...

Bardzo wyrywny okazał się klon Shirasawy Aureum, to są widoki! (przypomnijmy, że to u mnie pierwsza wiosna z drzewami liściastymi, więc radości z każdego ruchu jest moc).

W oranżerii w ciągu dnia temperatura powyżej 20 stopni. Bardzo przyjemne uczucie. Tulipany z ostatniego, listopadowego zamówienia włożyłam do donic, zimę przetrwały pod okapem, nie wymarzły, teraz je tu podpędzę.

Sikorki i sójki przylatują do karmnika i do kulek, w ostatnich dniach ruch jest ogromny... Są dość zdeterminowane, skoro nie przeszkadzała im wczoraj nawet moja obecność w ogrodzie.

Nie prowadzę obecnie żadnych prac ogrodowych. Wszystko w dalszym ciągu czeka. Pochłaniają mnie też inne sprawy, a pogoda nie sprzyja, czasem znajdę chwilkę na przejrzenie oferty szkółek, czasem zrobię okrążenie wokół domu i posłucham śpiewu ptaków. Wczoraj minęła druga rocznica odejścia mojej Mamy. Tyle się zmieniło od tego dnia. Niektóre cisze będą zawsze nieznośne...

Poszukuję świdośliwy, Wiola ma piękną Lamarcka, Anda ma Obelisk, nie wiem na co się zdecydować, szukam czegoś co utworzy ładną koronę, bo nie mam w ogrodzie żadnego drzewka o takim pokroju... i ten brak słusznie wyłapała swego czasu Vita. Jeśli macie jakieś ciekawe typy, dajcie proszę znać.

Życzę Wam spokojnego weekendu!

olciamanolcia 18:34, 04 mar 2022

Tobie rózwnież spokojnego weekendu. Odpoczywaj i zbieraj siły bo znając Ciebie ( krótko , bo krótko) pracy będziesz miała mnóstwo w Twoim ogrodzie.
Anda 19:39, 04 mar 2022

Obelisk nie utworzy ładnej korony Tzn. ta świdośliwa rośnie wąsko. Lamarcka rośnie szerzej, ale najładniej wygląda w formie wielopniowej. Na pniu ładnie wygląda Ballerina lub Robin Hill.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 19:41, 04 mar 2022

Super, że udało się znaleźć Pana do brukarskiej roboty . Trzymam kciuki, żeby nic już nie zakłóciło tej pracy

Krokusik-celebryta . Wzbudza nieustanny podziw, a i nie ma póki co żadnej konkurencji! Klon też widzę chce już wiosny .

Martuś, Tobie również życzę spokojnego weekendu. Odpoczywaj, póki jeszcze możesz .
Agi2006 20:00, 04 mar 2022

Martuś jak ja dobrze rozumiem Twoja ekscytacje każdym objawem wiosny. Czasem wydaje mi się że sąsiedzi patrza na mnie jak na wariatkę jak oglądam prawie na kolanach czy krokusy wychodzą,czy trawy maja już zielono w stópkach....Spokojnego weekendu
Wiolka5_7 20:05, 04 mar 2022

Fajnie, że znalazłaś wykonawcę
Pierwszy krokusik cieszy
Kupuj Śś lamarcką,ona jest cudna

Wzajemnie spokojnego weekendu
Gruszka_na_w... 20:57, 04 mar 2022

Oddaję głoś na wielopniową świdośliwę Lamarca. Żeby szybciej była wielopniowa, to można do jednego dołka wsadzić dwa egzemplarze. Tak robiłam u siebie. One dosyć szybko rosną, wcześnie i pięknie kwitną. Mają przepyszne owoce, choć trzeba o nie konkurować z ptakami.
Świetnie, że wykonawca pełen zapału. Widać lubi spełniać marzenia klientów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies