Dziewczyny podpowiecie mi czy dobrze zaznaczyłam gałązki do wycięcia na Jabłonce ozdobnej Ola? Nigdy jej jeszcze nie cięłam.
Kurcze ale się zdjęcia zmniejszają, nie wiem czy cokolwiek widać
W tej drugiej cały ten pęd co odgina się w lewo próbowałabym chyba pociągnąć jako przewodnik.
Ja wczoraj podcięłam ambrowca . Opitoliłam przewodnik, poprzycinalam gałązki „ intuicyjnie” i wygląda dobrze. Ma z czego wypuścić wiec zobaczymy jak będzie rósł w tym sezonie .
Moje wąskie nie są przy ścianie. Są po obu strachach ścieżki do domu. Myślę o nich przed snem i oglądam Pinteresta. A Ty już wybrałaś finalnie?
P.S. Widziałam w innym wątku, że wahasz się jeśli chodzi o warzywa. U mnie też kiedyś tak było. Wydawało mi się, że tyle wiedzy trzeba mieć o płodozmianie, odmianach, nawożeniu. Czasem warto iść na spontan. Są warzywa i zioła proste i te trudniejsze w uprawie. Można zacząć od tylko kilku tych podstawowych jak sałata, buraczek, cukinia. Dodatkowo podpowiem, że wystarczy często jeden krzak cukinii, aby wystarczyło dla rodzinki. Ja nie wierzyłam i w pierwszym roku wsadziłam 6 (!) w tym będą tylko 2 i to ze względu na rożne odmiany.
Patrycjo cały czas skłaniam się ku tej z trzcinnikami i perovskią mogłabym im dosadzić rozchodniki, spróbuję ogarnąć ten kącik wykorzystując rośliny które mam, trzcinniki musiałbym tylko kupić bo nie posiadam
Jeśli chodzi o warzywa, to mamy działkę ROD, tam mogłabym szaleć w zeszłym roku tata posadził cukinie i dynie ale jak to mój tata to przesadził z ilością dynie nam zrosły jak szalone, cukinie też. Mieliśmy jeszcze cebulę i czosnek. Z owoców porzeczkę i dużo, dużo malin mimo, że działkę mamy odkąd pamiętam to doświadczenia prawie żadnego. Jak dziewczyny moje były małe to zupełnie nie było czasu, teraz są już samodzielne i można próbować coś działać