Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 18:58, 14 mar 2022

Martuś śliczne krokusiki i pszczółki
A ja nie mam ani jednego,ale jesienią na pewno w końcu kupię
Ale się będzie działo u ciebie i tyle pracy planujesz ... Ja zaczęłam ciąć żywopłoty
Martka 19:12, 14 mar 2022

Wiolu, dziękuję  to krokus 'Ard Schenk', nie mogłam dziś od niego wzroku oderwać. Ja z kolei nie mam ciemiernika... na razie jednak nie planuję kupować nowych roślin (z wyjątkiem drzewek i krzewów), muszę wysiać to co mam, zająć się dopieszczaniem rabat, cieszyć się tym co jest.
Agatorek 19:43, 14 mar 2022

No to rzeczywiście masz wysyp niespodzianek - krokusików . Śliczne są

Ps. Trzymam kciuki za udany tydzień, mam nadzieję, że pogoda dopisze .
Judith 19:47, 14 mar 2022

Czyżby wolny tydzień się szykował?. Zatem - oby pogoda dopisała

Krokusy słodkie. A jak tam hiacynty, których nie sadziłaś?
Mgduska 20:01, 14 mar 2022

Były leżaczki W pełnym słońcu, prosto w oczy. Wytrzymałam 2 minuty Sanatorium dla szybkich

Otworki powinny mieć długość 5 - 6 centymetrów. Najlepiej wiercić prostopadle do włókien, w razie pękania włókno nie zniszczy tunelu. Lub w suchym drewnie, które po prostu nie będzie pękać.
Gruszka_na_w... 20:02, 14 mar 2022

Martka napisał(a)

Dziś przyszła koza

Zapowiada się emocjonujący tydzień. Posadzka w oranżerii i kostka dookoła. Plus wreszcie dorwę się na dobre do prac ogrodowych.
Plany?
a) sprzątanie rabat, wycinanie traw i bylin
b) wertykulacja trawnika (jest już sucho)
3) przycinanie żywopłotów
To czego nie zdążę zrobić, będzie w przyszłym tygodniu...

Lista prac imponująca. Cóż to będzie za radość, kiedy uzyska status wykonanej.
Przyszła koza do woza? Ale się dzieje. Kiedy już będzie stała w całym tym cudnym otoczeniu, to z wielką przyjemnością będę wirtualnie uczestniczyć w pierwszym jej rozpaleniu.
Krokusy cudne!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Martka 20:40, 14 mar 2022

Aguś, ma być słonecznie. Ten brak chmur trochę jednak martwi. Na wątku u Mgduski uświadomiłam sobie, że trzeba natychmiast nawodnić rabaty.

Judith, wolny tydzień nieeee, wolny dzień dlatego zaznaczyłam, że ewentualne nadwyżki planów przeniosę na przyszły tydzień Hiacynty - niespodzianki nie zmieniły nic w swoim wyglądzie, tkwią. Być może wyrosły z cebul poświątecznych, zagubionych gdzieś, kiedyś w kompoście.

Mgdusko, o, tak szybko to chciałabym się ładować  a tu niestety, ten czas zaczyna się wydłużać...... Dzięki za porady domkowe, spróbuję.

Haniu, będzie radość i zakwasy. Znamy to. Wóz doczekał się  Rozpalanie wirtualne, haha, może by się przydał jakiś przekaz live Mam już umówionego pana od kominów, wyprowadzi jak trzeba. Ku mojemu zaskoczeniu nastał etap zupełnie odmienny od sklejania marzeń czy wizualizacji w paincie Krokusowym zachwytom dziś końca nie było
LIDKA 20:51, 14 mar 2022

Marta, super krokusy.
Fajnie że spełnisz marzenie o szklarni. Ciekawa jestem Twojej kozy.
Faktycznie sucho jest. Wczoraj podlalam rodki. I hortki w donicach. Jutro znowu podleje rodki.
sylwia_slomc... 23:07, 14 mar 2022

Z zapartym tchem czytam jak najlepsza książkę
ElzbietaFranka 23:38, 14 mar 2022

Witam Martuś

Ile tu wszystkiego i koza przyszła należy się cieszyć.
Posadzka nie dlugo. Tylko wiosna się spóźnia.
U mnie krokusy jeszcze w powijakach

Czytałam w rozpisce że wertykulacja do zrobienia. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie trawnik dobrze zmarznięty i za wcześnie na wertykulację można powyrywać dużo darni.
Zawsze na początku kwietnia robimy jak jest ciepło to trawa szybko ruszy. Zimno to będzie stała w miejscu.
Pozdrawiam