Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:30, 30 wrz 2022

Martka, Helen, Joku - osobiście nie korzystam z mediów społecznościowych i żyję Nie mam radia, tv, FB, IG i innych takich. I nadal żyję Lubię czytać co ktoś ma do powiedzenia. Dlatego "nasze" forum lubię
Denerwują mnie portale informacyjne, gdzie nie ma tekstu pisanego a jest video. Wkurza mnie bylejakość i coraz rzadziej czytam wiadomości netowe na wiodących portalach - ostatnio "rozwalił" mnie tytuł: "rosyjski półkownik pojmany" czy jakoś tak. Już tam nie zaglądam. Za "półkownika" bym w szkole dostała linijką po łapach jak nic

Odnośnie forum naszego - faktycznie się chyba kurczy. Szkoda No ale jeszcze trwamy
Mgduska 09:00, 30 wrz 2022

A ja na IG lubię dostępność zdjęć - nie trzeba ich szukać ileś stron wstecz, co znacznie ułatwia powrót do innej pory roku, albo innego roku
Wg mnie jedno drugiemu nie szkodzi. Tu łatwiej znaleźć wiedzę, tam piękne inspiracje.
antracyt 09:04, 30 wrz 2022

Ja lubię zarówno to forum jak IG. Ciężko je w ogóle porównywać, bo do czego innego "służą". Rozmowy i porady, w przyjaznej społeczności to jedno, ale czasami potrzeba (mi) szybkich inspiracji obrazkowych i wtedy przydaje się IG. Młodsze pokolenie gustuje głównie w tej drugiej formie - jakie czasy, takie życie. Danusia również przesunęła się ostatnio w stronę szybkiego przekazu, idzie z duchem czasu. Rozumiem to, w końcu to nie tylko jej pasja, ale również praca, chociaż mam wrażenie, że jej obecność na O , porady, zdjęcia i relacje przyciągały/zatrzymywały tu ludzi.
ps. Jakby co, mnie się tak szybko stąd nie pozbędziecie
sylwia_slomc... 10:54, 30 wrz 2022

Magara napisał(a)
Martka, Helen, Joku - osobiście nie korzystam z mediów społecznościowych i żyję Nie mam radia, tv, FB, IG i innych takich. I nadal żyję Lubię czytać co ktoś ma do powiedzenia. Dlatego "nasze" forum lubię
Denerwują mnie portale informacyjne, gdzie nie ma tekstu pisanego a jest video. Wkurza mnie bylejakość i coraz rzadziej czytam wiadomości netowe na wiodących portalach - ostatnio "rozwalił" mnie tytuł: "rosyjski półkownik pojmany" czy jakoś tak. Już tam nie zaglądam. Za "półkownika" bym w szkole dostała linijką po łapach jak nic

Odnośnie forum naszego - faktycznie się chyba kurczy. Szkoda No ale jeszcze trwamy

Forum jesienią co roku zwalnia, zimą niektórzy zapadają w sen by wiosną znów się obudzić Szkoda bo to właśnie zimą więcej czasu na O mamyDanusi teraz na O też mało z braku czasu podejrzewam, a to Jej porad bywalcy najbardziej czekali. No cóż życie prze do przodu, wszystko się zmienia.
Ja na Ig i na Fb nie mam już zwyczajnie czasu. FB mam ,ale z rok nie byłam
Alija 11:54, 30 wrz 2022

Ogrodowisko rzeczywiście zwalnia, ja co prawda jestem na nim dopiero półtora roku, ale odwiedzałam je anonimowo
już od wielu lat. Do tej pory pamiętam wiele ogrodów i ich właścicielek, które nie są aktywne, a szkoda, bo było co oglądać.
Co do mediów społecznościowych, to ogrodowisko to zupełnie inna bajka. Na Ig można szybko pooglądać zdjęcia, poklikać serduszka, ale czy można tak naprawdę sobie z kimś "pogadać", jak tu??? Szczerze wątpię. Chociaż to może zależy od wieku, przyzwyczajenia, teraz wszystko dzieje się szybko, wszędzie natłok informacji, nie do ogarnięcia. A tu mamy spokojnie, sympatycznie i miło, można się wyżalić, powspominać, troszkę się pochwalić, uzyskać porady i wsparcie. Za to właśnie lubię Ogrodowisko.
Gosialuk 12:09, 30 wrz 2022

Ja też lubię. Jakoś przez ogrody poznaje się troszkę i ich właścicieli. I można sobie pogadać na różne tematy, nie zawsze ogrodnicze.
Judith 12:22, 30 wrz 2022

Gosialuk napisał(a)
Ja też lubię. Jakoś przez ogrody poznaje się troszkę i ich właścicieli. I można sobie pogadać na różne tematy, nie zawsze ogrodnicze.

... i człowiek nie jest ograniczony liczbą znaków .
Basieksp 14:25, 30 wrz 2022

Dla mnie Ogrodowisko to taka pozytywna odskocznia od tej naszej czesto szarej codzienności no i ile się tu różnych rzeczy dowiedziałam i nauczyłam, a ile pomysłów zgapiłam, to zawsze tak trochę pocichutku, nieśmiałono i mam większą radość z ogrodu, fajnie jest jak można się podzielić swoim ogrodem z innymi, którzy też to lubią i rozumieją
Gosialuk 15:11, 30 wrz 2022

O Basiu dokładnie tak. Też to czuję, tylko nie umiałam ubrać w słowa.
Magara 23:47, 30 wrz 2022

Basieksp napisał(a)
Dla mnie Ogrodowisko to taka pozytywna odskocznia od tej naszej czesto szarej codzienności no i ile się tu różnych rzeczy dowiedziałam i nauczyłam, a ile pomysłów zgapiłam, to zawsze tak trochę pocichutku, nieśmiałono i mam większą radość z ogrodu, fajnie jest jak można się podzielić swoim ogrodem z innymi, którzy też to lubią i rozumieją

Też myślę dokładnie tak jak Basia
I jeszcze jedno mi do głowy przychodzi - na O. nie ma hejtu
Kilka razy na różne fora tematyczne zdarzało mi się zajrzeć - budowlano-ogrodowe przeważnie, albo też wyszukiwać różne przydatne informacje w temacie j/w i czytać komentarze - o matulu, co tam się dzieje... wyzywanie się od głupków to najdelikatniejsze
Na O. czuje się wsparcie - fajne to jest
Nie jest wykluczone, że i FB i IG też mają swoje zalety - ale ja nie mam na to już ani grama czasu