Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Judith 15:30, 25 wrz 2023

Na komponowaniu rabat znam się słabo, a z różami to już w ogóle , ale kibicuję i podglądam nieustająco .
Basieksp 15:53, 25 wrz 2023

Też że mnie kiepska projektantka ale róże bardzo ładne wybrałaś chociaż ja podobnie jak Judith, ale będę podglądać, kibicować
Magara 23:41, 25 wrz 2023

Dziewczyny - dziękuję za wszystkie wpisy, cenne uwagi, dobre rady, spostrzeżenia, porady, trzymanie kciuków i kibicowanie
Bo rozumiem, że mój plan zaakceptowany?
Lemon Rokoko, Soul, QoS, Lupo Tylko rogala bardziej "spuchnąć" żeby przed różami było miejsce na niższe piętro
Do zrobienia, trawnika zbędnego u nas dostatek

Dziś w wolnych chwilach trochę poryłam na tym przyszłym spuchniętym rogalu. Darń do skrzynek, skrzynki na słońce, później trzepanie dobrej ziemki. Dżdżownic sryliard, jak te biedaczki dają radę w tej glinie???
Jutro pójdę z miarką i wiadrami, zobaczę jak to w realu by wyglądało z czterema różami, a nie trzema. Może zdążę jeszcze jesienią rogala poszerzyć bardziej (tzn. w kierunku niższego piętra), a jak nie, to w sezonie jesień 2023 wsadzę róże, a miejsce pod niższe piętro zrobię wiosną 2024 - w końcu chyba przez zimę potwory z tych róż nie urosną

W podziękowaniu dla Was - dzisiejsza Hansestadt Rostock Baaaaardzo jestem z niej zadowolona Mgduska mi ją wymyśliła, i, o ile czasem O. czyta, to wielkie podziękowania HR pięknie kwitła cały sezon i nadal chce
Kordina 23:54, 25 wrz 2023

Rzeczywiście, wydaje się być bardzo zdrowa, listki ma piękne, błyszczące soczyście zielone
Ja się szykuję w przedbiegach na pachnącą Louise Odier, tyle się o niej dobrego naczytałam
LIDKA 06:18, 26 wrz 2023

Magara jak już ryjesz miejsce to wsadź 5 róż. Nieparzyście jest fajnie.

A jak masz na imię? Nie wiem.
ajka 08:29, 26 wrz 2023

Znów widzę tą Queen of Sweeden. Tak myślę, że dosadze ją u siebie w przedogródku skoro ma pędy idące w górę. Czy ona wymaga podpory? Bardzo mi się podoba

Pomysł na rabatę bardzo fajny moim zdaniem. Kilka róż obok siebie może dać ciekawy efekt.
TAR 12:22, 26 wrz 2023

Na rozach sie nie znam ale widze tam i buka i grujecznika. Czy nie maja aby za mało miejsca? Taka madralinska jestem a sama gesto sadze ale ostatnio porozsadzalam - rozum zaczyna mi wracac chyba
Nowa12 23:02, 26 wrz 2023

ajka napisał(a)
Znów widzę tą Queen of Sweeden. Tak myślę, że dosadze ją u siebie w przedogródku skoro ma pędy idące w górę. Czy ona wymaga podpory? Bardzo mi się podoba

Pomysł na rabatę bardzo fajny moim zdaniem. Kilka róż obok siebie może dać ciekawy efekt.

Queen nie wymaga podpór. To najsztywniejsza róża ze wszystkich które mam. Pędy się w ogóle nie pokładają tylko rosną pionowo do góry.
Magara 00:09, 27 wrz 2023

Kordina - ja też bym chętnie jeszcze kilka róż przytuliła Ale nowych rabat nie chcę, nie daję rady z pielęgnacją tego co mam, a dużo nie mam przecież Chociaż, z drugiej strony... Czym się różni powiększenie rabaty od stworzenia nowej?

Lidka - pięciu róż tam nie wcisnę, no way Dziś wytyczyłam linię na 4 zaplanowane róże. I rogal przestał mieć kształt rogala, zaczął przypominać kształt mysiego woreczka żółciowego, który Sfochowana nieodmiennie zostawia pod schodami. I niech tak zostanie Z góry nikt tego nie ogląda A imię moje - no przecież jawne i oczywiste

Ania-ajka - QoS krąży po forum, krąży Też mnie tak w swoje sidła złapała

TARciu - oczywiście, że mam posadzone za blisko i że mają za mało miejsca Ale nie zamierzam się tym przejmować. Po pierwsze: założenie, że ma być gęsto. Po drugie: rośliny wypadają. Będzie co będzie Grujecznik tak dostał czerwcowym przymrozkiem, że nie wiem czy wiosny doczeka

Aga - dzięki za opinię o QoS
TAR 09:17, 27 wrz 2023

Daga, grujeczniki wbrew pozorom to silne bestie. Moj patyczek suchutenki wiosna, nie rokował a teraz zaczyna sie juz ładnie przebarwiac, odzyskal liscie i w sezonie zmeznial. Normalnie jak przyslowiowy chwast