Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Helen 10:02, 21 lip 2023

Ja tez bardzo lubię czytać Twoje opisy, choć wiem że do śmiechu Ci nie bardzo
Jestem na bieżąco i bardzo lubię Twoją działkę, ma urok
bialydomek 10:36, 21 lip 2023

Hej, widoki za brama zmieniły się drastycznie,
jakoś blisko sie wydaje ten dom? ile tam metrów odeszli od tej waszej wspólnej drogi?

a czy widzieliście kiedykolwiek kobiete, przycupniętą, gdzieś pod drzewkiem, albo na rancie drogi , przy rowie, itp..., co to siusiu robi? tak na widoczku??
ja nigdy!!! WY napewno też NIE

a ONI- ciągle gdzieś jakiegoś widuje/ mignie mi

a po lekturze wczorajszej (ale i w pamięci miałam tego kwiata)
w lidlu weszła mi do koszyka Gaura, dobra cena, ładna sadzonka, no to zabrałam ze sobą
narazie do donicy na stół wsadziłam, jak wysoka ona mi urośnie?
moja to róż kwiaty, i takie ciemnawe/bordo/ liście

Rojodziejowa 11:37, 21 lip 2023

TAR napisał(a)
Wszedzie ale to wszedzie znajdzie sie i nazwijmy rzecz po imieniu jakis debil. wkurzajacy wszystkich, bezmyślny, niszczyciel ale zadowolony z siebie na maxa. krol zycia po prostu.

Przeczytałam w pierwszym momencie „nauczyciel” i mi się ciśnienie podniosło
Judith 11:46, 21 lip 2023

Daga, jedyne rozwiązanie to jak najwyższe ogrodzenie (2,20 m bez zezwolenia, ja tak zrobiłam przy granicy z "ulubionym" sąsiadem) i sadzenie drzew i krzewów rosnących na wielkie potwory.
Przypomina mi się cytat ze Shreka "co wy robicie na moim odludziu?!" .
Podobnie jak Ty myślałam o kupnie ogromnej działki i postawieniu domu na samym środku, by być daleko od wszystkich. Ale zdałam siebie sprawę, że tak naprawdę lubię sąsiedzkie smalltoki od czasu do czasu, choć jestem zdecydowanie introwertyczna . Jak się zakokonisz będzie git .
TAR 13:10, 21 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Przeczytałam w pierwszym momencie „nauczyciel” i mi się ciśnienie podniosło

do nauczycieli nic nie mam
Makao 14:01, 21 lip 2023

Ty na prawdę fajnie odpisujesz
Jakbym książkę czytała
Uśmiecham się sama do siebie
Agatorek 20:37, 21 lip 2023

Dołączam do fanów opisów Twoich sąsiadów i różnych sytuacji. Masz talent

Ale rozumiem skąd to niezadowolenie. Strasznie blisko wydaje się ten nowy dom. Nic na to nie poradzisz, możesz jedynie, jak radzi Judith, podwyższyć płot.
Basieksp 21:39, 21 lip 2023

No może ten dom blisko, ale chyba nie ma za dużo okien z tej strony, nie wiem czy to jakieś pocieszenie? no ale pisałaś, też, że Ci sąsiedzi nawet całkiem mili, także może nie będzie tak źle fajni, mili sąsiedzi to dużo a ci mniej fajni nie będą tam cały czas, tak sobie pomyślałam trzeba szukać tych pozytywów, chociaż tych malutkich na początek co do pogody, to też mam trochę podobny klimat u nas może później wszystko startuje, ale jak u innych przekwita u nas dopiero zaczyna
Magara 23:46, 21 lip 2023

Kasya - nudy brak a chętnie bym na nią ponarzekała

TARcia - rację masz w 100 procentach z tymi królami życia Oni po prostu są W sumie tak sobie myślę, że Mr Sik nie tyle mnie wkurza w swoim oddawaniu moczu (no umówmy się, to akcja na parę sekund), ale bardziej w tym, że jest głośny. Ma chłop taką barwę głosu i moc, że w promieniu kilkuset metrów wszyscy słyszą co ma do powiedzenia - a, że mądrości wszystkie pozjadał to do powiedzenia ma dużo

Helen, Ania-Makao, Aga - dobre chociaż to, że moje frustracje znajdują ujście i kogoś rozbawią

Biały Domek - budowa jest przepisowa, to przepisy są słabe Na zadane pytanie: żadnej sąsiadki w sytuacji fizjologicznej nigdy nie widziałam
Z gaurą próbuj i nastaw się na to, że to loteria Takie różowe miałam posadzone trzy, żyje jedna

Judith - podnosimy do 2 metrów, od strony fircyka w zalotach, od innych stron nie ma sensu Pewnie zgodę byśmy dostali i na 5, ale myślimy wątkiem ekonomicznym - dechy w cenie są, niestety Nasadzenia są, podlewanie uruchomione
Cytat ze Shreka "co wy robicie na moim odludziu?!" - to jakby o nas Ale muru nie stawiamy Ja też lubię sąsiadów, fajnie ich mieć jak są fajni Ale jak pytają o to czy będziemy brzozy formować to czuję lekki niepokój

Basia - tak jak piszesz, trzeba szukać pozytywów i robię wszystko w tym kierunku
Magara 23:51, 21 lip 2023

Zapomniałam napisać, że u nas pada