Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 00:35, 27 paź 2024

Trochę tych cebul Ci się nazbierało ja jak sadziłam to na kuckach, trochę na kolanach ale u nas nie jest sucho, raczej mokro, tylko głęboko pod iglakami mam sucho.
Kordina 02:10, 27 paź 2024

360??? Magarku jak nic, tylko terapia w kółeczku zdoła Cię uratować
Mary 07:24, 27 paź 2024

Z mgłą jeszcze piękniej.
antracyt 09:10, 27 paź 2024

Uwielbiam, kiedy mgła wkracza do ogrodu. Pięknie to utrwaliłaś
GingerO 09:11, 27 paź 2024

No tam gdzie mieszkasz jest przepięknie! Ja mieszkam na Śląsku. Nie dziwię się że duże miasto Cie męczy. Choć ma milion czarów i uroków
Ichigo 12:57, 27 paź 2024

Magara napisał(a)
Zabrałam się dziś za sadzenie cebulowych. Udało mi się umieścić na rabatach 60 narcyzów. Lekko nie było, raczej ciężko, jest strasznie sucho a moja forma po infekcji jest zerowa A tu trzeba wejśc w rabatę, pochylić się raz i drugi, eh...
No i zupełnie nie wiem skąd ale mam jeszcze strasznie dużo cebul do wsadzenia Przecież prawie nic nie kupowałam Ale byłoby miło ogarnąć temat przy ładnej pogodzie...
Policzyłam, że jeszcze tylko 300 mi zostało..........

Ja, można powiedzieć, wczoraj zakończyłam sadzenie cebulowych. Zostało mi tylko jakieś 30 cebulek irysów żyłkowanych. I to wszystko na ten sezon. Narobiłam się przy tym okropnie. Wszystko sadzone na kolanach przy kontuzji... kolana. Łatwo nie było, ale mam teraz satysfakcję, że plan wykonany i podołałam zadaniu
U mnie na szczęście ziemia wilgotna. Dobrze się sadzi i wyrywa chwasty.

Trzymam kciuki za sadzenie i powrót do zdrowia. I za ładną pogodę. Oby jak najdłużej złotej, polskiej jesieni. Choć u Ciebie trochę deszczu pewnie też by się przydało...
Gruszka_na_w... 20:36, 27 paź 2024

Boziu, jak tam jest pięknie u Ciebie; jak na całorocznych wakacjach. Nie dość, że obfitość jezior i jeziorek, to jeszcze te mgły takie malownicze. Szczęściara!
Od dwóch sezonów nie sadzę żadnych cebulowych i dobrze mi z tym. Pooglądam je wiosną u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:47, 27 paź 2024

Widoczek z mgłą dziękuje, też mi się spodobał Bo to nie moja zasługa przecież

Dziewczyny, z cebulowymi u mnie lekka lipa. Całkiem serio byłam przekonana, że ten temat to dla mnie nie jest żaden temat w tym sezonie. A tu się okazało, że trochę tego towaru jest, nazbierało się "nie-wiadomo-skąd"...
Udało się dziś wsadzić kolejną setkę (statystyki znacznie podniosła puszkinia - 25 cebulek małych, raptem osiem dołków sadzarką ) Ale grzebanie w gliniastym podłożu dla większych cebulek nie było fajne...
No i:
- znalazłam woreczek (a raczej spory worek) z cebulkami śniedków, które wykopałam gdzieś/kiedyś przypadkowo - teraz mus je wsadzić,
- nad ranem postawiła mnie do pionu myśl o irysach reticulata... No to spionizowałam się i kupiłam kolejne cebulki... A że oszczędna jestem, to do "smarta" musiałam jeszcze dorzucić

Z moich zapisków wynika, że tulipany i narcyzy mam z głowy Zostały mi krokusy, śniedki, zakupione dziś irysy i jakieś nowe czosnki - do końca tygodnia powinnam dać radę

Wilgoć w powietrzu jest mega, pranie nie schnie. Ale gleba jak na pustyni
Magara 00:04, 28 paź 2024

Dla Juzi - płot Pamiętałam, że mam foty zrobić, ale prawie zapomniałam, że mam pokazać

Juzia, nie podziwiaj tylko wzbij się na wyżyny myśli technologicznej i zwróć uwagę na ilość mocowań i ich umiejscowienie
Zana 09:20, 28 paź 2024

I ja, i ja! Ja też przyłączam się do zachwytów nad mgłami, dla takich widoków kocham jesień. Tyle, że najczęściej zachwycam się nimi na zdjęciach, w dużym mieście takich doznań brak.