Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 00:25, 22 gru 2024

Kawa chyba sama w sobie w niewielkich ilościach nie jest zła, tak myślę. A zgadzam się z Judith, każdy organizm jest inny, trzeba poprstu ostrożnie wybierać to co jest dla nas dobre
sylwia_slomc... 13:15, 22 gru 2024

mrokasia napisał(a)

Też zawsze wydawało mi się, że należy ograniczać sól. Aż tu okazało się że mojej mamie spada sód (co jest niebezpieczne dla zdrowia) i uzupełnić go można tylko solą (w warunkach domowych).

Moja babcia od trzech lat ma nie solone wcale. Sód w badaniach w normie. W tej chwili wszystkie produkty jakie kupujemy w sklepie zawierają w sobie sól i to wystarcza by pokryć Jej zapotrzebowanie. Wiadomo każdy organizm reaguje inaczej i trzeba być pod kontrolą. Ja swego czasu przedawkowałam potas jedząc dwa pomidory dziennie. Teraz jem jednego co dzień i wyniki są ok.
sylwia_slomc... 13:19, 22 gru 2024

Judith napisał(a)
Ja z kolei odstawiłam cukier. Gwałtownie i radykalnie. Myślałam, że będzie git. Po kilku tygodniach pojawiły się zawroty głowy trwające mgnienie oka. Dziwne uczucie. Poczytałam, popytałam lekarzy. Okazało się, że w rzadkich przypadkach może się taki objaw pojawić przy gwałtownym odstawieniu.
Wnioski są dwa i właściwie oczywiste: 1. żadnych gwałtownych zmian i 2: nie ma zdrowotnych rad dobrych dla każdego.

Cukier całkowicie powinni odstawić cukrzycy nie przyjmujący leków na jego obniżenie. Ale już w jednym typie nie pamiętam który jeśli nie zjesz na czas czegoś co zawiera cukier można zejść z tego świata. Wiadomo w żadną stronę przesada nie jest wskazana. Ale wiadomo też, że akurat cukier i sól w nadmiarze bardzo szkodzą zdrowiu. No i każdy organizm jest inny.
Magara 23:52, 23 gru 2024

Dziewczyny, ja na forum półgębkiem, bo głównie z telefonu zaglądam, a pisać z telefonu nie lubię
Zaraz Święta, za tydzień nowy rok, eh
Byle do wiosny

Od kilku lat moje życzenia świąteczno-noworoczne są takie same
Wiem, jestem nudna i powtarzalna, ale lepszych życzeń po prostu jeszcze nie znalazłam No i uwielbiam ten kawałek, w każdej jednej nucie i w każdym słowie napisanym przez Kaśkę Nosowską, rozumianym wielorako

Więc tradycyjnie:

Życzymy sobie i Wam by nas było stać
na święty spokój,
szczęścia ile się da, miłości w bród,
mądrych ludzi wokół...

https://www.youtube.com/watch?v=mzAb3m0a2Sk
Makao 07:23, 24 gru 2024

Też bardzo lubię ten kawałek. Oby się spełniło i wzajemnie ❤️
pestka56 11:19, 24 gru 2024

Niech się spełni. Niech świat wokół nas wróci do normalności, a z nią do spokoju.
Kordina 15:16, 24 gru 2024

Magara napisał(a)
...

Życzymy sobie i Wam by nas było stać
na święty spokój,
szczęścia ile się da, miłości w bród,
mądrych ludzi wokół...
...

Ale synchronizacja, bo ja właśnie wczoraj słuchałam "Święty spokój" Rodowicz

"A tymczasem leżę pod gruszą (jabłonką, świerkiem, jodłą i czym chcecie...)
na dowolnie wybranym boku
i mam to co na świecie najświętsze – święty spokój"

https://www.youtube.com/watch?v=NNA-7pK8DPM

I tego świętego spokoju dla nas wszystkich na Świecie
Margo2 19:53, 27 gru 2024

Ja bym chciała więcej świętego spokoju. Przegięłam ostatnio z aktywnościami.
Zawsze z czymś przeginam. A tak lubię umiar.

sylwia_slomc... 21:11, 28 gru 2024

O jakie mądre życzenia.... I Tobie tego samego
Magara 23:49, 01 sty 2025

Melduję się na własnym podwórku w 2025
Wypadałoby oczywiście zacząć od marudzenia - oczekiwania społeczne trzeba wszak zaspokajać
Aura szczęśliwie marudzeniu sprzyjająca, więc informuję, że pogoda tragiczna, plus 5, a wieje tak, że łby urywa. "Kaszubski" halny... Wyjście z domu groziło dziś kalectwem. Lata wszystko co latać może i to, co nie może też.
"Stary" foliak, jakiś czas temu, został wyeksmitowany na dolną część działki - miał wiosną służyć jako namiot do malowania desek płotowych w dniach niepogody. Chyba nic z tego nie będzie, bo dziś obserwowałam z daleka powstawanie kolejnych dziur Jako "szklarnia" folia by na bank kolejny sezon nie dała rady... No ale nowa szklarnia w drodze, więc tylko się cieszyć

Noworoczny przegląd rabat się nie odbył, nie było dziś takiej opcji
Za to uporządkowałam trochę zdjęć i zrobiłam miejsce na nowe
Jest dobrze