Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Judith 16:00, 10 lut 2023

DariaB napisał(a)

Haha jak zawsze przestrzeliłam
Głębokość koło tego co napisała Patrycja.

Daria, to jak Ty chciałaś to wszystko tam zmieścić?
Też jestem za trzcinnikiem, a do tego Tymuś , o którym wspomniała Anda - miodzio
Anda 16:05, 10 lut 2023

Judith napisał(a)

Daria, to jak Ty chciałaś to wszystko tam zmieścić?
Też jestem za trzcinnikiem, a do tego Tymuś , o którym wspomniała Anda - miodzio

No nie, od teraz na tymianek już zawsze będę mówić Tymuś

Wczoraj śmiałyśmy się z koleżanką w pracy z tego, że niektórzy nazywają klony (fonetycznie) z angielska ejsae, zamiast ładnie po łacinie acer. Teraz to running gag między nami i musimy uważać, żeby nam ten ejsae nie został na zawsze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olciamanolcia 16:18, 10 lut 2023

A ja dałabym samą laurowiśnie- 70 cm to dość szczupło trzcinnik się rozrasta rozchodnik też o perovskiej nie wspomnę

A może w te laurowiśnie dwie pissardi szczepione - dla kontrastu
Rojodziejowa 16:26, 10 lut 2023

No laurowiśnia też fajna, ale też sama. I czy jej taka szparka wystarczy?
olciamanolcia 16:35, 10 lut 2023

Rojodziejowa napisał(a)
No laurowiśnia też fajna, ale też sama. I czy jej taka szparka wystarczy?

U mnie rosną w jeszcze węższej szparce
Judith 17:11, 10 lut 2023

Anda napisał(a)

No nie, od teraz na tymianek już zawsze będę mówić Tymuś

Wczoraj śmiałyśmy się z koleżanką w pracy z tego, że niektórzy nazywają klony (fonetycznie) z angielska ejsae, zamiast ładnie po łacinie acer. Teraz to running gag między nami i musimy uważać, żeby nam ten ejsae nie został na zawsze

Hihi. Mnie swego czasu niezmiernie śmieszyło (nad)używanie słowa case. Zaczęłam tak mówić dla beki, aż złapałam się na tym, że zapominam, jak powiedzieć inaczej . Więc bądź czujna .
Anda 17:33, 10 lut 2023

Laurowiśnie wielkie rosną, zwłaszcza po paru latach. Często cięte nie wyglądają ładnie moim zdaniem. No chyba, że sekatorem gałązka po gałązce, ale komu by się chciało po paru latach tak strzyc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:33, 10 lut 2023

Judith napisał(a)

Hihi. Mnie swego czasu niezmiernie śmieszyło (nad)używanie słowa case. Zaczęłam tak mówić dla beki, aż złapałam się na tym, że zapominam, jak powiedzieć inaczej . Więc bądź czujna .

Oj tak
olciamanolcia 17:49, 10 lut 2023

Anda napisał(a)
Laurowiśnie wielkie rosną, zwłaszcza po paru latach. Często cięte nie wyglądają ładnie moim zdaniem. No chyba, że sekatorem gałązka po gałązce, ale komu by się chciało po paru latach tak strzyc

Ja tak tnę. W tym roku również je obciacham-w zeszłym roku podciełam je dość mocno- zresztą w tym temacie pisałam do Ciebie
DariaB 19:16, 10 lut 2023

No jak widzicie moje drogie mam ułańską fantazję
W takim razie będzie sam trzcinnik i zobaczymy jak się będzie sprawował. Laurowiśnie mam dwie, ale tam chcę coś wyższego, strzelistego. Drzewa tam nie mogę posadzić chociaż kusi bo tam na dnie jest trochę betonu i prąd tamtędy jest puszczony.Do tej drugiej donicy też pewnie wsadzę trzcinnika żeby było spójnie.