Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Judith 19:27, 18 lut 2022

Agatorek napisał(a)
Aaale śliczne widoki .

U mnie też jakieś zielone wyłazi, ale nie jestem pewna, czy to nie chwasty .

Dzięki Twojemu poleceniu i dyskusji u Ciebie na temacie (i info na priv), dziś kupiłam „królewskie” rękawiczki z „klęcznikiem” (ostatnią sztukę wzięłam) do kompletu . Dobrze, że dzień kobiet niedługo, eM ma prezent z głowy .

O, Agnieszka, to jak z klęcznikiem to będzie eleganckie ogrodowanie . Który wzór wybrałaś?
sylwia_slomc... 20:20, 18 lut 2022

Dzięki za wszystkie odpowiedzi w sprawie rękawic Ja piwonie przed ostatnim przymrozkiem narzuciłam kilkoma listkami z magnolii, miałam w worku liście to wyjęłam i nakryłam ciut
Gruszka_na_w... 21:52, 18 lut 2022

Magara napisał(a)
Zuza, to mnie pocieszyłaś
Myślisz, że wytrzymają minus 4 czy może trzeba je okryć?
Pierwszy raz mam piwonie, ale kojarzę, że wzeszłym roku jedna z sąsiadek dużo później się martwiła, że jeszcze nie wychodzą.

Piwoniom nic nie będzie. Moim nie zaszkodził nawet śnieg, który spadł na początku maja. A płytkie sadzenie jest jak najbardziej zgodne ze sztuką. Gdybyś wsadziła głębiej, to pozbawiłabyś się kwiecia.
A jak zdrówko kota i mężatego po tej wyprawie po rekawice?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:55, 18 lut 2022

Agatorek napisał(a)

Dzięki Twojemu poleceniu i dyskusji u Ciebie na temacie (i info na priv), dziś kupiłam „królewskie” rękawiczki z „klęcznikiem” (ostatnią sztukę wzięłam) do kompletu . Dobrze, że dzień kobiet niedługo, eM ma prezent z głowy .

Mnie kusił fartuszek i pas z kieszonkami na narzędzia, ale doszłam do wniosku, że ciężko byłoby kucać z tym oprzyrządowaniem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 22:15, 18 lut 2022

Judith napisał(a)

O, Agnieszka, to jak z klęcznikiem to będzie eleganckie ogrodowanie . Który wzór wybrałaś?

Królewski

Tzn ten w kwiatki
Agatorek 22:20, 18 lut 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie kusił fartuszek i pas z kieszonkami na narzędzia, ale doszłam do wniosku, że ciężko byłoby kucać z tym oprzyrządowaniem.

Haniu, też to przeglądałam. I jeszcze kaburę z sekatorem, ale nie nosze paska do dresów i ciężko byłoby mi ją przyczepić, więc zrezygnowałam. Z rękawiczek i klęcznika na pewno będę korzystać
Johanka77 22:57, 18 lut 2022

Judith napisał(a)

Królewskie rękawiczki z klęcznikiem
Padłam!
Agatorek 23:02, 18 lut 2022

Johanka77 napisał(a)

Królewskie rękawiczki z klęcznikiem
Padłam!

I fosę będę miała!
Magara 23:16, 18 lut 2022

Agnieszka - no to będziesz Królową swojej tyrki z takim sprzętem Oby się wszystko sprawdziło Mi "dzieci" też chciały klęcznik dokupić do kompletu, ale szczęśliwie zasięgnęli języka i odpuścili - ja w kucu działam, nie na kolanach
P.S. A jak fosa będzie to i wieża by się jakaś przydała

Ewcia, TAR, Hania - już się o piwonie nie martwię skoro mówicie, że nie trzeba i dobrze posadziłam Rozchodników nie pokazywałam bo nie wydawały mi się niczym niezwykłym o tej porze roku, ale te piwonie mnie zaniepokoiły.

Sylwia

Haniu - i kot i Małżonek w dobrej formie, dziś wycieczkę do kuriera powtórzyli - kurier dalej boi się do nas jechać, a prezent na Dzień Kota trzeba było odebrać Ale jak jeszcze trochę popada to utkniemy tu na czas dłuższy

A w temacie fartuszków i pasów - mam torebkę ogrodową od przyszłej synowej i pas ogrodowy od przyjaciółki Torebka pełna różnych przydasiów leży w mojej części kociej skrzyni. Pas leży nieużywany - też mi ciężko sobie wyobrazić pracę z czymś takim u boku, o kucaniu nie wspomnę. Ale nie wykluczam, że w pas zapakuję wszystko co trzeba, powieszę na płocie i nie będę po każde narzędzie biegać do szołerka
Agatorek 23:25, 18 lut 2022

Daga, wieży nie ma, ale jest altanka (taki mini-zameczek ). Książę też czasami się zjawia w domu . Czyli komplet.

U mnie tez zaczęło padać i wiać. Masakra z tą pogodą.