Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Mgduska 11:54, 16 wrz 2022

A prawdziwki krojone w plasterki, podsmażone na masełku, posolone? - pycha przecież!!
antracyt 13:31, 16 wrz 2022

Podsmażone na masełku zdecydowanie smaczniejsze są rydze
Prawdziwki uwielbiam dodane do zup, albo sosów mięsnych, przepyszny aromat dają, zupełnie inny niż podgrzybki. Kurki to wiadomo, do jajecznicy i sosu śmietanowego, a gąski(niestety rzadko u mnie spotykane) idealne są na zupę
Mgduska 13:39, 16 wrz 2022

Rydze są naj, to wiadomo, ale prawdziwki też lubiem
Basieksp 13:51, 16 wrz 2022

A u nas i kurki i gąski ale narazie cienko z grzybami
sylwia_slomc... 21:57, 16 wrz 2022

U nas tak pada od kilku dni, że ledwo na 7 cm ziemia nawilgła, a w rowie nadal wody brak całkowity. Iglaki już żółkną z braku wody
Magara 00:42, 17 wrz 2022

Jola - niech pada teraz jak najwięcej

Magda - prawdziwki raz jadłam, takie na masełku Smaczne, i owszem, ale... Rydze lepsze I kanie

Zuza - o to, to

Basia - u nas też słabo, chociaż niby pada. Dziś z przebieżki: jeden prawdziwek, sześć kozaków, płakać się chce, że tak marnie Chyba za zimno w nocy...

Sylwia -
Rumianka 18:17, 18 wrz 2022

Z kolei u nas grzyby pokazały się, a eM przynosi prawie codziennie całe wiadro, roboty w dym ale kotleciki grzybowe są super...w tym roku nie będę suszyć, bo mam jeszcze z ubiegłego roku, robię marynowane, no i część przeznaczam do mrożenia...
Mgduska 08:28, 19 wrz 2022

U mojego sąsiada, na korze, wysypanej na czarnej szmacie ułożonej wokół kosówek, wyrósł gigantyczny prawdziwek, egzemplarz do encyklopedii. O ironio.
Grzyba zauważył mój M., robiący płot, a ja zawiadomiłam sąsiada, bo założę się, że nie zauważyłby go sam, a tak mieli święto i obiadek
Magara 00:04, 20 wrz 2022

U nas też w końcu sypnęło grzybami - cieszę się jak głupia
Niby tylko podgrzybki w masie, ale to te małe, twarde, my na nie "czarne łebki" mówimy Super do suszenia i marynowania Radość wielka chociaż dwie godziny zbierania i spaceru po lesie przekładają się na cztery godziny obrabiania zbiorów
Prawdziwków jak na lekarstwo, o dziwo jak się trafiają to przeważnie stare i do niczego. Jest jeszcze trochę kozaków.
Tak czy inaczej się cieszę i robię zapasy
Rabaty odłogiem leżą - czasu brak na porządki, a plany mam rozległe, głównie w temacie chwastów. Ale boję się, że zaraz zrobi się zimno i będzie po grzybach, więc teraz każda wolna chwila to grzyby, a od przyszłego tygodnia każda wolna chwila do tyry
Magara 00:06, 21 wrz 2022

Dwa tygodnie temu dumałam nad kupnem judaszowca Forest Pansy. Dumałam, nie kupiłam, żałowałam.
Dziś ponownie pojechałam na osławione "Kowale" (trójmiejskie dziewczyny wiedzą gdzie ).
No i ten judaszowiec tam nadal stał. I czekał. Chyba na mnie bo Dorii go nie kupiła
Ostatnia sztuka. Bidak samotny. Grzech było nie zabrać do domu i nie uwierzyć w przeznaczenie