Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Agatorek 00:14, 22 lip 2023

No i super.
U nas zapowiadają opady nad ranem, zobaczymy

ajka 11:45, 22 lip 2023

TAR napisał(a)
Stara, wiesz co Ty wstydu nie masz tak marudzic. I widoki piekne i ogrod calkiem niezle sie prezentuje. Grzeszysz kobieto narzekaniem

Pieknie. Te gaury rosna przy jałowcu? Jesli tak to chyba wiem juz jak je zatrzymac. Gaury lubia najwyraźniej gleby jalowe i suche. To mi wynika z rozmowy z inna ogrodniczka, ktora ma je w niemalze piachu, na patelni i ma siewek tyle, ze wywala. Ty masz przy jalowcu wiec ziemia tez raczej jakosciowo nie za dobra. A te co nie rosna to na jakim stanowisku?

U mnie z kolei sa zle posadzone, maja duzo slonca ale jak deszcz przywali to stoja w wodzie. Kępy wielkie ale kwitnienieżadne. Byloby im najlepiej chyba przy misie. Mniej slonca ale zienia sucha.

Tez chyba musze zweryfikowac moje nasadzenia

Tak dopowiem o tych gaurach
Też czytałam że lubią sucho. U mnie wilgotno, a gaura sieje się jak głupia i wybujała w tym roku ogromnie. Kwitnie zjawiskowo. Nie ma reguły chyba.

Magara piękne zdjęcia. Zestawy z jeżówkami cudne.
antracyt 12:31, 22 lip 2023

Opowieści około sąsiedzkie wyjątkowo zabawne dla czytającego, chociaż z doświadczenia wiem jak się można czuć w takich sytuacjach.
U mnie padało sporą część nocy i jak na razie upał nie dokucza
LIDKA 18:04, 22 lip 2023

Magarko ja mam ciut spóźniony zapłon . Obejrzalam dziś foty. I jak z sąsiedztwa możesz sobie być niezadowolona to z ogrodu powinnaś byc dumna. Masz pięknie bujnie kwitnąca i spójnie. Rabatki kolo domu urzekające.

Też mi się ludziki buduja koło plota. 6 okien w moją stronę. Bede im tyłek wypinać jak wychodzę po drabince do basenu.
Na szczęście walnełam plot 2 m z betonu. Teraz nie piękny ale żywopłoty zarosną i nie bedzie widać.

A i jesteś mistrzynią pióra.
UrsaMaior 18:18, 22 lip 2023

Magara napisał(a)

Ile razy przyjeżdżał na "swoją" ziemię, pierwsze co robił - oddawał mocz, na środku działki, na oczach sąsiadów.

Biedny człowiek, no teren znaczyć musi przecież. Krwiożercze sąsiedztwo to spowodowało. Na pewno
TAR 18:45, 22 lip 2023

Moze nie umie z wc korzystac taki pierwotniak
UrsaMaior 21:31, 22 lip 2023

Albo widzi wzrok pewnej sąsiadki i ze strachu popuszcza...
Alija 23:12, 22 lip 2023

Magarku, świetnie opisujesz sytuacje z sąsiadami, bardzo śmiesznie, ale wiem, że Tobie wcale nie jest do śmiechu.
Dobrze, że masz też miłych sąsiadów i tego się trzymajmy.
No i pada, wiec ogród podleje i to kolejna dobra wiadomość.
Pozdrawiam.
Magara 00:22, 23 lip 2023

Ania-ajka - utwierdzasz mnie w przekonaniu, że za gaurą nie nadążysz Za pochwały dziękuję Zdjęcia faktycznie lepsze niż real, w zimie będę się nimi pasła

Zuza - dzięki za zrozumienie Dziś brałam na klatę budowę "bacówki" za płotem Tłumaczę sama sobie, że muszę jakoś żyć z radosną architektoniczną twórczością sąsiedzką Bo nie mam wyjścia

LIDKA - ja nie mam basenu ale tyłek sąsiadom wypinam przy pieleniu, myślisz, że pójdą precz? A tak serio - no trzeba to sąsiedztwo zdzierżyć albo pokochać

Izka - śmiej się, śmiej I TARcia tak samo Chłop z problemem - mus być tolerancyjnym

Alicja
Kordina 01:20, 23 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Mikołajek wg mnie jedzie krowim plackiem A ładny jest, oj ładny

Co takiego? Krowim plackiem? Idę rano wąchać, chociaż mój w liliach, to może zagłuszają pięknem zapachu