Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 19:12, 27 kwi 2021

Marlenaa napisał(a)
Cudne klony. Ja u siebie nie mam, za zimno i wiatry silne. Więc będę podziwiać u Ciebie

Marlena, cieszą, ale dzisiejsze przymrozki nie przysłużyły się, jeden zmarzł, zmarszczył listki i zobaczymy, jak i czy sobie poradzi. Podlasie czy Mazowsze, klony to trzeba sadzić w Belgii, u Nicol21 to dopiero okazy
Martka 19:25, 27 kwi 2021

Zamawiałam wczoraj i dziś rośliny. Niby masz listę życzeń, potem listę roślin, ale jak zaczniesz kopać rabaty, to jakoś wszystko niknie na tych metrach.

Co zamówiłam: oprócz Hakonechloa zielonych (nie przyznam się ile sztuk, bo Johanka zaraz mnie dopadnie i to będzie koniec
Hakonechloa Beni kaze
Hakonechloa Albostriata
Miskant chiński morning light
Trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster
Sporolobus
Proso "Heavy metal"
Molinia "Edith Dudszus"
Molinia "Karl Foerster"
Bodziszek kantabryjski Biocovo
Bodziszek kantabryjski Saint Ola
Bodziszek żałobny Geranium pneum
Penstemon Husker red
Przywrotnik Alchemilla mollis senior

Poza tym każdego dnia po pracy zdejmuję kolejne metry darni i ostroooo ćwiczę się w cierpliwości. Cudownie, że zapowiadają się cieplejsze dni.
MiluniaB 19:47, 27 kwi 2021

Martka sporo zamówiłaś. Możesz na priv podać mi namiary na sprzedawcę?

Juzia 02:10, 28 kwi 2021

Martka napisał(a)

kopanie samo w sobie niezbyt przyjemne, ale efekty już tak! Potem oglądamy je z każdej strony i nie możemy się z tą czynnością rozstać za to postronni powiedzą: przecież tu nic jeszcze nie widać

Hahaha!
Sama prawda!
Marta_80 07:15, 28 kwi 2021

Piękne rabaty powstaną! Graby z trawami prezentować się będą bardzo elegancko. Cudnie
Agatorek 18:14, 28 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Martka sporo zamówiłaś. Możesz na priv podać mi namiary na sprzedawcę?

ja też poproszę
I napisz proszę, kiedy Ci przyślą i jak wyglądają, bo wersji mini już nie potrzebuję
Martka 19:43, 28 kwi 2021

Aga, to raczej małe sadzonki, prześlę Ci namiar na priv i sama zobaczysz. Duże konkretne donice to wolę obejrzeć zanim kupię, bo może być duże rozczarowanie. A te adresy nie są sprawdzone, więc tym bardziej. Jak przyjdą, wrzucę zdjęcia.
Alija 20:59, 28 kwi 2021

Fajne zakupy, widzę, że idziesz w trawy. Pięknie będzie.
Agatorek 21:13, 28 kwi 2021

Ok.
Ja na razie zamówiłam trawy w szkółce, gdzie robiłam większe zamowienie. Wszystko przyjedzie w maju, osobiście syn właściciela ma to przywieźć. Jak mi się coś nie spodoba, to wraca razem z nim .
Marlenaa 21:20, 28 kwi 2021

Zamówienie eleganckie Dużo cierpliwości i sił życzę w kolejnych dniach darniowania