Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Kordina 21:54, 22 lut 2023

Uuu! Do eleganckiego szklanego domku trzeba dopasować eleganckie narzędzia
sylwia_slomc... 22:00, 22 lut 2023

Ale superowe
Magara 23:43, 22 lut 2023

Martka, koneweczki superowe
Trzeba się cieszyć życiem i tym co nam daje radość
GingerO 09:11, 23 lut 2023

Martka napisał(a)

Nie wiem, jak to się stało, że umknął mi Twój wpis! GingerO, witaj! Jakie to miłe, że znalazłaś w moim wątku coś dla siebie! W dodatku materiał do analizy języka pisanego i mówionego... bardzo, ale to bardzo jestem ciekawa Twoich przemyśleń na ten temat, śmiało możesz się podzielić Na forum mówimy trochę wolniej niż w rozmowie, mimo to zawsze bardzo barwnie uwielbiam czytać myśli innych ogrodniczek. Jest to też miejsce serdeczne, bez agresji, złośliwości, co nie jest tak oczywiste na innych forach. Olu, a jak mogę trafić do Twojego wątku? Pozdrawiam i ja również serdecznie!

Martka!
Dziękuję za odzew. Tak, rzeczywiście na tym forum jest dużo serdeczności, przychylności. Pewnie dlatego tu zostałam. Pisząc o swoich przemyśleniach na temat języka używanego przez Ciebie miałam na myśli to, że pięknie piszesz, wyslawiasz się. Stąd nie jest to zwykle forum. Trochę takie zaczarowane poprzez kulturę słowa. Dawało mi to zastrzyk i zastanawiałam się po prostu jak ja się wyrażam, jakie mam słownictwo, czym mogę je ubogacić, a przez to rozwijać mózg.. To takie moje przyziemne zmartwienia. Bardzo lubię Was tu podczytywać, taki miodzik dla mnie. I miło zostałam przyjęta, bardzo mnie to cieszy.
Pytałaś o moj wątek - nie założyłam go... Zalogowałam się by napisać wiadomość do Magduski w jednej sprawie i tak się ujawniłam u kilku osób. Mój ogród dopiero powstanie. Od 2 lat mieszkam w domu z miejscem na ogród. Choć nie jest tak źle, bo kupiliśmy działkę z małym sadem owocowym (12 drzew), wymagających obecnie ratunku. Przede wszystkim dzięki obecności na tym forum uczę się podejścia do traktowania ziemi i żyjątek. Mam kilka fascynacji w Waszych ogrodach, między innymi w Twoim. To tak po krotce o mnie... Zarazilyscie mnie Energia przez duże E!
April 10:14, 23 lut 2023

Jakie gustowne konewki żal by mi było używać Gdybym zarysowała albo wgniotła... ufff strach pomyśleć
Ale przypomniało mi się że sobie też muszę jakieś zwyklaki kupić bo moje nie przeżyły zimowania w ogrodzie, gdzie je zostawiłam, jak mnie jesienią covid dopadł
antracyt 10:18, 23 lut 2023

Bardzo mi się podobają nowe konewki, chociaż jak dla mnie do używania od święta Ale nawet jako ozdoba ogrodu mogłyby się super sprawdzić.
Moje zwyklaczki plasticzki, nie dość że mało fotogeniczne, to jeszcze wiecznie ubrudzone
ryska 10:31, 23 lut 2023

Wow Elegancja Anglia
nyna76 23:47, 23 lut 2023

Martka- tu się robi jakby lususowo...
Agatorek 19:02, 24 lut 2023

Piękne konewki .
Mam na oku podobną, tyle że czerwoną, w przeznaczeniu tylko na taras .
Martka 22:19, 24 lut 2023

Dziewczyny, podzielamy zachwyty dla angielskich wytworów i krótko podsumowując, konewki są: słodkie, piękne, przepiękne, cudne, wypasione, eleganckie, jakby luksusowe, superowe, gustowne, odświętne, elegancja Anglia a ja szalona

O, formatka do wyrażania zachwytów mi tu powstała, kopiuj+wklej oraz usunąć zbędne

Oczywiście, żal taką konewkę wgnieść, zarysować, w ostatnim roku miałam dwaie szkody lakiernicze na aucie i nie należy się spodziewać, że konewkom będzie oszczędzone, ale ale! One nie przybyły jako ozdoby, będę używać. Ta duża 9litrowa ma długie ramię, można podlewać nie wchodząc na rabaty i nie nachylając się. Jak bardzo mi to odpowiada, to dopiero praktyka pokaże. Póki co, gleba mokra Konewkę do podlewania kwiatów domowych wypróbowałam natychmiast i okazuje się, że podlewanie w takich okolicznościach to już nie tylko obowiązek, a przyjemny rytuał wylot konewki jest zaprojektowany tak, że woda delikatnie wysącza się do donicy i nie ma efektu „chlustu” Dalszych zalet nie dopatrzyłam się, w tej cenie mogłoby ich być więcej wobec tego muszę założyć, że pieszczotliwe podlewanie służy kwiatom doniczkowym jak nic innego

A z tematów warzywnych:
Haniu, wczesna kapusta to wczesna, znalazłam taką odmianę „kapusta głowiasta biała pierwszy zbiór”, od L., którą już w czerwcu można zbierać, okres wegetacji ok. 60 dni. Chcesz kilka nasionek?
A „zimowa” to mój skrót myślowy, chodzi o zbiór późnojesienny. Tu mam odmianę Biała Brunświcka. Fasola tyczna - mam Pięknego Jasia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies