Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Kasya 03:30, 15 maj 2025

Trzymam kciuki
Budujesz napiecie
Jestem bardzo ciekawa finalu
Makao 07:25, 15 maj 2025

Macie żelazną cierpliwość jak tak. Myślę jednak że szybko zapomnicie o tych perypetiach jak tylko wsadzicie pomidory i Wasze życie wróci do normy. Potem będziecie się już tylko cieszyć widokami bo szklarnia będzie wyglądać cudnie. Przecież wiem co kupiliście.
Roocika 08:35, 15 maj 2025

Magara ja teraz się boję stawiać swoją szklarnię Ciekawa czy nasza też będzie z przygodami. Zobaczymy.
Ale mój mąż ma parcie na szybką robotę, bo beton do ogrodzenia chce tam przechowywać
anuska2507 18:56, 15 maj 2025

Wrzucam zdjęcia jak zamontowane są drzwi - mam nadzieję, że widać to, co potrzebujesz
tulucy 20:09, 15 maj 2025

Teraz będę 3 dni myśleć czy ojcu pokazywać te zdjecia, czy nie... Bo znając zycie (i ojca) też uzna, że sam mi zrobi lepszą szklarnię niz fachowcy. I będę czekać. Bo na razie sami będziemy porządkować teren wokół domu, jak już skończę walkę z roślinami. Może nauczę się obsługi minikoparki

Zacnie to wszystko wygląda. Bardzo zacnie.
tulucy 20:14, 15 maj 2025

Magara napisał(a)

A w kwestii technicznej - te mocowania profilu do fundamentu te płaskowniki - to był komplet ze szklarnią? Jak są zamontowane do fundamentu?
Rojodziejowa 22:36, 15 maj 2025

Magarku, bardzo proszę o wypisanie błędów przy robieniu skrzyń warzywnych Może skorzystam… mimo, że nasze już prawie gotowe, to a nóż coś uda się polepszyć przed ostatecznym zmontowaniem
Magara 23:18, 15 maj 2025

Kasja - jakie napięcie? Franca stoi, wiatr jej nie porwał Drzwi zamontowane na rympał - do poprawki. Ja nie finału jestem ciekawa ale tego jak zimę przetrwa

Ania-Makao - nie mamy żelaznej cierpliwości... Raczej nie mamy wyjścia Musimy skończyć i tyle. Wygląd to jedyny plus tek całej inwestycji Jeszcze jakieś podpórki zostały do zamontowania, te wyfikane zamykacze do okien, drzwi na stałe, bo teraz "wiszą"... Ciśnienie mi zeszło o tyle, że u nas zimnica straszna - 5 stopni obecnie. No nie pójdę tam z pomidorami, nad którymi się trzęsę kolejny miesiąc Zdjęć nie mam. cały dzień poza domem, a pogoda do bani

Asia Roo - nie bój nic Może kupiłaś jakąś "normalną" Małżonka parcie wykorzystuj

Ania-anuska - dzięki wieeelkie U nas to się od góry nie chce spasować, eh....

Lucy - jak się robi dla siebie to się robi dla siebie
Te płaskowniki to był komplet z szklarnią - ichnia rama na to przychodziła. Są wklejone pomiędzy dwa krawężniki, które stanowią fundament
Magara 23:27, 15 maj 2025

Asia-Rojo - skrzynie robiliśmy z deski elewacyjnej, takiej jak chałupka.
Takie zdjęcie znalazłam, 2019:

Jak sobie powiększysz to zobaczysz, że tam są narożniki. Błąd. Mrówki się w nich panoszyły, naniosły wszystkiego, skrzynie się "rozsadzały". Teraz jak będziemy robić nowe, to raczej będzie decha do dechy.
I cały czas myślę o impregnacji drewna. Patrząc na kompostownik, który stoi i ma się dobrze kolejny rok, wydaje mi się, że pójdę w kierunku pokostu. Być może po uprzednim opaleniu. No i dechy grubsze.
Margo2 23:59, 15 maj 2025

Super pomysł z tym opaleniem. Nie pomyślałam o tym.
Mój m. tez jest dłubak, perfekcjonista, ale nie taki jak Twój.
Czekam na efekt końcowy i życzę cierpliwości, tylko nie wiem, czy bardziej Twojemu m. czy Tobie