Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Johanka77 21:55, 17 mar 2022

Niestety od roku nie odwiedza mnie nikt w celu doprowadzenia mojego wnętrza do wiadomo…
I cierpię sromotnie.
Muszę znowu zapuścić wici, bo latem na pewno nie będę miała czasu na wycieranie kurzu…
olciamanolcia 22:04, 17 mar 2022

No Kochana ogród gotowy na oficjalne powitanie wiosny! Rabatki ogarnięte , w oranżerii szyby pomyte na glanz Kanciki się zrobi - u mnie czeka na wykancikowanie skarpa ale dopiero za trzy tygodnie - kosmetyczka pazurkowa bardzo podrożała i żal
Nowa12 22:58, 17 mar 2022

To się nazywa dobrze wykorzystany dzień. Też miałam dzisiaj ambitne plany a skończyło się na czyszczeniu tuj .
Róż jeszcze nie cięłam chociaż kusi mnie bardzo bo badyle na wszystkie strony ale forsycje jeszcze nie kwitną i co poradzić.
Magara 23:18, 17 mar 2022

Martka, na jednej kawie tyle roboty???
Ja dopiero przy drugiej kawie uświadamiam sobie, że już nie śpię
Pracowity dzień za Tobą
Książkę odebrałam, przewertowałam, zdania nie mam jeszcze ale oczywiście napiszę co myślę

EDIT: jeszcze w temacie rękawic - te TARciowe wydaje mi się, że powinny być super do prac w ziemi w sensie babranie się w niej przy sadzeniu Póki co ja też z "królewskich" korzystam bo cieplej w łapy
edi75 07:32, 18 mar 2022

U Ciebie to wiosna wiosna ..u mnie jeszcze nie widac
April 07:41, 18 mar 2022

Martka napisał(a)
BARDZO sprawdziła mi się ta nasadka-grabki do grabienia traw z rabat, trzonek miałam wcześniej, grabki nabyłam dziś w drodze z pracy i całe szczęście, bardzo ułatwiają porządkowanie.

O właśnie takich grabek szukam. To fiskars? Przynajmniej ma taką kolorystykę. Gdzie to można nabyć? W internecie nie mogę znaleźć. Z tworzywa czy metalowe?

Fajne zakupy. Porządek robisz błyskawicznie
Martka 09:43, 18 mar 2022

Wiolu, nie jest tak równo jak u Ciebie, ale nie mam tych 3metrowych tyczek... Dumam, co by można było kupić do takiego celu... ale to kolejne zakupy i miejsca robi się mało ...

Agi, biurowe prowadzą w rankingu na drugim miejscu krawieckie. Jednak są one dość ciężkie, z odczuć jakie pamiętam.

Iwona, takie dni nie zdarzają się często z postępów jestem zadowolona! Sójka była chyba bardzo głodna. Przylatują regularnie, parki i pojedynczo. Derenia mam jednego dopiero, nie liczę na kwiaty w tym roku

BASIA8 14:43, 18 mar 2022

Ale Kochana prac zrobiłaś. Dzień udany oj udany. Słoneczko ślicznie Nam świeci. Aż chce się pracować. Sójka piękna i jeszcze focie udało Ci się zrobić- super.
Anda 16:21, 18 mar 2022

Brawo za dniówkę w ogrodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 22:06, 18 mar 2022

Martuś, nie wiem co z tym Twoim klonem. Nie wyglada to na werticiliozę (przynajmniej dla mnie). Może trochę przymarzł. Zobaczymy czy reszta gałązek „odbije”.

8 godzin na pełnym gazie, brawo Ty .
Mnie już od pielenia bolą nadgarstki, ale została mi jeszcze „tylko” jedna rabata (duża przy bramie) i później idę w końcu do zrywania darni .